Tiistai 11. elokuuta.
Nimipäivää viettää Sanna, Sanni, Susanna, Susanne, Susanna, Susane, Sanna
Julkaistu 27.5.2015 23:59

Pyhä Henki – lupaus voimassa


”Helluntaiherätyksen koko maata käsittävä kesäkonferenssi 26.6.–1.7.1945 Tampereella.” Näin otsikoi Ristin Voitto -lehti kesäkuussa 1945. Konferenssikutsussa kerrottiin myös, että mukaan tuli varata Kansanhuollon ravintokortit sekä lusikka. Ne maalaisystävät, joilla ei ollut ravintokortteja, saivat tuoda mukanaan ruokatarpeita tai lähettää ne etukäteen. Postilähetyksiin tuli vielä hankkia sen paikkakunnan kansanhuollon leima, mistä paketit lähetettiin.

Ensimmäiset konferenssit olivat kaksikielisiä. Ne järjestettiin yhdessä ruotsinkielisten helluntaiseurakuntien kanssa. Näin ei ole toimittu enää vuosikymmeniin.

Tänä kesänä, 70 vuotta myöhemmin, kokoonnumme jälleen yhteiseen konferenssiin. Vaikka moni asia onkin nyt toisin, myös yhtäläisyyksiä on jäljellä. Esimerkiksi radiokokous on ollut ohjelmassa konferenssin alusta asti. Alkuvuosina se tosin radioitiin suorana lähetyksenä. Ensimmäisen konferenssin ohjelmaan sisältyi myös korviketauko, kahvia kun ei pula-aikana saanut.

Hengen sadetta odotettiin silloin. Niin tehdään myös nyt. Tämän vuoden teema ”Pyhä Henki – lupaus voimassa” on valittu konferenssiin neuvoa-antavien vanhinten aloitteesta. Myös helluntaiseurakunnissa on lukuisa joukko veljiä ja sisaria, jotka eivät koskaan ole kokeneet Pyhän Hengen kastetta. Lupaus on kuitenkin voimassa kaikille, ”keitä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu”.

Teema on huomioitu konferenssin ohjelmassa kattavasti. Pyhän Hengen kasteesta järjestetään oma miniraamattukoulu, ja kaikkien Hengen täytettä odottavien puolesta rukoillaan.

Konferenssissa saamme viettää myös Avainmedian 60-vuotisjuhlaa ja kuunnella useita ulkomaisia vieraita. Muun muassa Iso Kirja -opiston uuden yhteistyökumppanin, Alphacrucis Collegen, edustajia saapuu Juhannuskonferenssiin.

Vaikka ulkomaista konserttivierasta ei tänä vuonna nähdä, uudelleen koottu JOY-kuoro tulee olemaan ohittamaton kokemus.

Edellisestä kesästä monelle jäi mieleen kolea sää. Kokousteltassa olisi tarvittu talvitakkia, ja tämä verotti varmasti myös kävijämäärää. Toista yhtä kylmää juhannusta tuskin sentään koetaan.

Tavataan siis kaikki juhannuksena Keuruulla. Vuoden 1945 konferenssikutsussa ollut loppukehotus sopii myös tämän vuoden Juhannuskonferenssiin: ”Pidetään oikein jatkuvana rukousaiheena sekä yksityisesti että seurakunnissa, että Hengen sade lankeaisi kokousten yli ja että Suomen helluntaikansa saisi uudistuksen armon.”

Jussi Heikkilä

Kirjoittaja on Ison Kirjan hallituksen ja johtokunnan puheenjohtaja.

Jaa
Syksyn abiturientti Elsa Karmitsa: ”Rukous on kaiken A ja O”
Suosittu Chosen-sarja saa jatkoa
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
Vähän erilainen leiri
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!