Voittajia vai häviäjiä?

Viimeisten vuosikymmenien aikana ympärillämme oleva maailma on muuttunut dramaattisesti. Meille kristityille erityisesti kulttuuria ja moraalia koskevat muutokset ovat olleet synkkiä ja tuntuu kuin koko maailma olisi jonkinlaisessa syöksykierteessä.

 

Jotkut miettivät, olemmeko jo hävinneet taistelun länsimaisesta juutalais-kristillisestä kulttuuristamme. Vastausta miettiessä on hyvä muistaa, että koko ihmiskunta ja kaikki  kulttuurit ovat synnin saastuttamia eikä täysin kristillistä yhteiskuntaa tai kulttuuria ole vielä koskaan ollut.

 

On totta, että jotkut yhteiskunnat ovat olleet moraalisesti parempia kuin toiset, mutta ikävöidessämme vanhoja hyviä aikoja saatamme samalla syyllistyä menneisyyden kaunisteluun.

 

Jumalan ihminen kyllä kärsii sydämessään nähdessään ympärillään pahuutta. Pietari sanoo kirjeessään Lootista, että tämän asuessa Sodomassa ”heidän keskellään tuo hurskas mies kärsi päivästä päivään hurskaassa sielussaan heidän laittomien tekojensa tähden, joita hän joutui näkemään ja kuulemaan”.

 

Jos kuitenkin keskitymme vain ympäröivän maailman pahuuteen, saatamme kadottaa kaksi tärkeää asiaa, joita jokainen Jumalan tahtoa omana aikanaan palveleva kristitty tarvitsee tehtävänsä suorittamiseen.

 

Ensinnäkin saatamme kadottaa oman vastuumme ja mahdollisuutemme. Vuosisatojen aikana kristityt ovat löytäneet itsensä keskeltä yhteiskunnallista kaaosta, moraalin romahtamista ja väkivaltaa. Niiden keskellä kristityt ovat olleet uskon, toivon ja rakkauden välikappaleina pelastaen ihmisiä niin ajallisesti kuin hengellisestikin. Näin voi tapahtua myös tänään.

 

Toiseksi saatamme kadottaa ymmärryksen ja varmuuden siitä, että Jumala toimii kaikkina aikoina, tänäänkin. Hän toimii omiensa kautta ja toisinaan omistaan huolimatta. Hän käyttää vajavaisia ihmisiä julistamamaan köyhille ilosanomaa, vangituille vapautusta, sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, sitomaan särjettyjä sydämiä ja julistamaan Herran suosiota Kristuksessa.

 

Vaikka suremme maailman tilaa, emme saa kuitenkaan pestä käsiämme siitä, ikään kuin  meillä ei olisi Jumalan antamaa käskyä tuoda tämän ajan keskelle Jumalan valtakunnan todellisuutta. Emme voi hyväksyä näkemystä, jonka mukaan tästä maailmasta välittäminen olisi kuin tuolien uudelleen järjestämistä aaltoihin uppoavassa Titanicissa. Monista on tullut eksperttejä erottamaan ja analysoimaan kaikkea sitä, mikä on väärää ja pahaa. Sen seurauksena heistä on tullut kykenemättömiä välittämään Jumalan elämää sitä tarvitseville.

 

Jeesuksen seuraaja on kaikenlaisina aikoina voittajan puolella, sillä hän on osa suurta suunnitelmaa, jonka toteuttaja on itse Jumala. Onkin syytä usein lukea, miten se suunnitelma päättyy.

 

 

Petri Mäkilä
9/2019

UutisetNuorisotyön 22-vuotias veteraani Veera Korhonen haluaa olla hengellinen isosisko.
PääkirjoitusViimeisten vuosikymmenien aikana ympärillämme oleva maailma on muuttunut dramaattisesti. Meille kristityille erityisesti kulttuuria ja moraalia koskevat muutokset ovat olleet synkkiä ja tuntuu k...
UutisetPerinteisten koulutyömallien rinnalle nousevat toimintamallit avaavat mahdollisuuksia koululaisten kohtaamiseen.
UutisetVuonna 2017 kastettuja oli tuplamäärä edellisvuoteen verrattuna - nyt kasvu tasaantuu.
UutisetPerättömät esirukousvetoomukset uhkaavat uskovien motivaatiota rukoilla oikeasti vainottujen puolesta, järjestöissä pelätään.
UutisetPerinteisiä perhearvoja puolustava amerikkalaisjärjestö Focus on the Family vastaa New Yorkin osavaltion päätökseen sallia abortti syntymään asti.

Järjestö kampanjoi keväällä...
MuutUskoon tuli yli toistasataa ihmistä, ja he siirtyivät vaikuttamaan eri kirkkokuntien piiriin.
KolumniDigiaika haastaa kasvattajan: miten toimia oikein ajassa, jossa älypuhelin on liimautunut niin lapsen kuin aikuisenkin käteen?

Teknologia on tarjonnut meille monella tapa...
PakinaNyt ei kuulkaa riitä, että Suomessa on lapsiasiavaltuutetun virka. Maahan täytyy saada myös vanhusasiavaltuutettu. Sen on tämä alkukevään mediakeskustelu osoittanut.

Vaat...
UutisetAikamedian lehtien murrosvaihe jatkuu. Kristillisen lastenlehti Jeesin tilaajamäärän pudottua vuosien mittaan alle kannattavan tason Aikamedia on nyt joutunut tekemään päätöksen muuttaa lehti proj...
UutisetJoukko helluntaipastoreita ja Aikamedia käynnistävät somepaaston 6.3–18.4. väliseksi ajaksi. Kampanja haastaa osallistujat vaihtamaan somen kirjaan.

– Hyvä rakentava kirja voi jä...
PikavisiittiPirjo Saranpää tietää, miten tärkeää on jo lapsena kuulla Jeesuksesta.
MielipideIhminen on aina ollut ”humana religio” – uskonnollinen ihminen. Jos häneltä puuttuu Kristuksen sisällinen tunteminen ja Pyhän Hengen todistus, niin hän tekee itselleen jumalan, jota palvoo ja...
MielipideRistin Voitto –lehdessä (40/2018) oli viime syksynä Waltteri Haapalan hyvä kirjoitus nimeltä ”Mahdollisuuksien jumalanpalvelus”. Haluaisin lisätä siihen, että emme unohtaisi myöskään herkkiä herätysla...
MielipideMinua vaivaa nykypäivänä paljon eri kokouksissa esillä oleva ohjelmakeskeisyys. Musiikit, äänentoisto, sanojen yms. heijastukset valkokankaalle on mietitty tarkkaan. Kokouksissa on panostettu ihmisten...
MuutPop-musiikkia kanteleella soittava Ida Elina on oppinut uusia ja merkittäviä asioita äidiksi tulemisensa myötä.
MuutItsensä armahtaminen ei ole helppoa edes kehuja keräävälle huippulahjakkuudelle.
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!