Onneksi olkoon, Suomi

On juhlan aika. Rakas isänmaamme täyttää täydet sata vuotta. Sen syntymäpäivä on vuoden pimeimpänä aikana.

 

Kylmyys ja pimeys eivät kuitenkaan ole lannistaneet kansaa. Satavuotias on vetreässä kunnossa. Lähes kaikilla kansalaisilla on ulkoisesti hyvä olla. Vaikka pakkanen paukkaa, ihmisillä on lämpimät kodit ja vaatteet. Ruokaa on yllin kyllin ja ihmisillä rahaa matkustella. Suurin osa kansasta ei ole koskaan kokenut pula-aikoja tai sodan kauheuksia.

 

Juhlavuonna muistellaan paljon menneitä. Suomen itsenäisyyden historia onkin vaikuttava: sisällisota, lama, toinen maailmansota, maan jälleenrakentaminen ja vaurastuminen seurasivat toisiaan. Sadassa vuodessa köyhästä pohjan perukoilla olevasta maasta tuli koko maailman ihailema hyvinvointivaltio. Se on ihme. Suomalaisilla onkin tuhat syytä kiitollisuuteen.

 

Vaikeina aikoina kansakuntamme on kääntynyt usein Jumalan puoleen. Kirkot ovat olleet täynnä väkeä ja rukoukset kohonneet hänen puoleensa, jonka kädessä ovat kansakuntien kohtalot.

 

Vuosikymmeniä sitten suomalaiset antoivat Jumalalle kunnian maan itsenäisyydestä. Nyt on toisin. Suurin osa kansasta ei enää edes usko Jumalaan. Hyvinvoinnin keskellä hänet on hyljätty. Kuitenkin suomalaisilla olisi paljon aihetta kiittää Jumalaa, sillä hän on vastannut rukouksiimme vaikeinakin aikoina. Siksi saamme viettää myös itsenäisen Suomen syntymäpäivää.

 

Itsenäisyyspäivänä on siis syytä juhlaan: sata siunattua vuotta takanapäin, tulevaisuus valoisana edessäpäin. Vaikka maailmalla myllertää ja laineet lyövät välillä meillekin,  elämme kuitenkin turvallisesti ja voimme hyvin.

 

Suomalaisuus on enemmän kuin lottovoitto. Se merkitsee vapautta, tasa-arvoa, yhtäläisiä mahdollisuuksia, terveyttä, hyviä kansanjohtajia, sisua ja luonnon rikkautta, joita ei saa arpajaisissa. Ne saadaan syntymällä tai muuttamalla tähän maailman parhaaseen maahan.

 

Kansakunnan hyvä tulevaisuus koostuu samoista ainesosista kuin onnistunut sadan vuoden historia. Sen tärkeimpiä aineksia ovat olleet yhteen hiileen puhaltaminen, heikoista huolehtiminen, vieraanvaraisuus, rohkeus, ennakkoluulottomuus, rehellisyys, ahkeruus ja isänmaallisuus. Jos pidämme nämä samat asiat yhä kunniassa, hyvät ajat ovat myös edessäpäin.

 

Yksi ainesosa on vieläkin tärkeämpi. Se on Jumalan siunaus. Jos Suomi menettää Jumalan siunauksen, se menettää myös hyvän tulevaisuuden.

 

Siksi meidän on nyt aika rukoilla enemmän kuin koskaan ennen isänmaamme puolesta. Meidän tulee rukoilla sitä, että kansa kääntyisi Jumalan puoleen. Hän on rakastanut suomalaisia niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään häneen uskova suomalainen hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän.

 

 

Harri Hakola


Kirjoittaja on lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fidan toiminnanjohtaja.
48/2017

MuutPsalmien kirja on kuin pyhiinvaellusmatka, jonka polku vie synkkien laaksojen läpi aurinkorannoille meren ääreen. Valitettavan usein kristillinen julistus pelkistyy vain kuvaamaan aurinkorantoja.
MuutJorma Heiskasen ja hänen puolisonsa Ennin tarina muistuttaa talvisodan koskettavista kohtaloista.
PakinaUskonto, toisin kuin ennen, on nykyisin arka ja hienotunteisuutta vaativa keskustelunaihe. Kansanperintönä vaikuttanut vakaumuksen siirtäminen uudelle sukupolvelle ei enää onnistu, tai a...
ArtikkelitIslamin suurin painotus on Jumalan ykseydessä. Muslimien mukaan synneistä suurin on asettaa joku Jumalan yläpuolelle tai rinnalle.


Muslimille Jumala on maailmank...
UutisetIkääntynyt isoäiti on lukenut Ristin Voittoa sota-ajoista lähtien ja harrastaa edelleen säännöllisesti liikuntaa.
PääkirjoitusOn juhlan aika. Rakas isänmaamme täyttää täydet sata vuotta. Sen syntymäpäivä on vuoden pimeimpänä aikana.


Kylmyys ja pimeys eivät kuitenkaan ole lannistaneet kansaa. Satavuo...
Miten onKristityksi kääntyneet entiset muslimit joutuvat kohtaamaan laaja-alaista ja osin hyvin vakavaa vainoa myös Suomessa, ilmenee viime viikolla julkaistusta Kääntyneet – ex-muslimien painostu...
UutisetPuolustusvoimissa tarkkaillaan nyt eri tutkintojen rinnastettavuutta luterilaisen kirkon virkatutkintojen kanssa.
UutisetRadio Dei haastattelee kaikkia presidentinvirkaa vuoden 2018 vaaleissa tavoittelevia ehdokkaita.


Presidentinvaalitentit toimittaa muun muassa Sanan päätoimittajana työskenn...
UutisetKansanedustajat Sari Essayah (kd), Teuvo Hakkarainen (ps), Toimi Kankaanniemi (ps), Lea Mäkipää (sin), Mika Niikko (ps), Päivi Räsänen (kd), Harry Wallin (sd) ja Peter Östman (kd) jättivä...
UutisetKehitysvammaisuutta näkyväksi tekevä tilaisuus oli osa helluntaiseurakunnan remonttihanketta.
UutisetPikkulotta Aini Eulenberger kertoi RV-TV:n haastattelussa tyttöjen toimista sodan aikana.


– Revimme lakanoita. Niitä lähetettiin sidontatarpeiksi rintamalle.
...
UutisetTemppeliaukion kirkossa lyödään tänä vuonna kävijäennätys. Tämä siitä huolimatta, että kirkkoon on nykyisin kolmen euron pääsymaksu. Asiasta uutisoi Kotimaa24.fi.


Vuoden l...
UutisetSynkretismi on haaste evankelioinnille.
UutisetYksilön analyyttinen ajattelukyky ei poissulje sitä, että hänellä samaan aikaan on vahvoja yliluonnollisia uskomuksia, ilmeni Coventryn ja Oxfordin yliopistojen tutkijoiden suorittamassa...
UutisetAfrikassa pidetyistä suurista evankelioimiskampanjoista tunnettu saksalaisevankelista Reinhard Bonnke on pitänyt viimeiseksi ilmoitetun kokoussarjansa.


77-vuotias Bo...
UutisetEspanjan Asambleas de Dios -helluntaiyhteisö (FADE) vetoaa sovinnon, anteeksiantamuksen ja vuoropuhelun puolesta Espanjan keskushallinnon ja Katalonian aluehallinnon välisessä kiistassa...
KolumniTänä vuonna juhlimme Suomen 100-vuotista historiaa. Ihmisen ikänä sata vuotta on suhteellisen pitkä aika, mutta koko ihmissuvun historiassa se tuntuu vain ohikiitävältä hetkeltä.

...
MuutHistoriallisesti merkittävä baptistiyhteisö oli nääntyä vanhan kiinteistön aiheuttamaan talousahdinkoon.
PikavisiittiHannakaisa Shehu elää suurinta seikkailuaan parhaillaan todeksi.
MuutNoora Nätkin on tavannut ihmisiä, joiden on vaikea kutsua Jumalaa Isäksi (ruutlehti.fi 12.11.).


Käsitteeseen ”isä” voi perhetaustasta riippuen liittyä vaikkapa etäisyyttä, an...
MielipidePuutteellisen informaation vuoksi helluntaiseurakuntien yleinen käsitys on, että yhdistyspohjaisilla seurakunnilla on vain kaksi vaihtoehtoa koskien laillista uhrinkeräystä: seurakunta voi...
MielipideErkki Hietasen huoli seurakuntien hajoamisesta ja tarpeettomasta uusien kilpailevien perustamisesta on sinänsä aiheellinen. Kuitenkin tässä tilanteessa, jossa asiaan joudutaan viranomais...
MielipideUseista lähteistä on kuulunut, että viranomaiset ovat ottaneet yhteyttä moniin yhdistyspohjaisiin helluntaiseurakuntiin ja kiinnittäneet huomiota näiden seurakuntien kolehdinkantoon pitä...
MielipideKun seurakuntamme yhteyteen perustettiin Helluntaikirkkoon kuuluva paikallisseurakunta ja annettiin mahdollisuus valita liittyminen uskonnolliseen yhdyskuntaan nimeltä Suomen Helluntaiki...
MielipideOnko Suomen helluntaiseurakuntien pysyttävä yhdistysrekisterissä vai siirryttävä yhdyskuntaseurakunnaksi?


Jeesus painotti erityisesti lauman yhdessä pysymistä. Tämä lienee...
MuutMyös maahanmuuttajat ovat osa suomalaista yhteiskuntaa.
MuutHuilisti ja tenorisaksofonisti Juhani ”Junnu” Aaltonen on tehnyt käsittämättömän hienon uran suomalaisessa jazz-musiikissa. 1950-luvulta Inkeroisista Heikki Rosendahlin orkesterista...
MuutRaamattua käytettiin Suomen sodissa rohkaisemaan taisteluun ”pahuuden henkivaltoja” vastaan sekä perustelemaan punaisten teloittamista. Raamattu herätti myös itsetutkiskelua: kurittaako Herra suomalai...
MuutLegendaarisen helluntaijohtajan siunaustilaisuus oli itsenäisyyspäivän aattona.
MuutElämäntehtävä löytyi monipuolisen helluntaivaikuttajan rinnalla.
MuutPekka Havupalo haluaa nähdä Jumalan tuoretta vaikutusta uskovien ja seurakunnan elämässä.
MuutYli 60 vuotta evankelistana toiminut Jussi Jokisaari on saanut usein iloita siitä, kun joku ihminen on löytänyt yhteyden Vapahtajaan.
Hekkalat tuovat toivoa Ukrainan romaneille – "Työ onnistuu vain, jos teemme yhteistyötä paikallisten kanssa"
"Vastuullinen vapaus on hyvän elämän perusta" – Miksi, Suomi, olet… niin onnellinen?
Kun toivoa ei enää ole – "Jumala pitää minusta enemmän kiinni kuin minä hänestä"
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!