Keskiviikko 23. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Mielikki, Tekla
Julkaistu 19.8.2015 15:35

Yhteiskunnan muutos haastaa

Uskonnonvapaus, sukupuolineutraali avioliitto ja monikulttuurisuus ovat teemoja, jotka haastavat maamme seurakuntia ja kristittyjä. Näiden ja monien muidenkin haasteiden taustalta löytyy Raamatun alkulehdiltä tuttu epäilys Jumalan tahdosta ja sanomisista.

Nyt viimeistään on arvioitava, miten kristittyinä suhtaudumme yhteiskunnan muutokseen ja kristillisten arvojen murrokseen. Emme voi enää seurata kehitystä vain sivusta. Olemme itsekin muutoksen keskellä. Kohtaamme entistä useammin asioita, joiden suhteen meidän on kyettävä ilmaisemaan arvomme ja myös toimimaan niiden pohjalta.

Tarvitsemme viisautta ja rohkeutta elää Jumalan tahdon mukaisesti myös kohdatessamme eri tavalla ajattelevia ja eläviä lähimmäisiä. Nyt jos koskaan meillä on käyttöä niin kutsutulle tyyneysrukoukselle, jossa pyydetään: ”Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä ne asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa niitä, joita voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan.”

Muistamme, miten Daavid kohtasi filistealaisten Israelin kansalle antaman haasteen. Daavidin arvio ja toiminnallinen ratkaisu perustuivat siihen, että hän tunsi henkilökohtaisesti Jumalan ja hänen voimansa. Daavidia eivät auttaneet veljien neuvot eivätkä myöskään kuningas Saulin tarjoamat ylisuuret varusteet. Jumala antoi Israelin kansalle voiton ohjaamalla Daavidia kohtaamaan haasteet yksilöllisellä tasolla.

Tuhat vuotta myöhemmin Pietari ja Johannes kohtasivat ramman miehen. Pietari vastasi hänen avunpyyntöönsä toteamalla, että hopeaa ja kultaa hänellä ei ole, mutta sitä mitä hänellä on, hän voi antaa. Me taas tarjoamme liian usein vain teoreettista hopeaa ja kultaa. Siitä voi tulla hetkeksi itsellemme hyvä mieli, mutta apua tarvitseva jää nostamatta jaloilleen.

Selviytyäksemme arvojamme ravistelevista haasteista ja levittääksemme evankeliumia tarvitsemme Pyhän Hengen tuoretta ohjausta ja voimaa. Jeesuksen puheesta saddukeuksille opimme, että meidän on tunnettava Jumalan sana ja hänen voimansa. Tie Pyhän Hengen täyttämään arkeen ja jatkuvasti uudistuvaan jumalasuhteeseen kulkee Sanan ja rukouksen kautta.

Helluntaiherätys on tehnyt oikean ja hyvän valinnan ottaessaan tämän vuoden teemaksi Pyhän Hengen. Aihe on kristityille yksi tärkeimmistä. Juhannuskonferenssin teema ”Pyhä Henki – lupaus voimassa” vaikuttakoon meissä edelleen ja auttakoon meitä tekemään evankeliumin työtä edessämme olevien haasteidenkin keskellä.


Janne Lahti

Kirjoittaja on helluntaiseurakuntien kotimaantyötä tukevan Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja.

Jaa
Kuoleman toive vaihtui elämään – Tuukka nauttii tavallisesta elämästä selvin päin
Tämän vuoden Syyspäivät verkossa
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
Saavuttavan työn resepti 2020-luvulla poikkeaa takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!