Keskiviikko 23. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Mielikki, Tekla
Julkaistu 15.12.2016 00:00

Seurakunnan lahjat käyttöön

Valmistaudumme kristikunnan suureen juhlaan. Vaikka jouluevankeliumi vaikuttaa usein hukkuvan kaupallisuuden alle, monet kaipaavat ja etsivät myös joulun syvempää merkitystä. Joulu onkin erinomainen aika hoitaa seurakunnan perustehtävää: julistaa evankeliumia.

Jumala ei antanut seurakunnalle ainoastaan tehtävää vaan lahjoitti myös välineet sen toteuttamiseen. Tehokkain väline ei ole mikään seurakunnan työmuoto, yleisötilaisuus tai materiaali. Tehokkain evankeliumin välittäjä on aina uudestisyntynyt kristitty. Kaikilla seurakunnilla on siis mahdollisuus julistaa evankeliumia, koska jokaisella kristityllä on lahjoja, joita Jumala voi käyttää.

Seurakuntaan kätkettyjen kykyjen, taitojen ja armoitusten löytäminen ja käyttöön saaminen on tärkeimpiä haasteita läpi vuoden. Pienestäkin seurakunnasta löytyy paljon erilaisia lahjoja. On valitettavaa, jos ne jäävät hyödyntämättä.

Seurakuntalaiset voivat palvella Jumalaa ja lähimmäisiään monilla synnynnäisillä kyvyillään. Pyhä Henki jakaa myös armolahjoja, joiden tarpeellisuus seurakuntatyössä on korvaamaton.

On tärkeää, että seurakunnassa rohkaistaan etsimään ja käyttämään Jumalalta saatuja lahjoja luovasti ja monipuolisesti. Herra on asettanut seurakuntiin myös monenlaisia palveluvirkoja. Tunnettu raamatunopettaja David Petts kutsuu Efesolaiskirjeessä (4:12) lueteltuja palveluvirkoja johtajuuslahjoiksi. Näiden virkojen hoitajilla on erityinen vastuu seurakunnallisten lahjojen etsijöinä ja käyttöön ottajina. Eivätkä lahjojen omistajat ole pelkästään palkattuja työntekijöitä. Tarvitsemme seurakunnissa apostoleita, profeettoja, evankelistoja, paimenia ja opettajia. Heidän lahjaansa kuuluu seurakuntaan kätkettyjen lahjojen löytäminen ja uskovien varustaminen Kristuksen ruumiin rakentamiseen.

Johtajuuslahjat eivät hyödytä vain yhtä seurakuntaa. Monet niistä, kuten evankelistan lahja, voivat olla siunaukseksi useammallekin seurakunnalle.

Johtajuuslahjan ja -tehtävän saaneiden rohkaisemisesta puhutaan vähän. Heidän asemaansa Jumalalta saadun lahjan käyttäjinä tulisi tukea ja vahvistaa niin paikallisseurakunnissa kuin laajemminkin herätysliikkeessä.

Seurakuntien jouluajan ohjelmat ovat rohkaisevan monipuolisia. Näytelmät ensimmäisestä joulusta, joululehtien lahjoitukset, hyväntekeväisyystilaisuudet ja joulukonsertit ovat hyviä esimerkkejä saatujen lahjojen hyödyntämisestä. Jouluevankeliumi tavoittaa niin kantasuomalaisia kuin maahanmuuttajiakin.

Etsitään lahjoja seurakuntamme keskeltä, otetaan ne käyttöön ja viedään tehtävämme päätökseen.


Janne Lahti

Kirjoittaja on helluntaiseurakuntien kotimaanjärjestö Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja

Jaa
Kuoleman toive vaihtui elämään – Tuukka nauttii tavallisesta elämästä selvin päin
Tämän vuoden Syyspäivät verkossa
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
Saavuttavan työn resepti 2020-luvulla poikkeaa takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!