Perjantai 28. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Onni
Julkaistu 15.1.2020 11:57

Taivaassa tavataan

Suomi on kokenut jokaisen kolmen jääkiekon maailmanmestaruuden myötä lähes kansallisen hurmoksen. Nämä kokemukset ovat rohkaisseet ajatukseen, että kaikki onkin mahdollista.

 

Ensimmäisen voiton avaimena vuonna 1995 oli ruotsalainen Kurt Lindstöm. Hän lanseerasi ajatuksen ”lite bättre”. Tällä hän rohkaisi: te pystytte, tehdään vähän paremmin. Toisen maailmanmestaruuden arkkitehtinä vuonna 2011 pidettiin Jukka Jalosta. Hänen mottonsa oli vapauttava: ”Pelataan vaan, niin torilla tavataan”.

 

Kolmas ja toistaiseksi viimeinen maailmanmestaruus oli nöyryytys lehdistölle sekä monille asiantuntijoille. Joukkue oli niiden ennakkoarvioissa kaikkien aikojen surkein. Kahdestakymmenestäviidestä pelaajasta kahdeksantoista oli ensikertalaisia. Paljon epäileviä spekulointeja NHL-tähtien puuttumisesta ja suoranaista pahan puhumista avainhenkilöiden keskinäisistä suhteista. Jukka Jalonen ja hänen johtotiiminsä kuitenkin tiesivät, mitä tekivät. Turnauksen motoksi oli valittu: ”Kun aika on.” Tuosta nuoresta ja kokemattomasta porukasta muodostui huippujoukkue ilman supertähtiä. He voittivat Suomelle kolmannen maailmanmestaruuden. He pelasivat ja osoittivat asenteensa: kun aika on, tehdään parhaamme ja kaikki se, mitä maailmanmestaruuden eteen tarvitaan.

 

Mikä voisi olla Helluntaiherätyksen motto astuessamme uudelle vuosikymmenelle 2020? Mikä voisi olla meidän ydinajatuksemme, ”laini” (räp-musiikin termi yhdestä rivistä)? Ydinajatus, joka avaa silmiä, nostaa katsetta ja rohkaisee eteenpäin ja antaa toivon tulevaisuuteen.

 

Meidän ”lainimme” tulisi olla apostolisen uutta luova, eteenpäin uskaltava ja samalla kuitenkin profeetallisen ajankohtainen. Meidän tulisi nostaa selkeästi arjessa ja elämässä esille Jumalalta saatu päätehtävämme mennä kaikkeen maailmaan ja saarnata evankeliumia kaikille luoduille, kastaa heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettaa heitä pitämään kaikki se, mitä Jumala on käskenyt meidän pitää.

 

Voimme tehdä asiat lite bättre, keskittyä perusasioihin ja käyttää oman aikamme evankeliumin levittämiseen. Voimme omistaa ystävämme Luukkaan rohkaisun: ”Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.”

 

Johannes lisää siihen vielä: ”Ettekö sano: ’Vielä on neljä kuukautta, niin elonleikkuu joutuu’? Katso, minä sanon teille: nostakaa silmänne ja katselkaa vainioita, kuinka ne ovat valjenneet leikattaviksi.” Pelataan vaan, niin taivaassa tavataan!

 

 

Markku Tuppurainen


Kirjoittaja on Seinäjoen helluntaiseurakunnan johtava pastori.Jaa
Ihmisoikeusjärjestö ADF on ilmaissut tukensa Päivi Räsäselle
”Rakkaudellisen ja armollisen asenteen voi valita”
Auttaja välttää romahduksen, jos hän pitää huolta itsestään
Yassir Eric auttaa entisiä muslimeja
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!