Taivaassa tavataan

Suomi on kokenut jokaisen kolmen jääkiekon maailmanmestaruuden myötä lähes kansallisen hurmoksen. Nämä kokemukset ovat rohkaisseet ajatukseen, että kaikki onkin mahdollista.

 

Ensimmäisen voiton avaimena vuonna 1995 oli ruotsalainen Kurt Lindstöm. Hän lanseerasi ajatuksen ”lite bättre”. Tällä hän rohkaisi: te pystytte, tehdään vähän paremmin. Toisen maailmanmestaruuden arkkitehtinä vuonna 2011 pidettiin Jukka Jalosta. Hänen mottonsa oli vapauttava: ”Pelataan vaan, niin torilla tavataan”.

 

Kolmas ja toistaiseksi viimeinen maailmanmestaruus oli nöyryytys lehdistölle sekä monille asiantuntijoille. Joukkue oli niiden ennakkoarvioissa kaikkien aikojen surkein. Kahdestakymmenestäviidestä pelaajasta kahdeksantoista oli ensikertalaisia. Paljon epäileviä spekulointeja NHL-tähtien puuttumisesta ja suoranaista pahan puhumista avainhenkilöiden keskinäisistä suhteista. Jukka Jalonen ja hänen johtotiiminsä kuitenkin tiesivät, mitä tekivät. Turnauksen motoksi oli valittu: ”Kun aika on.” Tuosta nuoresta ja kokemattomasta porukasta muodostui huippujoukkue ilman supertähtiä. He voittivat Suomelle kolmannen maailmanmestaruuden. He pelasivat ja osoittivat asenteensa: kun aika on, tehdään parhaamme ja kaikki se, mitä maailmanmestaruuden eteen tarvitaan.

 

Mikä voisi olla Helluntaiherätyksen motto astuessamme uudelle vuosikymmenelle 2020? Mikä voisi olla meidän ydinajatuksemme, ”laini” (räp-musiikin termi yhdestä rivistä)? Ydinajatus, joka avaa silmiä, nostaa katsetta ja rohkaisee eteenpäin ja antaa toivon tulevaisuuteen.

 

Meidän ”lainimme” tulisi olla apostolisen uutta luova, eteenpäin uskaltava ja samalla kuitenkin profeetallisen ajankohtainen. Meidän tulisi nostaa selkeästi arjessa ja elämässä esille Jumalalta saatu päätehtävämme mennä kaikkeen maailmaan ja saarnata evankeliumia kaikille luoduille, kastaa heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettaa heitä pitämään kaikki se, mitä Jumala on käskenyt meidän pitää.

 

Voimme tehdä asiat lite bättre, keskittyä perusasioihin ja käyttää oman aikamme evankeliumin levittämiseen. Voimme omistaa ystävämme Luukkaan rohkaisun: ”Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.”

 

Johannes lisää siihen vielä: ”Ettekö sano: ’Vielä on neljä kuukautta, niin elonleikkuu joutuu’? Katso, minä sanon teille: nostakaa silmänne ja katselkaa vainioita, kuinka ne ovat valjenneet leikattaviksi.” Pelataan vaan, niin taivaassa tavataan!

 

 

Markku Tuppurainen


Kirjoittaja on Seinäjoen helluntaiseurakunnan johtava pastori.
3/2020

Uutiset”Meillä on selvät tavoitteet ja suunnitelmat. Olemme julistaneet teeman ”Sadonkorjuun vuosikymmen” ja olemme kiitollisia Jumalalle, että kahden vuoden kuluttua olemme jo saavuttaneet tavoitteemme. Osa...
PääkirjoitusSuomi on kokenut jokaisen kolmen jääkiekon maailmanmestaruuden myötä lähes kansallisen hurmoksen. Nämä kokemukset ovat rohkaisseet ajatukseen, että kaikki onkin mahdollista.
...
UutisetHelluntaiseurakuntien vuoden 2018 rankka jäsenpudotus ei toistunut. Kasteiden määrä vähenee silti huolestuttavaa vauhtia.
UutisetPop up -myymälät ovat tilapäisesti toimivia kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja elämyksiä tuottavia liikkeitä. New Yorkista alkunsa saanut pop up -ilmiö on levinnyt nopeasti myös Suomeen.
...
UutisetVaikka Suomessa uskonnottomien osuus väestöstä kasvaa, maailmanlaajuinen tilanne on täysin toinen. Yhä suurempi osuus maailman väestöstä tunnustaa jotain uskoa. Selkeää maallistumista tapahtuu...
UutisetSaarialue äänesti itsenäisyydestä, mutta asiantuntijoiden mukaan sen pääsy omille jaloilleen voi kestää vuosia.
KolumniSuomalaiset ovat maailman onnellisinta kansaa jo toista vuotta peräkkäin. Näin ainakin YK:n onnellisuusraportin mukaan. Seuraavaksi onnellisimpia oltiin Tanskassa ja Norjassa. Ruotsi sijoitt...
ArtikkelitMikä on meidän näkemyksemme Jeesuksesta paimenena? Onko se liian vähäpätöinen, kapea ja merkityksetön? Kyseenalaistammeko Jeesuksen valtuuksia toimia paimenena, johtajana, isäntänä tai omistaj...
MuutIntohimoisesti elämään suhtautuvalla Asja Jaarmolla on aina meneillään monta projektia yhtä aikaa.
PikavisiittiKokkolalainen Jaana Kallio nauttii työstään varhaiskasvatusopettajana englanninkielisessä kielikylpyesikoulussa - lasten avoimuus, luottamus ja oppimishalu koskettavat.
Mielipide”Pahuuden anatomian” kirjoittaja H. Lauerma ei oppineisuudestaan huolimatta, vaikkakin oli kaikesta päätellen Raamattua lukenut, ollut sisäistänyt sen arvokkainta sanomaa, evankeliumia. Senpä...
MielipideTällaisen otsikon luin lukiessani viimeisintä Suomen Viikkolehteä. Norjassa järjestetyssä konferenssissa oli puhunut Dan Scott, joka oli kertonut karuja lukuja Norjan tilanteesta. Seitsemän ky...
MuutMiten kirja syntyy? Toimittajakirjailija Paavo Rauskanen kertoo.
Viestikapulan vaihtajat
Intialaiset kiittävät lähetyssaarnaajia
”Kulttuurierot tuovat  tuplasti ongelmia ja hyvää”
Sairaalapappi on läsnä ilon ja kaipauksen hetkellä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!