Lauantai 11. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Elli, Noora, Nelli, Eleonoora, Eleonora, Nora, Leonora, Elli, Ellinor
Julkaistu 6.10.2017 13:38

”Tule sellaisena kuin olet”

Helluntaiseurakuntien Syyspäivät 2017 Turussa onnistuivat monella mittarilla arvioituna erittäin hyvin. Päivien teema ”Rakasta maailmaa” oli jo sinänsä ajatuksia herättävä. Olemmehan vuosikymmeniä opettaneet, ettei kristityn tule rakastaa maailmaa. Päiväkohtaiset teemat ”Rakasta rikottua”, ”Rakasta muutoksen keskellä” ja ”Rakasta yli rajojen” avasivat kuitenkin kokonaisuudesta näköaloja, joita liian harvoin pysähdymme  syvällisesti pohtimaan.

 

Texasin Austinissa toimivan Gateway-seurakunnan johtajan John Burken sanoma ohjasi osallistujajoukon ajattelua seurakunnan perustehtävän ytimeen. Hänen seurakuntansa  toimintaajatus on tiivistetty sanoihin ”Tule sellaisena kuin olet”. Näinhän meilläkin on aina julistettu. Käytännössä se on tarkoittanut kristillisin termein ilmaistuna: seurakunta aloittaa sinussa puolen vuoden pyhitysprosessin.

 

Burken opetus herätti kysymään, voiko seurakuntiimme tulla ja osallistua keskellämme sellainen hyväosainen tai toisaalta synnin pahasti rikkoma etsijä, joka ei vielä edes usko? Tällainen etsijä haastaa, kyseenalaistaa, tarvitsee rakkautta, kasvun aikaa ja tilaa Gateway- seurakunnan kokemusten mukaan jopa kahdesta kolmeen vuotta.

 

Monissa yhteyksissä, myös meillä Suomessa, on todettu, että uudet uskovat ovat parhaita evankeliumin levittäjiä. Tämä on luonnollista, sillä heissä näkyy evankeliumin ilo ja vapauttava voima. Vasta uskoontulleet eivät ole vielä ehtineet katkaista yhteyksiään omiin luonnollisiin verkostoihinsa, joissa heidät tunnetaan ja heihin luotetaan. Juuri näin evankeliumi on levinnyt alusta asti.

 

Vaikka Jumala sanassaan ohjaa meitä pois ”sieltä, missä pilkkaajat istuvat”, ei se kuitenkaan tarkoittane sitä, että kaikki eiuskovat ihmiset aina ja kaikkialla pilkkaavat Jumalaa. Onkin aiheellista kysyä itseltämme, olemmeko ymmärtäneet maailmasta erottautumisen opetuksen oikein. Uskovina olemme maailmassa, vaikka emme ole maailmasta, ja meissä oleva Jumalan Henki on suurempi kuin maailmassa vaikuttava henki. Jumalan lapsen ei siis tarvitse pelätä sitä, että maailmassa oleva paha jotenkin automaattisesti saastuttaisi meidät ja siksi yhteyksistä erottautuminen olisi siihen paras ratkaisu. Jos näin olisi, ei Kristus olisi lähettänyt meitä maailmaan.

 

On hyvä muistaa, mitä Jeesus itse opetti: ”Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.”

 

 

Kari Ketoja


Kirjoittaja on Kotkan helluntaiseurakunnan paimen.Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!