Muuttaako edes kuoleman pelko meitä? 

Ulkona kaikki näyttää olevan hyvin. Luonto on vihreänä ja linnut ovat rakentaneet pesänsä uutta elämää varten. Meidän mielissämme on kuitenkin epävarmuutta tulevaisuutta kohtaan. 

 

Seurakuntiemme toiminta rukoushuoneilla on osin pysähtynyt kesän aikana. Valtion antamien määräysten vuoksi olemme joutuneet muuttamaan toimintaamme. Onko muutos vienyt toimintaamme parempaan suuntaan? 

 

Muutos, johon emme ole valmistautuneet, jakaa yhteisön aina vähintään kahteen osaan. Osa pelkää tulevaisuutta ja osa alkaa nähdä uusia mahdollisuuksia. Käytännössä emme koskaan tiedä tarkkaan, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Kun menemme tuttua vanhaa reittiä, moni asia vain tuntuu turvalliselta. 

 

Varmaa on ainoastaan se, että muutoksia tulee. Joskus me itse olemme muuttamassa asioita uutta tavoitellen, tai sitten jokin ulkoinen tekijä aiheuttaa muutoksen. 

 

Vapaaehtoinen heittäytyminen muutosten vietäväksi on rohkeiden matka, ja aina päämäärä ei ole yksityiskohtia myöten tiedossa, vaan melotaan koskessa tietämättä jokaista kiveä ja luotetaan oikean reitin löytyvän matkaa tehdessä. Täydestä kontrollista luovutaan ja luotetaan johdatukseen ja ongelmien ratkaisukykyyn. 

 

Kun mies saa sydäninfarktin ja kuolema käy lähellä, käydään lääkärin kanssa vakavia keskusteluja, miten tästä mennään eteenpäin. Lupaus terveellisemmästä elämäntavasta tulee huulilta kuin itsestään, mutta kun selvitään pahimmasta, uudet elämäntavat unohtuvat arjen viedessä mennessään, eikä kuoleman pelko saa jättämään makkaraa ja muita rasvaisia ruokia vähemmälle. Sairaalassa annetut lupaukset elämäntapojen muuttamisesta ovat vain haalea muisto, ja niin muutoksen tarpeellisuus unohtuu ja entinen elämä vetää takaisin. 

 

Ehkä jotkut meistä olemme yksilöinä ja seurakuntina lupailleet Jumalalle muuttaa toimintaamme. Kun seurakunnan ovet avautuvat, olemme uudistuneita ja jatkamme ainakin nettilähetyksiä. Ehkä olemme varovaisesti haaveilleet myös jatkavamme vanhuksille soittamista ja muita uusia toimintojamme, mutta käykö meille kuten sydäninfarktin kokeneelle miehelle? Kun selvitään pahimmasta, uudet elämäntavat saattavat unohtua toiminnan viedessä mennessään. Onneksi monet vanhat asiat ovat hyviä, eikä kaiken tarvitse muuttua nopeasti ja kerralla. 

 

Antakoon Jumala meille kuitenkin rohkeutta ja voimaa muuttaa niitä asioita, jotka voivat koitua meille kohtalokkaiksi. Annetaan kesän lämpimien vesien virkistää meitä, ja olkoon tuleva syksy täynnä Pyhän Hengen synnyttämää toimintaa läpi koko maan. Ole rohkea ja nauti kesästä rajoitusten puitteissa. 

 

 

Mika Korkatti 

Kirjoittaja on Aikamedian hallituksen puheenjohtaja. 

 
25/2020

PääkirjoitusUlkona kaikki näyttää olevan hyvin. Luonto on vihreänä ja linnut ovat rakentaneet pesänsä uutta elämää varten. Meidän mielissämme on kuitenkin epävarmuutta tulevaisuutta kohtaa...
KolumniFacebookissa eräs äiti oli jakanut pienen tyttärensä iltarukouksen. Lapsi tuumasi, että päässä olisi paljonkin rukousaiheita, mutta nyt nukuttaa jo niin paljon, että lue sinä, taivaan Isä, ne...
PääkirjoitusUlkona kaikki näyttää olevan hyvin. Luonto on vihreänä ja linnut ovat rakentaneet pesänsä uutta elämää varten. Meidän mielissämme on kuitenkin epävarmuutta tulevaisuutta kohtaa...
UutisetKristittyjen vainot ovat pandemian aikanakin jatkuneet ja paikoin jopa voimistuneet. Muun muassa Intiassa on nähty rajuja hyökkäyksiä kristittyjä vastaan. Vainoa kokevat sekä syntyperäiset kristit...
MuutHelluntaikirkon valtakirjatoimikunta myönsi toukokuun kokouksessaan 13 uutta työntekijän valtakirjaa. Helluntaikirkon myöntämiä valtakirjoja on yhteensä 470. Näistä 72 prosenttia on myönnetty mieh...
UutisetMaallistumiskehitys avaa uudenlaisia ovia evankelioinnille. Näin teologian maisteri Ilkka Kujala päätyi toteamaan tutkittuaan gradussaan evankeliointia. Havainto yllätti hänet.
– Seku...
Analyysi: Helluntailaisten levytuotanto – synty, kukoistus ja hiipuminen
Syksyn abiturientti Elsa Karmitsa: ”Rukous on kaiken A ja O”
Suosittu Chosen-sarja saa jatkoa
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!