Tavoittelemisen arvoista

Kevään eduskuntavaalit ovat ohi ja valituksi tulleet kansanedustajat ovat valmiina  aloittamaan työnsä. Vaalipuheissaan ehdokkaat antoivat lupauksia ja kertoivat tavoitteensa tulevalle eduskuntakaudelle. Äänestäjien tehtäväksi jäi arvioida, mitkä lupaukset ovat toteutettavissa ja kenellä ehdokkaalla on samat tavoitteet kuin itsellä. Tavoitteet kertovat niistä arvoista, joiden vuoksi tehdään työtä ja nähdään vaivaa.

 

Tulevina vuosina saamme nähdä, mihin suuntaan maatamme johdetaan ja kuinka kansalaisten elämä muuttuu. Suomalaisilla on hyväosaisten maine ulkomailla. Suomi on  maailman onnellisin maa toista vuotta peräkkäin, selviää YK:n teettämässä onnellisuutta mittaavassa World Happiness Report 2019 -tutkimuksessa. Se asettaa 156 maata järjestykseen onnellisuuden mukaan. Kriteereinä kansalaisten onnellisuuden mittaamiseen on käytetty muun muassa bruttokansantuotetta, odotetun eliniän pituutta, sosiaalista tukiverkostoa ja vapautta tehdä itse valintoja elämässä. Tämän tutkimuksen perusteella maailman onnellisimmat ihmiset asuvat minun naapurissani ja minä olen yksi heistä.

 

Yhteiskunnallisesti ihmisten hyvinvointi määritellään elinolosuhteiden perustella, mutta on olemassa myös onnellisuutta, joka on riippumatonta ympärillä olevista olosuhteista. Jeesus käsittelee onnellisuusaihetta vuorisaarnassaan ja käyttää sellaisia mittareita, jotka  haastavat meidät vakavaan pohdintaan.

 

Jeesus julistaa autuaaksi eli onnelliseksi hengessään köyhät ja murheelliset, sävyisät, vanhuskauden nälkäiset, laupiaat, puhdassydämiset, rauhantekijät, vainotut ja solvatut eli Jeesuksen tähden haukutut. Tällaisia ihmisiä Jeesus käskee iloitsemaan ja riemuitsemaan. Perusteluksi outoon riemuun Jeesus kertoo, että heitä odottaa suuri palkka taivaissa. Lupaus on mahtava mutta vaikeasti määriteltävissä ja sen toteutumista pitää odottaa.

 

Miten seurakunta välittää ihmisille onnellisuutta, joka ei ole bruttokansantuotteesta riippuvainen?

 

Jeesuksen lupausten ja seurakunnan tavoitteiden tulisi sopia yhteen. Seurakunnalla on tehtävä, joka ei ole vain tätä eduskuntakautta varten, eikä tätä maanpäällistä elämääkään varten. Tarkastellessamme seurakunnan tavoitteita niiden vaikuttavuus tulisi mitata iankaikkisuuden näkökulmasta. Tulevaisuudessa saamme nähdä, kuinka helluntaiseurakunnat toteuttavat tehtäväänsä ja elävät kestäviin arvoihin perustuvaa elämää.

 

 

Irma Frestadius

 

Kirjoittaja on Espoon helluntaiseurakunnan pastori.
18/2019

UutisetAmmattitaidolla ja hyvällä asenteella ansaitaan luottamus ja raivataan tietä evankeliumille.
PääkirjoitusKevään eduskuntavaalit ovat ohi ja valituksi tulleet kansanedustajat ovat valmiina aloittamaan työnsä. Vaalipuheissaan ehdokkaat antoivat lupauksia ja kertoivat tavoitteensa tulevalle eduskunta...
UutisetSeurakunnissa on myötätuntouupumusta, jossa auttaja kärsii stressistä pyrkiessään tukemaan avuntarvitsijaa.
UutisetLähes joka viides suomalainen rukoilee Jeesusta.
UutisetIltapäiväkerho on monelle ensimmäinen kontakti seurakuntaan.
UutisetKristityt pelkäävät, ettei kristittyjä haluta enää tunnistaa uhreiksi edes selkeissä terroriteoissa.
KolumniSosiologiasta tuttu Matteus-vaikutus on yhteiskunnassa huolestuttava ilmiö, johon tutkijoiden on syytä ottaa kantaa tosissaan. Millaisia seurauksia tämä ilmiö saa aikaan yhteiskunnassa...
MuutÄitiys on vahvistanut Ida Elinan halua auttaa sodan keskellä elävien lapsia.
PakinaMonilla paikkakunnilla järjestettiin vappuna kristittyjen yhteinen Jeesus-marssi. Eri kirkkokuntien väki tuli näyttävästi ulos kirkoistaan ja marssi yhtenä joukkona kaduilla laulaen ja plakaat...
MuutTaivaallinen mies pakeni vankilasta 22 vuotta sitten ja rakastaa Jeesusta yhtä palavasti kuin silloin.
PikavisiittiMax Jaarmo virkistyy ystävien seurassa.
MielipideOlemme lukeneet, että herätysliikkeemme jäsenmäärä on viime vuonna pienentynyt 500
henkilöllä. Penätään uudistumista, mutta miten se tapahtuisi? Raamattuopiston koulutusta on uudistettu ja sen...
MielipideNähtyäni erään seurakunnan rekrytointivideon ja ilmoituksen seurakunnan johtajan hausta päätin kirjoittaa aiheesta hetken kipuiltuani. Tämänkaltaiset helluntaiseurakuntien ilmoitukset ovat sa...
MuutLaulaja-lauluntekijänä tunnetulle Jipulle on erityisen luontevaa ilmaista rakkauttaan poikaansa kohtaan sanallisesti.
Korhoset kaikista köyhimpien asialla
Messiaanisen juutalaisen identiteetti ei avaudu helposti
”Oma onnellisuus ei ole muiden vastuulla”
Lähetysinnostus leviää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!