Torstai 2. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Maria, Mari, Maija, Meeri, Maaria, Marika, Maiju, Maikki, Kukka-Maaria, Maria, Marika, Maja, Maj, Mary
Julkaistu 12.1.2018 13:44

Tavoitteena herätys ja uudistus

Olemme varmaan joskus kuulleet lupauksia siitä, että he­rätys on tulossa Suomeen ja myös omalle paikkakunnallemme. Yleensä se on tulossa pian – ehkä jo seuraavan konferenssin, seminaarin tai rukoustapahtuman jälkeen. Herätys odottaa jo seuraavan kulman takana. Parhaimmillaan se saa meidät rukoi­lemaan, etsimään Jumalan kasvoja ja paastoamaan.

 

Valitettavasti huonoimmillaan lupaukset herätyksestä saa­vat meidät kuitenkin naurahtamaan, pettymään ja ennen pitkää myös kyynistymään, kun toteamme, ettei sitä luvattua uutta ”yli­vainiolaista” aikaa tullutkaan. Seuraavana sunnuntaina väkeä on taas seurakunnan jumalanpalveluksessa yhtä vähän. Lasten fu­tistreenit tai kalareissu kavereiden kanssa ovat vieneet voiton us­kovien yhteisestä kokoontumisesta.

 

Olemme kuulleet väitteitä myös siitä, että jos uudistaisim­me rukoushuoneen salin sisustuksen ja valaistuksen sekä jumalanpalvelusten musiikkityylin ja seurakunnan johtajuusrakenteet, silloin rukoushuoneet täyttyisivät kuuli­joista, seuraava sukupolvi saavutettaisiin paremmin ja seurakunnan tulevaisuus olisi turvattu. Parhaimmil­laan pyrkimys uudistua viekin meidät prosessiin, jossa mietimme tärkeintä tehtäväämme ja päämääräämme, laitamme paikkoja kuntoon ja saamme toimintaympäristön toimivaksi.

 

Pahimmillaan taas uudistuspyrkimys ajaa meidät luottamaan vain muilta kopioituihin metodeihin, värivaloihin ja sosiaalisen median voimaan. Seuraavalla toimintakaudella huomamme, että olemme menettäneet entiset uskolliset seurakuntalaiset, mutta emme ole tavoittaneet uusia ihmisiä.

 

Totuus on, että tarvitsemme molempia: herätystä ja uudista­mista, rukousta ja suunnitelmallisuutta, Hengen tuntemista ja ajassa elämisen taitoa. Toinen ei sulje pois toista. Molemmat ovat tarpeen.

 

Olisi hälyttävää luottaa siihen, että saisimme pelkillä ulkoisilla menetelmillä Jumalan työssä hedelmää aikaan. Olisi myös epä­realistista ajatella, että pystyisimme tavoittamaan tämän ajan ih­misiä puhumatta heidän omaa kieltään. Tarvitsemme siis uudistusta ja herätystä.

 

Ehkä olemmekin jo heränneet oikealle asialle. Tänä vuonna näitä aiheita nostetaan esille muun muassa Hyvä Sanoma -yhdistyksen Innostu seurakunnasta -tapahtumassa tammikuussa, Helsingin Saale­min Johtajuusseminaarissa huhtikuussa sekä helluntaiseurakuntien Syyspäivillä lokakuus­sa. Helsingin Syyspäivillä pysähdymme koko herätysliikkeenä miettimään, missä nyt olemme ja missä meidän pitäisi olla. Tai missä me voisim­me olla?


Uskokaamme herätykseen ja tehkäämme työ­tä, jotta Suomen ja seurakuntien hengellinen tilan­ne olisi parempi tämän vuoden lopussa kuin sen alussa.Mika Yrjölä

Kirjoittaja on Helsingin Saalem-seurakunnan ja Suomen Helluntaikirkon johtaja.Jaa
Ennen puhuttiin liikaa, nyt asiasta vaietaan – Sanoma Jeesuksen paluusta tärkeä
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!