Keskiviikko 5. elokuuta.
Nimipäivää viettää Salme, Sanelma, Gurli
Julkaistu 13.4.2016 12:59

Muslimimaailma kuohuu ja etsii

Monet Islamilaiset äärijärjestöt, kuten Taliban, Isis, al-Qaida, Boko Haram ja al-Shabaab, ovat kylväneet viime vuosina terroriteoillaan kauhua eri puolilla maailmaa. Viime kuukausina tehdyt iskut muun muassa Brysseliin ja Lahoreen ovat jatkoa loputtomalta tuntuvien järkyttävien iskujen sarjaan. Ei ole ihme, että monen voimattomuuden tunnetta potevan sisimmästä nousee ilmoille kysymys: mihin tämä mielettömyys vielä johtaa?

Sekulaarimedian raportoidessa veriteoista ja niitä seuranneista syyllisten etsintäoperaatioista jää usein huomioimatta se tosiasia, että pyrkiessään levittämään keskiaikaisia oppejaan terroristit itse asiassa johdattavat monet muslimit kyseenalaistamaan uskontonsa. Pakolaisten parissa työskentelevien palautteet ja myös kristillisen mediatyön kautta kerätyt kokemukset kertovat, että suuri joukko muslimeja on kääntänyt selkänsä islamille ja alkanut etsiä jotain muuta, jonka varaan elämänsä rakentaa. Kastettujen kasvava joukko osoittaa, että useat näistä etsijöistä ovat kohdanneet Kristuksen.

Monet muslimit kertovat, että he eivät halua seurata uskontoa, jonka pyhät kirjoitukset tekevät seuraajistaan verenhimoisia hirviöitä. Useat sellaisetkin, jotka eivät halua hyljätä islamia, ovat alkaneet peräänkuuluttaa sen reformointia. Hyvänä esimerkkinä tästä käyvät  Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisin lausunnot, joissa hän on pyytänyt uskonoppineita synnyttämään ”uskonnollisen vallankumouksen”. Tällä arabimaailman väkirikkainta valtiota johtava al-Sisi tarkoittaa islamin reformaatiota. Johtuen islamin luonteesta on kuitenkin hyvin kyseenalaista, toteutuuko Egyptin presidentin toive koskaan.

Sosiaalisessa mediassa on parhaillaan käynnissä kova taistelu sieluista. Isisin lisäksi viime aikoina ovat Irakissa ja Syyriassa asuvat maallistuneet muslimikoomikot lähteneet taisteluun mukaan. Heidän luomansa piirretyt islamistihahmot pyrkivät sosiaalisessa mediassa saattamaan kiihkouskonnolliset naurunalaisiksi.

Median taistelukentällä operoivat myös kristilliset lähetysjärjestöt, kuten Avainmedia. Räjähdysmäisessä kasvussa olleet palautteet osoittavat, että muslimimaailmassa on astuttu elonkorjuun aikaan.

Kun erilaiset tulkinnat ja pyrkimykset pirstovat muslimit eri leireihin, on selvää, että turhautuneiden ihmisten joukko kasvaa. Nämä hämmentyneet massat ovat nyt avoimia sille
sovituksen sanomalle, jota kristittyinä julistamme. Koska emme tiedä, kuinka kauan tämä tilanne jatkuu, on tärkeä panostaa muslimien tavoittamiseen juuri nyt.


Niilo Närhi

Kirjoittaja on medialähetysjärjestö Avainmedian toiminnanjohtaja

Jaa
Yhdysvalloissa korona toi kokoussurffailua ja seurakunnasta etääntymistä – tutkimuksen mukaan nettijumalanpalveluksiin osallistumisessa näkyy selvä ikäryhmien välinen ero
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!