Perjantai 23. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Severi, Severin, Sören
Julkaistu 30.3.2016 09:14

Pelastussanoma tarvitsee kertojia

Jeesuksen seurakunnalle jättämä tehtävä on yksinkertainen: julistaa evankeliumia. Evankeliumi on viesti, jonka avulla ihminen voi pelastua varmalta kuolemalta.

Seurakunnan tehtävä vaikuttaa helpolta, mutta käytännössä se ei sitä ole. Vanha kertomus pelastusasemasta kuvaa vaaraa, johon myös seurakunta voi omassa tehtävässään joutua. Vaarallisella rannikkoalueella oli pieni pelastusasema. Asemalla päivysti uskollisesti muutama vapaaehtoinen. Heidän käytössään oli vain yksi vene, mutta sen avulla he pelastivat useita haaksirikkoon joutuneita.

Vähitellen asemalle saatiin hankittua uusia veneitä ja myös aseman sisustusta uudistettiin. Hiljalleen siitä muodostui suosittu ajanviettopaikka, jossa keskusteltiin muun muassa veneistä. Monet alkoivatkin pitää asemaa veneilykerhona. Yhä harvempi vapaaehtoinen halusi enää osallistua pelastustehtäviin, ja sitä varten jouduttiin palkkaamaan erillinen miehistö.

Eräänä yönä iso matkustajalaiva haaksirikkoutui rannikolla. Merellä oli suuri määrä  loukkaantuneita, märkiä ja palelevia merimiehiä sekä matkustajia. Viihtyisäksi veneilykerhoksi muuttunut pelastusasema joutui kaaokseen. Useimmat halusivat lopettaa koko pelastustoiminnan, koska siitä oli haittaa mukavalle kerhotoiminnalle. Pelastustyöstä kiinnostuneita vapaaehtoisia pyydettiin perustamaan asemansa muualle.

Seurakunnalle ei saa käydä kuten kertomuksen pelastusasemalle. Seurakunnan on  pidettävä huomio ydintehtävässä – samoin jokaisen uskovan. Toimivat tilat ja rakenteet tai erilaisten pelastustekniikoiden tunteminen eivät auta, jos viestimme ja käytännön toimintamme eivät tavoita pelastuksen tarpeessa olevia.

Miten huolehdimme siitä, että viestimme saavuttaa ihmiset? Media- ja mainosvirtaa seuraamalla huomaamme nopeasti, että ihmisiä kiinnostavat toisten omakohtaiset kertomukset siitä, miten elämä on muuttunut tai miten joku on selvinnyt esimerkiksi vaikeista kokemuksistaan.

Olemmeko unohtaneet evankelioivista tilaisuuksistamme uskosta ja Jumalan huolenpidosta kertovat henkilökohtaiset todistukset? Saatamme sortua pitämään tällaista todistamista vanhanaikaisena tyrkyttämisenä, vaikka evankelistojen kenttäkokemukset osoittavat ihan toista. Ihmiset odottavat henkilökohtaista, avointa ja yksinkertaista puhetta. Henkilökohtainen todistus on vastaansanomaton. Aikamme ihmiset kuulevat yhä enemmän huolta ja pelkoa kylväviä viestejä: terroritekoja, sairauksia, säästötoimia ja leikkauksia. Haaksirikon kokeneita tai sen vaarassa olevia on lähellämme paljon.

Tänään jos koskaan uskovat tarvitsevat rohkeutta. Jumala haluaa varustaa seurakuntansa – sinut ja minut – siihen tehtävään, jonka hän on meille antanut.


Janne Lahti
Kirjoittaja on Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja.

Jaa
Yritykset tilaavat Kultalyhdettä – Edessä on korona-ajan joulu, jonka moni vanhus voi joutua viettämään yksin
Åström konsertoi platinalevyn merkeissä
Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 
Risto Huvila: Israel solmii diplomaattisuhteita – jännitteet ennallaan?
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!