Torstai 2. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Maria, Mari, Maija, Meeri, Maaria, Marika, Maiju, Maikki, Kukka-Maaria, Maria, Marika, Maja, Maj, Mary
Julkaistu 1.10.2018 10:14

Mahdollisuuksien jumalanpalvelus

Syksyn aikana on tullut mahdolliseksi seurata yhä useamman seurakunnan jumalanpalveluksia sosiaalisen median alustojen kautta suorina lähetyksinä eri puolilta Suomea. Yhtä helposti voi hypätä myös kansainvälisiin tilaisuuksiin, vaikkapa Jerusalemiin tai Kaliforniaan. Moderneja, hyvin tuotettuja ja reippaasti eteneviä tilaisuuksia.

 

Seuraamalla eri seurakuntien tilaisuuksia näemme luovuuden, jonka Jumala on asettanut ihmiseen. Nämä jumalanpalvelukset osoittavat, mitä tapahtuu, kun vapautamme ihmiset palvelemaan omilla lahjoillaan ja luonnollisilla tavoillaan. Live-lähetykset avaavat ikkunan näkemään, mitä kaikkea Jumalan valtakunnassa tapahtuu tällä hetkellä. Ne inspiroivat ja haastavat meitä kehittämään omaa palvelutehtäväämme.

 

Huomionarvoista on huomata, kuinka perinteiset jumalanpalvelusosuudet muuttavat muotoaan. Juontaja ei tulekaan lavalle eri osuuksien välissä ilmoittamaan seuraavaa laulua. Kasteelle ei astelekaan valkopukuisten joukko, kansan laulaessa ”Päättänyt olen seurata Herraa”. Kastettavan t-paidassa lukee sanoma Jumalan rakkaudesta ja kastehetkellä salissa iloitaan, koska on juhlan aika.

 

Keskeistä jumalanpalveluksessa on opetus. Ajoittain kuulemme kriittisiäkin ääniä sanomasta, joka koetaan laimeaksi tai muuttuneeksi. Ilmaisumuotoja ja saarnakieltämme tulee päivittää, jotta ihmiset ymmärtävät sanomamme.

 

Maassamme on tällä hetkellä loistavia, selkeitä opettajia, joiden Kristus-keskeinen opetus on vaikuttavaa. Tärkeä hetki on saarnan jälkeen, kun ihmisiä opastetaan ottamaan vastaan Jeesus. Jumalanpalvelus on nykyään se tilaisuus, jossa ihmisiä pelastuu.

 

Sukupolvemme elää älypuhelin kädessä. Ajastamme huomattava osa kuluu netin ja sovellusten sisältöjä tutkiessa. Meidän tulee käyttää tämä mahdollisuus evankeliumin hyväksi.

 

Ihminen ei jaa seinälleen sitä, mikä näyttää vanhalta ja ihan toiselta kuin elämä yleensäkin. Laadukas, sanomaltaan terävä ja katu-uskottava jumalanpalvelus on sisältöä, joka ihmisen on helppo linkittää seinälleen, jakaa ystävilleen ja katsoa omaksi rakentumisekseen.

 

Nettijumalanpalvelus ei kuitenkaan pysty tarjoamaan kosketusta, läheisyyttä ja yhteyden syvää olemusta. Jumala johtaa ihmiset uskovien yhteyteen, ei pelkästään virtuaaliseen yhteisöön. Usko on kuulumista, osallisuutta ja aitoa rinnalla olemista. Vaikkei seurakuntasi olisi tuottamassa laatujumalanpalvelusta nettiin, täytätte tärkeän paikkanne Jumalan valtakunnassa rakastamalla jokaista yhteyteenne tulevaa ihmistä.

 

 

Waltteri Haapala


Kirjoittaja on Siilinjarven helluntaiseurakunnan pastori ja Aikamedian hallituksen puheenjohtaja.Jaa
Ennen puhuttiin liikaa, nyt asiasta vaietaan – Sanoma Jeesuksen paluusta tärkeä
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!