Keskiviikko 20. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Henna, Henni, Henriikka
Julkaistu 7.5.2016 12:00

Formulalääkäri Aki Hintsa: Se mitä näemme on vain pieni osa kaikesta, mitä on olemassa

Helsingin Saalemissa vietettiin lauantaina aamupäivällä miestenpäivää. Vieraaksi oli saatu Sveitsissä asuva ”formulalääkäri” Aki Hintsa, joka on valmentanut lukuisia huippu-urheilijoita ja yritysjohtajia.

 

Kuka minä olen? Hintsa kertoi, että menestyneidenkin ihmisten on usein yllättävän vaikeaa vastata tähän perustavanlaatuiseen kysymykseen.

 

– Emme usein tiedä, keitä olemme, muuten kuin tehtävän kautta. Silloin identiteetti perustuu rooliin eikä perusolemukseen.

 

Hintsa kannusti miehiä määrittämään omat arvonsa ja elämään niiden mukaan. Hän totesi monen kokevan, että tietoyhteiskunnassa ”systeemi kontrolloi” meitä emmekä pysty vaikuttamaan elämäämme.

 

– Fakta on se, että sydänlihasta lukuun ottamatta lähes kaikki muu on omasta aktiivisuudesta kiinni, Hintsa herätteli.

 

Hintsalta löydettiin vaikea vatsasyöpä vuosi sitten kesällä, ja hänelle annettiin kolme kuukautta elinaikaa. Maaliskuussa kuin ihmeen kautta jo huomattavasti pienentynyt syöpä leikattiin. Tällä hetkellä hän saa solumyrkky- ja sädehoitoja.

 

Sairauden myötä Hintsa on yhä vakuuttuneempi siitä, että jotakin meitä suurempaa on maailmassa olemassa.

 

– Näkyvä olemuksemme on hyvin pieni osa meitä ja maailmaa – ajatellaan vaikka toisaalta atomeita tai maailmankaikkeutta, jossa me olemme vain murunen. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että on olemassa iankaikkisuus.

 

Katso Aki Hintsan videohaastattelu.Jaa
Kansainvälisen järjestön evankelistaohjelmassa opiskeleva Matias Toivainen: ”Missio-evankelioinnissakin voidaan saavuttaa uusia alueita”
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!