Sunnuntai 1. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Pyry, Lyly, Gun, Gunhild
Julkaistu 23.9.2020 14:14

Syyskausi turvassa 

Syyskausi on alkanut auringonpaisteessa. Monet oppilaitokset ovat saaneet iloisia opiskelijoita ja ilmassa on ollut odotusta ja kavereiden näkemisen riemua. 

 

Takana on kevät, joka Suomen jokaiselle opiskelijalle tarkoitti etäopintoja ja -kaverisuhteita. Siksi alkaneen syksyn mahdollistama paluu oppilaitoksiin on ollut monelle iloa ja odotusta täynnä. Tämä oli aistittavissa myös IK-opistolla lukukauden ensimmäisinä päivinä. Iloinen puheensorina täytti Ison Kirjan alueen niin Keuruulla kuin IK Helsingissäkin. 

 

Kesän osalta päällimmäinen tunne on kiitollisuus. Vaikka kaikki kesäajan suuret tapahtumat jouduttiin peruuttamaan, osa toiminnasta on kuitenkin pystytty toteuttamaan, osittain uudella tavalla. 

 

Heinäkuun aikana Isossa Kirjassa nautittiin upeasta leirintä- ja leirikesästä. Aurinkoiset säät ja upea, laaja alue täynnä nurmikenttiä ja järvenrantaa on mahdollistanut monille lomalaisille sekä lapsille ja nuorille ikimuistoisia päiviä.  Alueella on lomailtu, ratsastettu, pelailtu, uitu sekä nautittu auringonpaisteesta ja ulkoilusta. Lisäksi on kuunneltu raamattutunteja ja pohdiskeltu kasvua kristittynä ja ihmisenä. 

 

Leireillä on rakennettu myös hyviä kokemuksia ja kaverisuhteita lasten ja nuorten elämään. Koska leirien osallistujat ovat olleet eri puolilta Suomea, on varmaa, että yhteystietoja on vaihdettu ja monelle on luvassa pitkiäkin kaverisuhteita. Tämäkin rakentaa nuorten elämässä turvallisuutta ja varmistaa tulevaisuuteen hyviä kaveriverkostoja vaikkapa uudella opiskelupaikalla. 

 

Syyskaudella turvallisuus ja tasapaino ovat keskeisessä asemassa. Oppilaitoksissa turvallisuus korostuu pandemiaohjeistojen noudattamisesta ja turvallisen oppimisympäristön rakentamisesta. IK-opistolle on pyritty luomaan turvallinen ympäristö, ja rukousaiheena pidetään omaa ja lähimpien terveyttä. 

 

Turvallista opiskeluympäristöä vahvistetaan muillakin tavoilla. On tärkeää saada pohtia erilaisia tulkintoja sekä etsiä ratkaisuja Raamatun näkökulmiin ja oman elämän tai yhteiskunnan haastamiin kiperiin kysymyksiin. Erityisen merkittävää on oppia keskustelemaan kunnioittavasti erilaisista näkemyksistä. 

 

Hyväksyvä, armollinen ilmapiiri ja tasapainoinen Raamatun opetus ovat keskeisiä edellytyksiä tasapainoiselle kristityn kasvulle. 

 

Turvallisuus ja tasapaino luovat hyvän pohjan henkilökohtaiselle ja hengelliselle kasvulle. Tällaista kyselevää ja kasvuun tähtäävää turvallisuutta tulisi tukea erityisesti raamattukoulussa, jokaisessa seurakunnassa ja jopa somekeskusteluissa tai muissa seurakuntalaisten välisissä suhteissa ja kohtaamisissa. 

 

 

Tanja Laulainen 

Kirjoittaja on IK-opiston rehtori. 

 Jaa
Rauhan Majatalo kutsuu hiljentymään
Kutsumuksena lähetystyö – Tedderit pääsivät pitkän odotuksen jälkeen lähtemään Etiopiaan  
Åström konsertoi platinalevyn merkeissä
Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!