Keskiviikko 2. joulukuuta.
Nimipäivää viettää Anelma, Unelma, Beata, Beatrice
Julkaistu 30.1.2020 10:07

Siunauksen vuosikymmen

Uuden vuosikymmenen alkua ovat sävyttäneet tummat pilvet. Raamatun ennustukset ihmiskunnan rappiosta näyttävät toteutuvan. Maa on saastunut ihmisten toiminnan tuloksena. Sanomia sodista ja luonnon katastrofeista tulvii tiedotusvälineistä. Ihmiset pelkäävät, miten maapallolle käy. Ilmaston lämpeneminen uhkaa koko luomakuntaa.

 

Mikä on Jumalan näkökulma kaikkeen tähän? Hän on jo ennen maailman luomista ennalta tiennyt tilanteemme. Hänelle se ei siis ole mitenkään hankala ja on hänellä hallussaan. Jumalan näkökulmasta on hyvä lähteä uuteen vuosikymmeneen.

 

Uusi vuosikymmen on hyvä aloittaa Isä meidän -rukouksella. Rukouksen keskiössä on Jumalan valtakunnan läsnäolo ihmisten keskuudessa. Jumalan valtakunta merkitsee rauhaa, laupeutta, oikeudenmukaisuutta ja uskollisuutta. Jumalan valtakunnan arvojen mukainen elämä tervehdyttää ympäristöä. Jumala vastaa mielellään rukoukseen. Kun Jumalan valtakunta saa jalansijaa maailmassa, alkavat tummat pilvet väistyä.

 

Seurakunnille maailman hankala tilanne luo erinomaiset toimintaedellytykset. Ihmiset kaipaavat toivon ja uskon sanomaa. Jumala lupasi aikanaan Abrahamille, että hänen saamansa siunaus tulee siunaukseksi kaikille kansoille. Jumalan valtakunnan leviäminen kaikille kansoille tällä alkaneella vuosikymmenellä on täysin mahdollista. Lähetystyön edellytykset ovat parantuneet globalisaation myötä ja nyt lähetystyötä tapahtuu kaikkialta kaikkialle.

 

Ymmärrys siitä, mihin lähetystyössä pitää keskittyä, on lisääntynyt. Sanoma Jeesuksesta saavuttaa kansoja ja ihmisryhmiä, jotka ovat olleet aiempien sukupolvien saavuttamattomissa. Pakolaisuuden kautta monien saavuttamattomien kansojen ihmiset ovat myös rantautuneet Suomeen ja Eurooppaan. Myös median mahdollisuudet sanoman välittämiseen ovat ennen näkemättömät.

 

Alkanut vuosikymmen on siunauksen aikaa, kun seurakunnat ympäri maailman keskittyvät ydintehtävänsä toteuttamiseen. Ydintehtävän oikea ymmärtäminen tekee seurakunnista toivon ja tulevaisuuden välittäjiä. Ydintehtävään kuuluu keskeisesti evankeliumin julistaminen sanoin, mutta siihen kuuluvat myös yhtä tärkeänä hyvät teot.

 

Hyviä tekoja tarvitaankin nyt enemmän kuin koskaan ennen. Eriarvoistuminen, epäoikeudenmukaisuuden lisääntyminen ja ihmisten ahneus ovat tämän sukupolven suuria syntejä. Seurakunta, joka haluaa olla uskottava tässä ajassa, taistelee syrjittyjen oikeuksien puolesta, osallistuu rauhan prosesseihin ja rakastaa Jumalan luomaa luontoa niin, että osallistuu ilmastonmuutoksen vastustamiseen.

 

Jumalan seurakunta on tämän vuosikymmenen suurin toivo. Sen toiminnan kautta uudesta vuosikymmenestä tulee siunauksen vuosikymmen.

 

 

Harri Hakola


Kirjoittaja on Fida International ry:n toiminnanjohtaja.Jaa
Ugandalainen sheikki menetti poikansa uskonsa vuoksi
”Leirien merkitys vammaiselle nuorelle suuri”
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!