Unelma herätyksestä haastaa muutokseen

Lähes jokainen helluntailainen tunnistaa unelman herätyksestä ja kasvavista seurakunnista. Unelmissa suuri määrä ihmisiä ymmärtää ja vastaanottaa pelastuksen keskeisen sanoman ja seurakunnat kasvavat. Harvoin kuitenkaan unelmamme sisältävät konkreettisia asioita muutoksen eteen tehtävästä työstä. Unelma ei vielä sisällä konkreettista tavoitetta ja sitä seuraavia muutosprosesseja, joita seurakuntiemme toiminta ja käytännöt usein väistämättä tarvitsisivat.

 

Unelma uusien seurakuntien syntymisestä ja kasvusta haastaa nykyisiä rakenteita ja toimintatapoja. Jos haluamme kasvua, meidän täytyy haluta myös toiminnan uudistamista ja rakenteiden uudelleen arvioimista. Tarvitsemme tavoitteen uusien sukupolvien saavuttamisesta. Samanaikaisesti meidän tulee ymmärtää asettaa päämäärä muutokselle, johon haluamme sitoutua.

 

Muutosjohtamisen teorioissa määritellään, että onnistuneessa muutosprosessissa työntekijät, seurakuntalaiset, resurssit ja sidosryhmät valjastetaan uuden tavoitetilan saavuttamiseen. Lisäksi varmistetaan että tavoitteen kannalta tehottomista tai muutosta vastustavista toimintamalleista ja resurssien käytöstä luovutaan. Muutosjohtaminen on vaativin johtamisen alue. Tavoitteeksi asetettu uusi päämäärä tulisi saavuttaa määrätietoisesti ja tehokkaasti.

 

Unelmoidessamme seurakunnan kasvusta meidän tulisi selkeästi asettaa tuo kasvu toimintamme keskeiseksi tavoitteeksi. Lisäksi tulisi miettiä tarkasti menetelmät tavoitteen saavuttamiseksi. Yhteiskunta muuttuu ympärillä yhä enemmän suuntaan, joka ei enää  tunne kristinuskon perusteita, arvoja ja moraalia.

 

Kristittyinä olemme haasteen edessä: pelastuksen sanoma pitäisi saada viestitettyä uudelle sukupolvelle ja nykypäivän suomalaiselle entistä selkeämmin ja perustellummin. Samalla seurakunnissa tulisi pystyä vahvistamaan keskustelutaitoja, erilaisten näkemysten pohdintaa ja taitoja käsitellä kipeitäkin kysymyksiä.

 

Ennen julistettiin teillä ja aitovierillä. Perinteisesti huippuosaamistamme on myös ollut lähetystyön tekeminen monissa kristinuskolta suljetuissa maissa. Pystymmekö valjastamaan tämän osaamisen hyödyksi yhä enenevässä määrin kristinuskolta vieraantuvassa kotimaassamme?

 

Unelma herätyksestä on yhteinen. IK -opistolla haluamme tukea koulutuksen kautta unelman saavuttamista. Raamatun opiskelu, henkilökohtaisen uskon ja kristillisen maailmankuvan vahvistaminen sekä nykypäivään sopivien menetelmien löytäminen koulutuksen avulla voivat parhaillaan tukea kasvun tavoitetta. IK -opisto voi myös Origo-palvelujensa kautta etsiä räätälöityjä ratkaisuja paikallisiin tarpeisiin yhdessä seurakuntien kanssa.

 

 

Tanja Laulainen


Kirjoittaja on IK -opiston rehtori.
8/2019

UutisetRakkauden teko voi olla sekin, että antaa palaverille aikaa hissimatkan verran.
PääkirjoitusLähes jokainen helluntailainen tunnistaa unelman herätyksestä ja kasvavista seurakunnista. Unelmissa suuri määrä ihmisiä ymmärtää ja vastaanottaa pelastuksen keskeisen sanoman ja seurakunnat kasvavat...
UutisetVuosien raamattuprojekti herättää tyytyväisyyttä niin kommentaariraamatun käännöstyöhön osallistuneissa kuin sen käyttäjissäkin.
UutisetIranilaisten kiinnostus kristillisyyttä kohtaan ei osoita hiipumisen merkkejä.
UutisetVain puolet Ison-Britannian aikuisväestöstä pitää evoluutioteoriaa totena, ilmeni kirjakustantamo Puffin Booksin teettämässä tuoreessa kyselyssä.

Kolmannes ei usko teori...
KolumniSuomessakin vietettiin tammikuussa vainojen uhrien muistopäivää. Päivä virallistettiin YK:ssa vuonna 2006, jolloin saksalaisten pahimpien tuhoamisleirien kuten Auschwitzin vapauttamisesta ol...
ArtikkelitTodellisen herätyksen keskeinen hedelmä on katumus. Karismaattisuutta koskevissa keskusteluissa sitä näkee harvoin.
ArtikkelitHelluntaiherätys Suomessa on koko satavuotisen historiansa ajan hakenut suhdettaan yhteiskuntaan. Mahtaako se nyt olla kohdallaan?

Helluntaiherätyksen alkuvuosien voimahahmo...
UutisetLahtelaisen Päiväkoti Pääskynpesän uudet toimitilat Humpulankadulla vihittiin käyttöön tammikuun lopulla. Päiväkoti on toiminut tiloissa jo viime syksystä saakka.

Pääsky...
UutisetMiestyön tärkeä tehtävä on vastata miesten kokemaan yksinäisyyteen.
PikavisiittiSkeittareiden kanssa voi kokea olevansa osa joukkoa, Jyrki Liukkonen sanoo.
MielipidePastori Heimo Enbuska kritisoi Ristin Voiton 4/2019 mielipidepalstalla kansainvälisen Healing Room -toiminnan perustajan Cal Piercen näkemystä, että ”kaikki sairaat ovat jo parannetut Jeesukse...
MielipideSuomessa ja muualla Euroopassa yleistyneen nuorten systemaattisen kaltoinkohtelun tarkoituksena ei ole pelkästään nuorten seksuaalinen hyväksikäyttö. Tarkoituksena on murtaa nuorten itsetunto j...
MuutLapset ovat nähneet asioihin täysillä heittäytyvän isän.
MuutKivun keskellä voi kohdata rakastavan Jumalan.
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!