Torstai 2. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Maria, Mari, Maija, Meeri, Maaria, Marika, Maiju, Maikki, Kukka-Maaria, Maria, Marika, Maja, Maj, Mary
Julkaistu 17.9.2019 13:00

Uskoa ja arvopohjaa vahvistamassa

Syyskausi on hyvässä alussa. Monissa perheissä se tarkoittaa koululaisten reppujen pakkaamista aamuisin. Samalla monet vanhemmat pääsevät itsekin uudelleen koulun penkille vanhempain­iltojen koittaessa. 

 

Viime aikoina mediassa on keskusteltu paljon myös koulujen uudesta opetussuunnitelmasta. Tämä luonnollisesti herättää perheissä mielenkiintoa, opetussuunnitelmaan kun liittyy monia muutoksia lasten koulunkäymiseen sekä opetus- ja oppimis­menetelmiin. Nykyvanhemmilta vaaditaankin monenlaista aktiivisuutta ja osaamista jälkipolven koulunkäymisen tukemisessa.

 

Kristittyinä vanhempina meidän tulisi huomioida yhteiskunnan nopea muutos ympärillämme. Elämme maassa, joka tuntuu vieraantuvan enenevässä määrin kristillisistä arvoista, periaatteista, juhlapyhistä ja tavoista. Tämän muutoksen keskellä elävät seurakuntamme mutta myös me aikuiset sekä perheidemme lapset ja nuoret. Aikamme haastaa meitä vanhempina ja kristittyinä pysymään ajan tasalla siitä, mitä lapset ja nuoret oppivat koulussa.

 

Kristittyinä meidän olisi tärkeää ottaa rohkeasti avoimeen keskusteluun myös arvoihin ja
uskonnonopetukseen liittyvät kysymykset. Monet uushenkisyyden ilmiöt saattavat nimittäin ujuttautua lasten kokemuspiiriin tai koulupäiviin, ja samalla perinteiseen kristilliseen uskoon liittyviä asioita karsitaan koulusta pois hyvinkin kevyesti.

 

Seurakunnissa keskeinen kysymyksemme on, pystymmekö opetuksellamme vastaamaan riittävästi niihin kysymyksiin, mitä lapsemme ja nuoremme kohtaavat arjessaan? Miten toimintamme ja opetuksemme voisi olla niin ajanmukaista, että se vahvistaisi jokaisen henkilön uskoa, kristillistä kasvua ja identiteettiä? Aikamme vaikutteista pitäisi keskustella lasten ja nuorten kanssa sekä perheissä ja seurakunnissa hyvissä ajoin, jotta ihmiset oppisivat itsekin arvioimaan erilaisia vaikutteita ympärillään.

 

IK-opistolla satsaamme erityisesti henkilökohtaisen uskon ja arvopohjan vahvistamiseen kesäkauden lasten ja nuorten leireillä ja tapahtumissa. Tämä on keskeistä myös eri koulutus­linjoillamme uuden syyskauden alkaessa. Parhaimmillaan opiskelu vahvistaa henkilökohtaista uskoa ja identiteettiä kristittynä. Opiskelun kautta opitaan myös perustelemaan kristillistä uskoa, maailmankuvaa ja arvoja niiden ollessa haastettuna erilaisilla ilmiöillä ympärillämme.

 

IK-opistolla haluamme erityisesti tukea perheiden ja seurakuntien haastavaa tehtävää uuden sukupolven aidossa kohtaamisessa ja kasvattamisessa nykyajan haasteiden keskellä.

 

Tanja Laulainen

Kirjoittaja on IK -opiston rehtori.
Jaa
Ennen puhuttiin liikaa, nyt asiasta vaietaan – Sanoma Jeesuksen paluusta tärkeä
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!