Tiistai 7. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Klaus, Launo, Klas, Klaus
Julkaistu 10.8.2018 08:19

Piirtäkää näky sydämiin

Kesätapahtumat eri puolilla Suomea palvelevat seurakuntien yhteistä näkyä ja tavoitetta julistaa evankeliumia. Suurista massatapahtumista aina pienimpiin telttajuhliin löytyy myös yhdistäviä tekijöitä. Yksi niistä on seurakuntaa rakentava ja aktivoiva vaikutus. Tapahtumat vahvistavat esimerkiksi vieraanvaraisuutta ja palvelevaa asennetta.

 

Seurakuntien toiminnan tulisi perustua Jumalalta saatuun näkyyn ja uskovia rakentavaan elämään. Toiminnan tulisi olla myös vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteiskunnan kanssa ja vaikuttaa siihen.

 

On tärkeää, että olemme seurakuntien johtavina vastuunkantajina valmiita laittamaan aikaamme ja energiaamme Jumalan antaman näyn etsimiseen. Seurakunnan ja koko herätysliikkeen kohdalla siunauksen avain on siinä, että hän on luvannut avata meille tien askel askeleelta sitä käydessämme. Jumalan johdatus on kätketty usein arjen keskellä elettyyn elämään.

 

Yhtenä esimerkkinä kuluneen kesän monista juhlista on Seinäjoen Summerfest 2018. Se oli voimakas, yhtenäinen ja seurakuntaa siunaava tapahtuma. Jumalan periaatteita piirrettiin seurakuntalaisten sydämiin yhteisen tekemisen, palvelevan asenteen ja julistetun Sanan kautta. Tällaisen näyn toivoisi säilyvän ja vahvistuvan kaikkien seurakuntien elämässä.

 

Summerfestin pääpuhujana ollut evankelista Daniel Kolenda on viidennen polven helluntailainen, joka on saanut nähdä eri sukupolvien tavan toimia eri puolilla maailmaa ja erilaisten kulttuurien keskellä. Hänen Reinhard Bonnken jälkeen johtamansa Christ for all nations -järjestö on saanut johdattaa noin 74 miljoonaa ihmistä pelastukseen. Järjestön näky on noussut suoraan Jeesuksen sanoista: ”Missä kuljettekin, julistakaa: ´Jumalan valtakunta on tullut lähelle.´ Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.”

 

Jeesuksen mukaan nämä periaatteet tulisi piirtää kaikkien uskovien sydämen tauluun. Meidät on kutsuttu elämään todeksi Jumalan valtakunnan periaatteita oman aikamme keskellä.

 

Myös Mahdollisuus muutokseen -tapahtumien kautta olemme Suomessa saaneet olla Herran todistajia. Uskovat ovat lähteneet liikkeelle, julistaneet evankeliumia ja rukoilleet ihmisten puolesta. Useita sairaita on parantunut ja monia syntien sitomia on vapautunut. Ihmisiä riivaavat päihteet ja muunlaiset syntitottumukset ovat menettäneet otteensa. Uskovat ovat vieneet eteenpäin sitä, mitä ovat Herralta lahjaksi saaneet.

 

Pelastuksen ihmeen kokenut palaa halusta viedä sanomaa eteenpäin. Jumalan rakkautta ja huolenpitoa osakseen saanut välittää sitä mielellään myös muille. Se avaa mahdollisuuden muutokseen. Näin sydämiin piirretty näky toteutuu myös käytännössä.

 

 

Markku Tuppurainen


Kirjoittaja on Seinäjoen helluntaiseurakunnan johtaja.Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!