Tiistai 26. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Joonatan
Julkaistu 7.4.2016 00:00

100-vuotiaan Vivamon pääsiäinen kiinnosti

Aasilla ratsastava kuningas kohtasi väkijoukon Vivamon pääsiäisvaelluksella. Kuva: Pekka KaskinenVivamon loma- ja kurssikeskus täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Keskuksen historia alkoi jo tsaarinaikana vuonna 1916, kun paroni Cronsted myi tilan aktiivikristitylle Karin af Björkestenille. Alkuaikoina tilalla järjestettiin lähinnä vaatimattomia rukoustilaisuuksia.

1950-luvulla Lohjanjärven rannalla sijaitseva Vivamo päätyi hieman aiemmin perustetulle Kansan Raamattuseuralle. Noista vuosista alkaen Vivamossa on järjestetty monenlaista kurssi- ja leiritoimintaa. Vivamo on kasvanut, ja se on nykyisin majoitus- ja ruokailukapasiteetiltaan suuri keskus. Erilaiset tapahtumat, kurssit ja suuret raamattunäytelmät vetävät hyvin väkeä.

Kohti tyhjää hautaa

Pääsiäisen näytelmä oli kymmenien vapaaehtoisten voimannäyte. Pääsiäisvaellus vei katsojat kolmena päivänä Kristuksen jalanjäljissä sovituspääsiäisen tapahtumiin puolitoistatuntisen näytelmän merkeissä. Koko näytelmä esitettiin ulkona.

Vaelluksen alkaessa Jeesus saapui Jerusalemiin ja vietti pääsiäsiaterian opetuslastensa kanssa. Vaeltajat seurasivat Kristuksen matkaa Öljymäelle, kohti kärsimystä ja ristiä.

Matkan varrella kohdattiin Juudas, ylipapit, Pilatus ja Joosef Arimatialainen sekä joukko Jeesuksen opetuslapsia ja seuraajia


Anssi Tiittanen

Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!