Sananvapaudesta

Pride-marssin alla Päivi Räsänen arvosteli luterilaisen kirkon osallistumista kyseiseen tapahtumaan. Viesti kohdistui ennen kaikkea Räsäsen oman kirkon oppiin ja elämään. Monet eivät arvostelusta pitäneet ja nyt, rikosilmoituksen seurauksena, poliisi on päättänyt aloittaa asiasta esitutkinnan.

 

Asia pakottaa meidät kohtaamaan maamme todellisen sananvapauden tilan. Jo esitutkinta osoittaa, että joidenkin mielestä ”syyllistävät” Raamatun kohdat eivät ole enää sallittuja julkisessa tilassa. Ne pitäisi kieltää. On syytä huomata, että Raamatulla on paljon sanottavaa siitä miten ihmisen tulee elää. Paavali mainitsee ne, jotka eivät tule perimään Jumalan valtakuntaa (1. Kor. 6:9–10). Luettelosta löytyvät niin avionrikkojat, irstailijat, varkaat, ahneet, pilkkaajat, juomarit, haureelliset kuin homoseksuaalisuuden harjoittajatkin. Ketkä tästä pahoittavat mielensä?

 

Tarvitaan vuosikausien pseudoteologinen koulutus, että Raamatun selkeän kielteinen kanta kyetään vääntämään myönteiseksi edellä mainituille asioille. Kristitylle tulisi olla
itsestäänselvää kyseenalaistaa toiminta, jossa de facto tehdään evankeliumin tarve tyhjäksi. Missä syntiä ei enää ole, siellä ei enää armoakaan tarvita. Jäljelle jää vain omasta mielestään oikeassa oleva ja oikein tunteva ihminen, joka heristää nyrkkiään Raamatulle ja Jumalalle. Mitä kirjailija Jari Tervo omassa twiitissään Räsäselle kirjoittikaan? ”Päivi, raamattu on tässä väärässä.”

 

Nyt sananvapautta pyritään alistamaan uhriutumisen kautta tunteiden tyrannian alle, ja lainkin tulisi siihen taipua. Tunteista on tullut ihmisenä olemisen mittari, ja kielteisiä tunteita herättävät asiat pitäisi kieltää lailla. Tunteita muutetaan moraalisiksi argumenteiksi, joiden voimalla vaiennetaan vastakkaisia näkemyksiä.

 

Aiemmin sananvapaus ymmärrettiin voltairelaisessa hengessä: ”Olen eri mieltä kanssasi, mutta puolustan hengelläni oikeuttasi sanoa, mitä haluat.” Nyt sanotaan: ”Tietenkin sinulla on sananvapaus, mutta sinä et voi sanoa noin, koska se loukkaa minua.” Kaikki rakastavat sananvapautta, mutta jotkut haluavat sen vain itselleen.

 

Uskon, että Raamatun sana on pyhä ja Jumalan erheetön ilmoitus ihmiselle. Siitä huolimatta haluan elää yhteiskunnassa, jossa minunkin arvoni voivat tulla pilkatuksi ilman yhteiskunnallisen lain rangaistusta. Niin kuin Daniel Nylund kirjassaan Uhriutumisen kulttuuri toteaa: ”Se ei ole hauskaa eikä mukavaa, mutta sen kieltämisen seuraukset ovat paljon kamalammat. Jos en salli sananvapautta vihollisilleni, olen ylihuomenna itse tuomittu ja sensuroitu vihollinen jollekin.” Siksi aidon sanan­vapauden puolesta tulee taistella.

 

Lopuksi on hyvä muistaa, että jokainen tulee tuomituksi Jumalan sanan ja totuuden valon kohdistuessa häneen. Siksi Jeesus tuli!

 

Petri Mäkilä

36/2019

KolumniUskaltaisitko jättää ovet auki yöksi, kutsua tuntemattomat vieraat kotiisi nukkumaan ja lainata heille uudehkon autosi koko päiväksi veloituksetta? Minä en, mutta olen ikuisesti kiitollinen sille...
UutisetAntti Kakriaisen tie nuorisopastoriksi ei ole ollut helppo. Sisäisiä taisteluja on riittänyt mutta Jumalan armo on kantanut.
Helsingin Saalemin uusi nuoriso­pastori ei ole mikään ”eilisen teeren...
PääkirjoitusPride-marssin alla Päivi Räsänen arvosteli luterilaisen kirkon osallistumista kyseiseen tapahtumaan. Viesti kohdistui ennen kaikkea Räsäsen oman kirkon oppiin ja elämään. Monet eivät arvostelusta...
UutisetYrittäjä ei enää automaattisesti ole yhteiskunnan parempiosainen.

Monissa perinteisissä liike-elämän ammattilaisia kokoavissa kristillisissä järjestöissä varsinaiset liikemiehet o...
UutisetJuhla katettiin rohkeasti rukoushuoneen ulkopuolelle.


Kemissä vietettiin lauantaina 3. elokuuta helluntaiseurakunnan 80-vuotisjuhlia viileähkössä kesä­säässä. Alkuosa tilaisuudesta pidett...
ArtikkelitUskaltaisitko jättää ovet auki yöksi, kutsua tuntemattomat vieraat kotiisi nukkumaan ja lainata heille uudehkon autosi koko päiväksi veloituksetta? Minä en, mutta olen ikuisesti kiitollinen sille...
MuutMyös muun muassa fillarievankelistana tunnetun Miika Aallon kynänjälki on herättänyt positiivisia tuntemuksia eri puolilla.
PakinaLuin juuri, että partioliike on muuttanut muun muassa erästä toimintansa ydinkohtaa partiolupauksen antamisessa. Partion peruskirjauudistuksessa partiolainen ei enää "lupaa parhaansa mukaan rakast...
ArtikkelitHelluntailiikkeeseen lukeutuu Suomessa noin 240 paikallis­seurakuntaa. Helluntaiseurakunta löytyy lähes jokaisesta Suomen kunnasta isompana tai pienempänä versiona. Vieläkö tänne mahtuu lisää?
...
MuutVespassa yhdistyvät käytännöllisyys ja tyyli.
Vespa-harrastajien eli vespailijoiden mukaan ”kaikki Vespat ovat skoottereita, mutta kaikki skootterit eivät ole Vespoja”.


Italialaine...
PikavisiittiPitkään ulkomailla asunut Kati Ketola osaa arvostaa ihmisiä lähellä ja kaukana.
Muistolle
Esa Vilhelm (Vilho) Mäkelä syntyi Kullaalla 29.7.1934. Hänen matkansa päättyi vaikean sairauden murtamana 24.7.2019. Vilho ehti olla avioliitossa Ritvansa kanssa 66 vuotta. Heille...
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!