Tulkoon sinun valtakuntasi

Maailman valtakunnat ovat jatkuvassa muutostilassa. Vallanpitäjät vaihtuvat. Viimeisimpiä esimerkkejä ovat Myanmar ja Yhdysvallat. Pohjoismaisissa demokratioissa vallan vaihtumista ei juuri huomaa päivittäisessä elämässä. Hallitsijat toimivat riittävän oikeudenmukaisesti pitääkseen kansalaiset tyytyväisinä. Ei tarvitse kuitenkaan mennä kuin rajan taakse ja tilanne on erilainen. Valtaa pitävät rankaisevat vastustajiaan armottomasti.

 

Taivaan valtakunnassa vallanpitäjä ei vaihdu. Isä, Poika ja Pyhä Henki hallitsevat oikeudenmukaisesti ja valmistavat ihmiskuntaa sen historian tärkeimpään tapahtumaan – Jumalan valtakunnan tulemiseen. Kun Jumalan valtakunta tulee kaikessa täyteydessään, menettävät kaikki vallanpitäjät oman valtansa ja kaikki luotu alistetaan Jumalan vallan alle.

 

”Tulkoon sinun valtakuntasi” on ajankohtainen ja tärkeä rukous. Jumalan valtakunnan tuleminen on parasta, mitä tälle planeetalle voi tapahtua. Koko luomakunta pääsee synnin ikeestä ja kaikki luodaan uudeksi.

 

Jumalan valtakunnan tulemista on mahdollista jouduttaa. Isä meidän -rukous jatkuu sanoilla ”tapahtukoon sinun tahtosi niin maan päällä kuin taivaassa”. Jumalan valtakunta on jo ihmisten keskellä Jeesuksen seuraajissa kaikkialla maailmassa. Jumalan tahto on, että sanoma Jeesuksesta saavuttaa jokaisen yksilön, kansan, kylän, kaupungin ja valtion. Siksi jokaista Jeesukseen uskovaa koskee lähetyskäsky mennä ja tehdä opetuslapsia kaikista kansoista.

 

Tehtävä alkaa omalta kotiovelta ja ulottuu aina maailman ääriin. Jumala kutsuu jokaista olemaan todistajana siellä, missä kristitty päivittäin toimii. Jumala tekee omistaan eläviä kirjeitä, jotka todistavat hänestä. Siksi Jumala johdattaa omiaan eri ammatteihin, työpaikkoihin ja harrastuksiin.

 

Jumala myös lähettää omiaan maailmalle. Tämän hetken suuri tarve on lähettää globaaleja ammattilaisia, jotka oman osaamisensa kautta sijoittuvat sinne, missä Kristusta ei vielä tunneta. Monet maat ovat sulkeneet ovensa perinteisiltä lähetystyöntekijöiltä. Jumalan kirjeille ovet ovat kuitenkin avoinna.

 

Jumala on avannut valtavat mahdollisuudet viedä sanoma jokaiselle heimolle ja kielelle tämän sukupolven aikana. Rukous ”tulkoon sinun valtakuntasi” saa vastauksen sen seurauksena, että kristityt toteuttavat Jumalan tahtoa maan päällä. Tehtävä on suoritettu, kun valtakunnan evankeliumi on julistettu koko maailmassa, todistuksena kaikille kansoille.

 

 

Harri Hakola

 

Kirjoittaja on Fida International ry:n toiminnanjohtaja.
6/2021

PääkirjoitusMaailman valtakunnat ovat jatkuvassa muutostilassa. Vallanpitäjät vaihtuvat. Viimeisimpiä esimerkkejä ovat Myanmar ja Yhdysvallat. Pohjoismaisissa demokratioissa vallan vaihtumista ei juuri huomaa...
KolumniLuukas on kirjannut muistiin tapahtuman, joka korostaa rukoilemisen konkreettisuutta. Hän kertoo, että ”Jeesus oli eräässä paikassa rukoilemassa” ja ”kun hän oli lopettanut”, pyysi eräs opetuslaps...
UutisetKahdesti toistensa kanssa avioituneet Maija Latvala ja Antti Kulmala korostavat kuuntelevan kohtaamisen merkitystä.
UutisetXEE – Evankeliointi elämäntapana ry aloittaa kevääseen 2022 kestävän Varusta Suomi! -kiertueen, jolla järjestetään kristittyjä varustavia viikonloppukoulutuksia ympäri Suomea.

Ens...
MuutVanhan testamentin psalmit sisältävät paljon kiitospsalmeja, joissa juutalaiset kiittävät Jumalaa hänen antamastaan avusta kansakunnan vaikeissakin vaiheissa.
ArtikkelitMennyt vuosi synnyttää monissa meissä tuskastuneita ja epätoivoisiakin tunteita, kun rajoitukset ja peruuntumiset ovat haastaneet arkeamme. Aikamediassa löydämme menneestä vuodesta myös suurta kii...
UutisetKauhavalla seurakuntalaiset saavat kerran kuussa omaan postilaatikkoonsa Ristin Voiton ja sen mukana seurakunnan terveiset.
UutisetKorona-aika on heikentänyt kristillisten toimijoiden yhteyttä ihmisiin. Christian Conference Trustin (CCT) tutkimuksessa yli 160 tapahtumanjärjestäjää...
MuutAbbas tekee työtä farsia puhuvien parissa raamatunopetuksen, tuen ja ystävyyden kautta. Hormouz on yksi iranilaisista, jotka ovat löytäneet Suomessa elämäänsä uuden sisällön.
PikavisiittiSonja Havukainen on oppinut esikoiseltaan, ettei asioita kannata murehtia liikaa etukäteen.
UutisetJatkuva yhdessäolo, epidemiarajoitukset ja epätietoisuus tulevasta voivat kiristää sopuisankin avioparin välejä.
UutisetKiinassa viime vuosina yltynyt kristittyjen vaino heijastaa suoraan maan kommunistijohdon pelkoa vallan jakautumisesta, sanoo Open Doors -järjestön strategisen tutkimuksen johtaja Ron Boyd-Ma...
ArviotHenna ja Matti Halmevaara: Treffit – 52 tehtävää parisuhteen parhaaksi. Aikamedia 2019.
Sid. 154 s.

Henna ja Matti Halmetvaaran pieni, pirteän keltainen kirjanen tar...
UutisetSuomeen on avautunut ensimmäinen kristinuskon perusteita käsittelevä videopalvelusivusto, Janoinenlammas.fi. Jo ennen koronaa alkanut projekti pyrkii tekemään kristinuskoon ja Raamattuun...
”Juoksin läpi mustan savun” – Soile Harriksen kotitalossa tapahtui ihmishenkiä vaatinut tulipalo
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!