Sunnuntai 27. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Vesa, Torolf
Julkaistu 2.6.2016 00:00

Virittämistä vaille valmis

”Virittäkää soitto, tuokaa rummut, torvet soikoot pauhaten. Nyt on tullut aika viettää juhlaa, nyt on aika kiitoksen…” Näin lauletaan tutussa laulussa, jonka tunnettu lauluntekijä Pekka Simojoki on runoillut Psalmia 81 mukaillen.

Raamatussa on muutamia kymmeniä mainintoja laulun virittämisestä. Psalmeissa valinnan varaa on runsaasti riemulauluista valitusvirsiin ja jokaiseen elämän tilanteeseen.  Virittämisestä kirjoitti myös Paavali nuorelle Timoteukselle. Kyseessä oli armolahja, jonka Timoteus oli saanut kätten päälle panemisen kautta, mutta joka häneltä oli tainnut jäädä aika vähälle käytölle. Näin ei ollut hyvä. Kaikki Jumalan lahjat on tarkoitettu parhaaseen  mahdolliseen käyttöön omaksi ja yhteiseksi hyväksi.

Käyttämättömillä taidoilla on myös taipumus ruostua. Käyttämätön instrumentti menee pian pois vireestä, eikä sen ääni enää miellytä. Siksi sitä pitää aina välillä virittää.

Virittäminen on kuntoon laittamista. Ja sitähän tässä maailmassa riittää. Tämä koskee niin  henkilökohtaisia kuin myös seurakunnan ja koko herätysliikkeen yhteisiä pyrkimyksiä. Näistä yhteisistä ponnistuksista suurimpia on jokavuotinen Juhannuskonferenssi. Tätä luettaessa sen avajaisjuhlaan on aikaa vain kolme viikkoa, ja opiston kentällä on jo täysi tohina käynnissä.

Juhlan onnistumiseksi tehdään jälleen tuhansia tunteja arvokasta talkootyötä. Ja jotta kokonaisuus onnistuisi, sen osat on viritettävä toimimaan saumattomasti yhteen. Juhlaohjelman ja taukojen vuorottelun pitää sujua. Laulujen ja puheiden on oltava samassa linjassa. Leirinnän ja liikenteen ohjauksen pitää toimia yhteistyössä. Toivottavasti myös sydämet ovat avoinna evankeliumin ilosanomalle ja armolahjat palaviksi viritettyjä.

Vuosi sitten vietettiin konferenssin 70-vuotisjuhlaa. Sen jälkeen on konferenssirintamalla tapahtunut paljon. Tapahtumaa valmistellut toimikunta aloitti työnsä jo viime lokakuussa ja haastoi itsensä tekemään uudenlaisen juhlan. Tässä työssä on ollut tärkeässä roolissa myös edellisten vuosien konferensseista saatu yleisöpalaute, josta suuri kiitos palautteen antajille.

Tämän vuoden teema on ”Maailma kädessä”, ja sitä juhlitaan monella tapaa uudistuneella ilmeellä. Kaikkia uudistuksia on vaikea kuvata lyhyessä pääkirjoituksessa. Ne pitää itse nähdä ja kokea paikan päällä.

Tervetuloa Juhannuskonferenssiin!


Jussi Heikkilä

Kirjoittaja on Jämsän helluntaiseurakunnan pastori ja konferenssitoimikunnan puheenjohtaja.

Jaa
KHO: Uskonnollisilla yhdyskunnilla on itsenäinen oikeus päättää samansukupuolisten vihkimisestä
Viidesosalle Yhdysvaltain evankelisista sukupuoli on joustava asia
Tämän vuoden Syyspäivät verkossa
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!