Torstai 2. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Maria, Mari, Maija, Meeri, Maaria, Marika, Maiju, Maikki, Kukka-Maaria, Maria, Marika, Maja, Maj, Mary
Julkaistu 24.11.2017 14:23

Onneksi olkoon, Suomi

On juhlan aika. Rakas isänmaamme täyttää täydet sata vuotta. Sen syntymäpäivä on vuoden pimeimpänä aikana.

 

Kylmyys ja pimeys eivät kuitenkaan ole lannistaneet kansaa. Satavuotias on vetreässä kunnossa. Lähes kaikilla kansalaisilla on ulkoisesti hyvä olla. Vaikka pakkanen paukkaa, ihmisillä on lämpimät kodit ja vaatteet. Ruokaa on yllin kyllin ja ihmisillä rahaa matkustella. Suurin osa kansasta ei ole koskaan kokenut pula-aikoja tai sodan kauheuksia.

 

Juhlavuonna muistellaan paljon menneitä. Suomen itsenäisyyden historia onkin vaikuttava: sisällisota, lama, toinen maailmansota, maan jälleenrakentaminen ja vaurastuminen seurasivat toisiaan. Sadassa vuodessa köyhästä pohjan perukoilla olevasta maasta tuli koko maailman ihailema hyvinvointivaltio. Se on ihme. Suomalaisilla onkin tuhat syytä kiitollisuuteen.

 

Vaikeina aikoina kansakuntamme on kääntynyt usein Jumalan puoleen. Kirkot ovat olleet täynnä väkeä ja rukoukset kohonneet hänen puoleensa, jonka kädessä ovat kansakuntien kohtalot.

 

Vuosikymmeniä sitten suomalaiset antoivat Jumalalle kunnian maan itsenäisyydestä. Nyt on toisin. Suurin osa kansasta ei enää edes usko Jumalaan. Hyvinvoinnin keskellä hänet on hyljätty. Kuitenkin suomalaisilla olisi paljon aihetta kiittää Jumalaa, sillä hän on vastannut rukouksiimme vaikeinakin aikoina. Siksi saamme viettää myös itsenäisen Suomen syntymäpäivää.

 

Itsenäisyyspäivänä on siis syytä juhlaan: sata siunattua vuotta takanapäin, tulevaisuus valoisana edessäpäin. Vaikka maailmalla myllertää ja laineet lyövät välillä meillekin,  elämme kuitenkin turvallisesti ja voimme hyvin.

 

Suomalaisuus on enemmän kuin lottovoitto. Se merkitsee vapautta, tasa-arvoa, yhtäläisiä mahdollisuuksia, terveyttä, hyviä kansanjohtajia, sisua ja luonnon rikkautta, joita ei saa arpajaisissa. Ne saadaan syntymällä tai muuttamalla tähän maailman parhaaseen maahan.

 

Kansakunnan hyvä tulevaisuus koostuu samoista ainesosista kuin onnistunut sadan vuoden historia. Sen tärkeimpiä aineksia ovat olleet yhteen hiileen puhaltaminen, heikoista huolehtiminen, vieraanvaraisuus, rohkeus, ennakkoluulottomuus, rehellisyys, ahkeruus ja isänmaallisuus. Jos pidämme nämä samat asiat yhä kunniassa, hyvät ajat ovat myös edessäpäin.

 

Yksi ainesosa on vieläkin tärkeämpi. Se on Jumalan siunaus. Jos Suomi menettää Jumalan siunauksen, se menettää myös hyvän tulevaisuuden.

 

Siksi meidän on nyt aika rukoilla enemmän kuin koskaan ennen isänmaamme puolesta. Meidän tulee rukoilla sitä, että kansa kääntyisi Jumalan puoleen. Hän on rakastanut suomalaisia niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään häneen uskova suomalainen hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän.

 

 

Harri Hakola


Kirjoittaja on lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fidan toiminnanjohtaja.Jaa
Ennen puhuttiin liikaa, nyt asiasta vaietaan – Sanoma Jeesuksen paluusta tärkeä
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!