Lauantai 11. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Elli, Noora, Nelli, Eleonoora, Eleonora, Nora, Leonora, Elli, Ellinor
Julkaistu 11.8.2017 15:49

Uudelle luokalle

ON JÄLLEEN AIKA saatella lapset reppuineen koulun penkille ja nuoret opiskelupaikkakunnilleen ottamaan itsenäisen elämän ensiaskeleita. Näinä päivinä voikin nähdä pieniä kyyneliä vanhempien silmissä sekä intoa lasten ja nuorten askeleissa. 

Myös oma raamattukoulumme Iso Kirja on ilahduttavasti täyttymässä ihmisistä, jotka kaipaavat oppia uutta Jumalan sanasta ja kutsumuksestaan. Ison Kirjan laajeneminen Helsinkiin on suuri ilonaihe koko helluntaiherätykselle.

Myös herätysliikkeellä ja seurakunnilla tulee olla kyky kasvaa, oppia uutta ja kehittyä – edetä seuraavalle luokalle. Jos menetämme tämän kyvyn, alamme taantua ja lopulta kuolemme. 

Seurakunnillemme on ollut viime vuosina huomattavasti tavanomaisempaa olemassa olevan ylläpitäminen kuin uuden kehittäminen. Uutta voi syntyä ainoastaan Jumalan voimalla. Tehtävämme on etsiä Jumalan uutta, luovaa voimaa ja löydettyämme tuon lähteen antaa sille valta peittää alleen kuollut ja väljähtänyt kristillisyys. 

Uuden synnyttämiseksi seurakunnissa tulee myös antaa tilaa niille, jotka osaavat puhua kieltä, jota ympärillämme olevat ihmiset käyttävät. Valitettavasti monissa seurakunnissa on kuitenkin kadotettu sukupolvi, jolla on kyky puhua tämän ajan kieltä. Seurakuntien, joissa tätä sukupolvea vielä on, tulee pian antaa sille myös vastuuta ja tukea. 

Koulu tarvitsee opettajia, seurakunnat hengellisiä johtajia. Opettaja kykenee näyttämään seuraavan askeleen oppilaiden kasvulle ja johtamaan heidät sille. Johtajien tehtävä on haudata arvokkaasti vanhentuneet ja kuolleet menetelmät sekä tehdä kaikkensa, jotta uuden elämän kehitys ja kasvu voidaan taata.

Näköpiirissämme on useita hyviä kasvun paikkoja. Helluntaikirkkoon liittyy tulevina aikoina yhä useampia seurakuntia. Tämä prosessi haastaa sopivasti myös johtajuuttamme. 

Parasta Suomelle -lehtikampanja puolestaan haastaa meidät jokaisen puhumaan aikamme kieltä ja kohtaamaan paikkakuntamme ihmisiä ymmärrettävällä evankeliumilla. 

Seurakunta ei saavuta päättötodistusta vielä tässä ajassa. Matka, joka alkoi helluntaina, jatkuu aina iankaikkisuuteen saakka. Jokaisella sukupolvella on oma tärkeä ajanjaksonsa seurakunnan historiassa. Mikään sukupolvi ei ole toista tärkeämpi tai tarpeettomampi. Yksi sukupolvi synnytti helluntaiherätyksen, toinen rakensi uskossa upeita kirkkorakennuksia. Onkohan meidän sukupolvemme löytänyt oman tehtävänsä? 

Kiitetään edellistä sukupolvea uskossa tehdystä työstä. Tehdään oma osuutemme rohkeasti, ja annetaan tukemme uudelle sukupolvelle ajoissa. 


Waltteri Haapala

Kirjoittaja on Siilinjärven helluntaiseurakunnan 
pastori ja Aikamedian hallituksen puheenjohtaja.


Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016






Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!