Tiistai 7. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Klaus, Launo, Klas, Klaus
Julkaistu 15.4.2019 00:00

Pääsiäinen tapahtui ”kirjoitusten mukaan”

Hiljentyessämme pääsiäisen tapahtumien ja sanoman äärelle on syytä jälleen muistaa, että  kaikki tapahtui ”niin kuin oli kirjoitettu”. Pääsiäinen johtaa meidät Jumalan sanan monien lupausten äärelle, joiden näemme toteutuneen Kristuksen kärsimyksen, kuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Ensimmäisessä kirjeessään korinttilaisille (15:3) Paavali tiivistää pelastavan evankeliumin juuri edellä mainittuihin tapahtumiin, ja sanoo niiden tapahtuneen ”kirjoitusten mukaan”.

 

Kaikki se, mistä Vanhan testamentin profeetat edeltä käsin puhuivat, kulminoitui pääsiäisen tapahtumiin. Silloin Jumalan pelastushistoriallinen suunnitelma ihmiskunnan pelastamiseksi sai täyttymyksensä. Samalla tapahtumat vahvistavat meille Raamatun luotettavuuden. Jeesus täytti elämällään, kärsimisellään, kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan pyhät kirjoitukset. Sanoihan Jeesus itsekin omista kärsimyksistään, että ”tämä kaikki on tapahtunut, että profeettain kirjoitukset kävisivät toteen”.

 

Kerta toisensa jälkeen Uuden testamentin kertomukset Jeesuksen kärsimystien  tapahtumista vahvistavat asioiden tapahtuneen ”niin kuin on kirjoitettu”. Näin pyhien kirjoitusten lupausten varmuus tulee vahvistetuksi niin Jeesuksen persoonassa kuin hänen kärsimystiensä eri vaiheissa. Siksi Jeesukseen uskossa turvautuva voi luottaa tänään myös siihen, mitä Raamattu ilmoittaa Kristuksen kärsimyksen merkitsevän meille.

 

Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kautta olemme saaneet itseltään Jumalalta  todistuksen siitä, että Jeesus Kristus oli luvattu Messias, jonka kuolemassa meidän syntimme ovat sovitetut. Jeesuksen kuolema oli sijaissovituskuolema, jossa meidän rikkomuksemme, pahat tekomme ja syntivelkamme asetettiin syyttömän päälle hänen kannettavakseen. Jeesus otti jokaisen syntisen ihmisen paikan antaessaan itsensä  lunnaaksi ja maksoi kärsimisellään meidän syntivelkamme. Kaikki tämä tapahtui ”kirjoitusten mukaan”.

 

Näitä lukiessa voimme todeta Pietarin tavoin, että niin on nyt meille profeetallinen sana entistäkin lujempi, ja teemme hyvin, jos otamme siitä vaarin niin kuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta. Golgatan keskimmäinen risti ja tyhjä hauta loistavat synnin ja kuoleman pimeyden keskellä tänäänkin loistavan lampun tavoin ja kutsuvat meitä kaikkia astumaan Kristuksen evankeliumin pelastavaan valoon.

 

Kaiken kärsittyään tämä Golgatan Jeesus nousi Isän oikealle puolelle, ja tulee sieltä takaisin oman lupauksensa mukaan. Kristuksen ristin ja tyhjän haudan kautta saamme katsella uskossa jo nyt kohti tätä seuraavan suuren lupauksen täyttymisen päivää – Jeesuksen toisen tulemuksen suuren kirkkauden ilmestymistä. Sekin tulee tapahtumaan juuri niin kuin on kirjoitettu.

 

 

Petri MäkiläJaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!