Lauantai 26. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Kuisma, Finn
Julkaistu 16.9.2015 15:00

Signaali suoraan sydämiin

Helluntailiikkeen medialähetysjärjestö Avainmedia täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Tunnetun ruotsalaisen pastorin Lewi Pethruksen käynnistämä pohjoismainen radiotyö vakuutti myös suomalaiset, ja niinpä Ibra Radio ry aloitti toimintansa Suomessa vuonna 1955.

Hengellisenä visionäärinä ja uusien toimintojen käynnistäjänä Pethrus oli aikaansa edellä. Ibra-radion avajaispuheessa hän totesi: ”Jos lähetystyötä tullaan tekemään samoilla metodeilla ja samassa tahdissa kuin tähän asti, ei kristinuskolla ole mitään mahdollisuutta antaa koko maailmalle evankeliumia. Kristus on itse profetoinut ja sanonut, että valtakunnan evankeliumi tullaan saarnaamaan todistukseksi kaikille kansoille. Radion kautta on mahdollista aivan erityisellä tavalla rationalisoida lähetystoimintaamme.”

Pethruksen sanat ovat ajankohtaisia myös meidän aikanamme. Median välineillä evankeliumi voidaan nyt kohdentaa alueille, joissa perinteistä lähetystyötä on ollut lähes mahdotonta tehdä. Radio on edelleen monissa kohteissa erinomainen väline ilosanoman levittämisessä, mutta sen rinnalle on pienten alkujen päivistä tullut muitakin tehokkaita kanavia. Televisio, internet ja sosiaalinen media avaavat aikamme lähetystyölle sellaisia ovia, joista Ibra-radion perustajat eivät osanneet edes uneksia.

Toimintaympäristö on muuttunut, yhdistyksen nimi on vuosien saatossa vaihtunut ja metodit ovat monipuolistuneet, mutta missio on pysynyt samana. Kristittyinä meidän ydintehtävämme on edelleenkin välittää maailmalle evankeliumi. Media tarjoaa tähän seurakunnille ja järjestöille erinomaiset työkalut.

Yksi alue, joka sähköisen median myötä on avautunut aivan uudella tavalla ilosanomalle, on muslimimaailma. Satelliittikanavat, internet, älypuhelimet ja sosiaalinen media tavoittavat nykyään muslimit maapallomme eri kolkissa. Avainmedian saama palautetulva yli 180 maasta osoittaa, että ohjelmia katsotaan ja internetsivustoilla vieraillaan. Myös Euroopasta tulevat yhteydenotot kertovat siitä, että monet mantereellemme muuttaneet muslimit eivät enää tyydy pelkkään uskontoon vaan etsivät yhteyttä elämän antajaan.

Avainmedia järjestää tulevana lauantaina kaikille avoimen juhlatilaisuuden Helsingin Saalemissa, seurakunnassa, joka oli keskeisessä asemassa Suomen Ibra-radion toiminnan käynnistämisessä. Juhlassa muistellaan Jumalan suuria tekoja vuosien varrelta. Samalla katse suunnataan niihin haasteisiin ja mahdollisuuksiin, joita tulevaisuus Avainmedian toiminnalle asettaa.


Niilo Närhi

Kirjoittaja on Medialähetysjärjestö Avainmedian toiminnanjohtaja.


Jaa
KHO: Uskonnollisilla yhdyskunnilla on itsenäinen oikeus päättää samansukupuolisten vihkimisestä
Viidesosalle Yhdysvaltain evankelisista sukupuoli on joustava asia
Tämän vuoden Syyspäivät verkossa
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!