Tiistai 7. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Klaus, Launo, Klas, Klaus
Julkaistu 14.8.2018 14:27

Uusia alkuja

Monissa perheissä on aloitettu reppujen pakkaaminen ja har­joiteltu koululaisten arkeen palaamista. Ekaluokkalaiset jän­nittävät uuden elämänvaiheen edessä ja isommat odottavat jo innokkaasti näkevänsä kesälomilla olleet kaverinsa.

 

Harrastusten alkamista mietitään kuumeisesti. Uusien ainei­den tulemista lukujärjestykseen odotetaan ja lempiaineista haa­veillaan. Ehkä myös mietitään hiljaa mielessä, että kaikki menisi hienosti ja etteivät isot kiusaisi pienempiään eikä kukaan olisi muuten vaan ilkeä.

 

Uusiin alkuihin liittyy paljon valmistautumista. Ne innostavat ja samalla laittavat vähän jännittämään, meneekö kaikki hyvin ja turvallisesti. Koulun alkaminen on iso muutos lapsen elämässä, johon he tarvitsevat vanhempien ja aikuisten tukea.

 

Myös seurakunnissa on alkamassa uusi toimintakausi. Kesä­lomien jälkeen monet palaavat seurakunnan toimintaan innol­la tapaamaan vanhoja tuttuja. Joukossa saattaa olla myös joku ensikertalainenkin, samalla tavalla vähän jännittäen kuten ekaluokkalainenkin koulunkäyntinsä alkumetreillä. Mie­lessään hän ehkä ajattelee, että toivottavasti täällä olisi mukavaa, voisin tuntea kuuluvani joukkoon kokemat­ta ulkopuolisuutta ja saisin jopa vähän enemmän sitä, mitä varovaisesti lähdin etsimäänkin. Seurakunta on kaikenikäisille erinomainen paikka löytää ystäviä ja kokea tulevansa hyväksytyksi tur­vallisessa ympäristössä. Seurakuntalaisina tehtä­vämme on rakentaa vastaanottava ja hyväksyvä ilmapiiri, johon kaikki ovat tervetulleita. Jokaisella tulee olla mahdollisuus kuu­lua joukkoon, koska evankeliumi on tarkoitettu tasapuolisesti lah­jana kaikille.

 

Myös IK-opistolla lukukausi on alkamassa ja uuden alkua on il­massa. Innokkaita opiskelijoita saapuu kampukselle, ja osa heistä jo odottaa vanhojen tuttujen tapaamista. Osa toivoo kuuluvansa pian tuohon tuttavallisesti nauravaan joukkoon. He odottavat löy­tävänsä uusia ystäviä sekä kokevansa olonsa hyväksytyksi ja tur­valliseksi.

 

Henkilökunta tekee työtä hengellisen kasvun, ihmissuhteiden rakentumisen ja sosiaalisten taitojen saralla tälläkin lukukaudella. He toivottavat kaikki tervetulleeksi opiskelijajoukkoon ja tukevat opinnoissa. Rukoillaan, että jokainen oppilas voisi oppia uutta, pääsisi lähemmäksi Jumalaa sekä vahvistuisi henkilökohtaisessa hengellisessä kasvussa ja rukouselämässä. Ehkäpä löytäisi myös johdatuksen uuteen palvelustehtävään ja erilaisten ihmisten kohtaamiseen.

 

Toivottavasti kaikkien uusien opiskelijoiden syys­kausi on täynnä oivalluksia, ilon pilkahduksia ja välillä myös kovaa ahkerointia, josta seuraa uuden oppimista ja iloa. Rukoillaan heille uusia ystävyyssuhteita sekä kasvua ihmisenä ja kristittynä.

 

 

Tanja Laulainen


Kirjoittaja on IK-opiston rehtori.Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!