Torstai 3. joulukuuta.
Nimipäivää viettää Vellamo, Meri, Urda
Julkaistu 10.7.2019 10:32

Rohkeasti ylpeä

”Kiitä vaan aina Jeesus-nimen voimaa, kiitä vaan, se tuo rauhan sydämeen.” Mika Karolan laulama vanha laulu on soinut mielessäni jo muutaman viikon – sellaisella hiljaisella tavalla se muistuttaa uskonelämäni juurista.

Ystäväni Paavali kirjoittaa osuvasti: ”Olen kiitollinen Herralle Jeesukselle siitä, että hän valitsi myös minut sanomansa viejäksi ja antoi minulle voiman olla uskollinen, vaikka ennen pilkkasin häntä ja vainosin hänen omiaan kaikin mahdollisin tavoin. Mutta Jumala armahti minua, sillä siihen aikaan en vielä tuntenut Kristusta enkä ymmärtänyt mitä tein. Kyllä Jumala on hyvä! Hän antoi minulle uskon ja täytti minut Jeesuksen rakkaudella. Varmaa on – kunpa kaikki saisivat sen tietää! – että Jeesus Kristus tuli maailmaan pelastamaan syntisiä. Ja minä olen noista syntisistä suurin.”

Rohkeasti ylpeä on aivan eri asia kuin olla ylpeästi rohkea. Tänä päivänä ollaan ylpeitä ja rohkeita asioista, jotka vielä hetki sitten olivat ala-arvoisia ja häpeällisiä. Ei ymmärretä sitä syvyyttä ja merkitystä, mikä hengellisen elämän perustotuuksilla on. Muistan tapauksen ennen uskoontuloani vankilan pihalla. Huusin jossain pelin tuoksinassa ajatuksen huumorilla: ”Jumala rankaisee sinua!” 

Illalla sellikaverini, vanhempi linnan kundi otti asian puheeksi. Hyvin vakavana hän sanoi: ”Poika, muistatko mitä päivällä huutelit tuolla pihalla?” Hetken kuluttua hän jatkoi: ”Haluan vain sanoa, että olen oppinut elämässä olevan asioita, joilla voi leikkiä ja pistää leikiksi, mutta on pyhiä asioita, joilla ei leikitä – Jumalan asioilla ei kannata leikkiä.” 

Muistan vieläkin, miten tosissaan tuo paljon elämää nähnyt ja monia virheitä tehnyt mies oli. ”On olemassa arvoja ja asioita, joilla ei kannata leikkiä.” Daniel Kolenda toi juhannuksena esille sukupolvien siunauksen julistaen rohkeasti parannuksen teon tärkeydestä ja Jeesuksen nimeen kätkeytyvästä valtavasta voimasta. Hänen viimeisen puheensa vahva sisältö oli Jumalan Pyhän Hengen voitelu ja sen löytämisen tarve, niin yksilön kuin seurakunnan elämään. 

Monellakaan Kristukseen uskovalla ei ole erityisemmin nimeä, valtaa tai rikkautta. Jumala on valinnut järjettömältä ja arvottomalta näyttävän mahdollisuuden, että maailman arvostamat joutuisivat häpeään. Hän toteuttaa suunnitelmaa, jota maailma halveksii ja pitää hölynpölynä. Hän osoittaa, että kukaan ei koskaan voi ylpeillä hänen edessään. Jeesuksen uhrikuoleman tähden Jumala on antanut meille elämän. Hän paljasti Jumalan pelastussuunnitelman, ja hänen ansiostaan Jumala hyväksyy meidät. Jeesuksen puhtaus on meidän puhtautemme. Hän vapautti meidät tuomiosta. Raamattu sanoo: Jos joku ylpeilee, ylpeilköön vain Herran suurista töistä.

Markku Tuppurainen
Kirjoittaja on Seinäjoen  helluntaiseurakunnan johtava pastori.


Jaa
Ruoka-apu niukentunut, vaikka tarvitsijoita enemmän
”Leirien merkitys vammaiselle nuorelle suuri”
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!