Keskiviikko 27. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Viljo
Julkaistu 2.9.2016 15:58

Dementia-kirja sai palkinnon Isossa-Britanniassa

Aikamedian vuonna 2013 julkaiseman Dementia – kun Jumala ei unohda -teoksen kirjoittaja John Swinton sai viime sunnuntaina kirjastaan Britannian anglikaanisen kirkon Michael Ramsey -palkinnon.

 

Palkinto jaetaan joka kolmas vuosi ”lupaavimmalle teologiselle kirjoittajalle”. Palkinnon kriteerejä on muun muassa se, että teos auttaa kristittyjä ajattelemaan syvemmin, toimimaan viisaammin ja todistamaan tehokkaammin.

 

Kymmenentuhannen punnan palkinnon luovutti Swintonille anglikaanisen kirkon arkkipiispa Justin Welby. Tuomaristo kiitti kirjan käsittelevän syvällisesti yhtä yhteiskuntamme suurimmista epäonnistumisista: sitä, että ihmiset nähdään vain taloudellisesta näkökulmasta.

 

– Kirja on haastava ja teologisesti eheä, Welby sanoi.

 

Swinton toivoo kirjansa opettavan kristittyjä tunnistamaan, että Jumalan valtakunnassa asiat näyttävät erilaisilta kuin maan päällä.

 

– Niinkin toivottomassa asiasta kuin dementiassa voi nähdä mahdollisuuksia, sillä Jumala ei koskaan unohda meitä. Ei ole väliä, mitä muistamme itsestämme, vaan sillä, mitä Jumala muistaa meistä. Tämä totuus koskettaa meitä kaikkia, Swinton totesi.

 

John Swintonin suomennettu teos on loppuunmyyty Aikamediasta, mutta sitä on lainattavissa kirjastoista. Myös Hyvä Sanoma ry:llä on kirjaa vielä joitakin kappaleita.

 

 

Lue englanninkielinen uutinen Swintonin palkinnosta .Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!