Välttämätön rakkaus

Eräs lainoppinut kysyi Jeesukselta, mikä on lain suurin käsky. Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi, kaikesta sielustasi ja kaikella ymmärrykselläsi.” Jeesus ei jäänyt tähän vaan lisäsi vielä: ”Toinen, tämän kaltainen on:  ’Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.’ Näihin kahteen käskyyn sisältyy koko laki ja profeetat.”

 

Kun evankeliumi Jeesuksesta saavutti sydämemme, saimme ansaitsemattoman armon ja pääsyn sisälle iankaikkiseen elämään. Meidät sinetöitiin Jumalalle, ja Pyhän Hengen kautta sydämiimme vuodatettiin Jumalan rakkaus. Meitä on rakastettu, edelleen rakastetaan ja tullaan loppuun asti rakastamaan, sillä Jumalan rakkaus ei koskaan häviä.

 

Kristillinen elämä kaikkineen kiteytyy Jumalan rakkauteen, siihen mitä hän on Kristuksessa tehnyt puolestamme. Olimmepa yksin tai yhdessä muiden kanssa, lähtökohdat ovat samat:  olemme kaikki saaneet armoa armon päälle. Jeesuksen mukaan Jumalan tahdon toteuttamisessa ei ole oikeastaan kysymys muusta kuin siitä, että me, joita on niin paljon rakastettu, myös rakastaisimme – Jumalaa ja lähimmäistämme. Näihin kahteen suuntaan elämämme tulisi ojentua. Ne ovat kiinteässä suhteessa toisiinsa.

 

Saatamme kepeästi sanoa rakastavamme Jumalaa ja todisteena siitä nostamme esille hengellisen elämämme hyveet. Samalla saattaa olla niin, että ihmissuhteemme antavat toisenlaisen todistuksen. Valitamme muiden tekemisistä ja tekemättä jättämisistä. Emme rakenna yhteyttä veljiin ja sisariin. Vikoilumme ja ”oikeassa olemisemme” tekevät tuhojaan seurakuntiemme keskellä, siitäkin huolimatta, että koristelemme niitä hurskain sanankääntein.

 

Johannes laittaa meidät koville sanoessaan, että ”se, joka ei rakasta veljeään, jonka on nähnyt, ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt.”

 

Rakkauden puute on Jeesuksen mukaan lopun ajan merkki. Hän sanoi: ”Ja koska laittomuus lisääntyy, kylmenee monien rakkaus.” Me mieluusti nuhtelemme muita laittomuudesta,  mutta emme tajua, että samalla Jeesus nuhtelee meitä rakkaudettomuudesta. Jeesus nimenomaan puhuu tässä agape-rakkaudesta eli siitä rakkaudesta, joka on vuodatettu häneen uskovien sydämiin Pyhän Hengen kautta.

 

Vikoillessamme emme huomaa omaa heikentyvää tilaamme. Muiden syntien ja vikojen  havaitsemiseen ei paljoa tarvita. Siihen kykenee kuka tahansa. Hajottaminen ja lyöminen on helpompaa kuin rakentaminen ja haavan sitominen. Aikamme on niin haasteellinen, että nyt jos koskaan tulisi panostaa keskinäiseen yhteyteen Kristuksessa ja rukoukseen ”kaikkien pyhien puolesta”.

 

Ilman todellista uhrautuvaa rakkautta Jumalaan ja lähimmäiseemme jäämme auttamattomasti tappiolle aikamme hengellisessä taistelussa – vaikka olisimme kuinka oikeassa mielipiteissämme.

 

 

Petri Mäkilä
33/2019

UutisetEsa Hyvönen ei tiedä mitä tapahtui, mutta kroonistunut ahdistus vaihtui vapaudeksi.
PääkirjoitusEräs lainoppinut kysyi Jeesukselta, mikä on lain suurin käsky. Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi, kaikesta sielustasi ja kaikella ymmärrykselläsi.” Jeesu...
UutisetIiris Nikanne tutki kristityksi kääntyneiden turvapaikanhakijoiden kokemuksia.
UutisetTapahtuman sisältöä kiiteltiin, opasteita ja tilanahtautta moitittiin.
UutisetHelluntailaiskarismaattisuus on yhä nopeimmin kasvava kristillinen ryhmä.
UutisetAvio-onni kukoistaa korkeiden avioerotilastojen aikanakin. Sunday Timesin tutkimuksessa 89 prosenttia koki avioliittonsa onnellisena.

Tutkimukseen vastasi 2 000 aviol...
KolumniHeinäkuun lopussa teimme perheenä kauan suunnitellun matkan Nepaliin. Halusimme käydä poikamme kanssa muistelemassa aikaa, jolloin asuimme tuolla Himalajan juurella. Lähdöstämme oli kulunut 1...
PakinaTavattiin Erkon kanssa kesällä kirkonkylän torilla. Mies on samanlainen huonokuuloinen eläkeläinen ja traktorinomistaja kuin minäkin.

Tarjosin Erkolle torikioskilla kahvit...
ArtikkelitHeinäkuussa suomalaista mediaa puhutti ilmiö nimeltä Ed Sheeran.

Malmin lentokentän konserttiareenalle pakkautui kahden päivän aikana yli 100 000 ihmistä kuuntelemaan tava...
PikavisiittiKorkeakouluopinnot toivat Waqas Pervaizin Pakistanista Suomeen kymmenisen vuotta sitten.
MielipideAnteeksi pyytäminen ja antaminen ovat kristillisen elämän keskeisiä kysymyksiä. Ne ovat tärkeitä asioita kaikissa sosiaalisissa suhteissa. Kuitenkin on usein niin, että hengellisissä yhteisöis...
MuutNuori Samuli Sirén lauloi koelaulua päästäkseen opiskelemaan Kouvolan musiikkiopistoon. Helsingistä tullut professori kuunteli keskittyneenä ja hämmästyneenä. Nuoren laulajan ääni oli poikkeuk...
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Lisäsivätkö profetiat presidentinvaihdospettymystä?
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!