Tiistai 11. elokuuta.
Nimipäivää viettää Sanna, Sanni, Susanna, Susanne, Susanna, Susane, Sanna
Julkaistu 28.10.2019 10:32

Loistakoon teidän valonne!

Rauhannobelisti Denis Mukwege vieraili juuri luonamme Suomessa ja oli pääpuhujana Fidan ja Helsingin Saalemin järjestämässä ”Rakas Kongoni” -lähetysjuhlassa. Suuri yleisö on siis noin vuoden verran tiennyt, että rauhannobelisti on myös vakaumuksellinen helluntailainen kristitty. Aivan äskettäin seurasimme jälleen Nobelin rauhanpalkinnon uutisointia uudella mielen­kiinnolla, sillä tänä vuonna palkittiin Etiopian pääministeri Abiy Ahmed Ali. Myös hän on vakaumuksellinen helluntailainen kristitty. 

 

Tunnemme tästä suurta kiitollisuutta ja kenties sopivassa määrin ylpeyttäkin. He ovat veljiämme, saman tien kulkijoita ja saman Herran palvelijoita. He ovat tehneet hyvää niin näkyvästi ja laajoja ihmisjoukkoja koskien, että se on palkittu maailman näkyvimmällä rauhanpalkinnolla. 

 

Hyvien tekojen tekeminen kuuluu kristityn elämään. Tämä näyttää vain joskus jäävän armollisen teologiamme jalkoihin. Ymmärrämme syvästi, että hyvillä teoilla emme voi ansaita pelastusta. Ehkä siksi hyvien tekojen tekeminen ja niihin kannustaminen jää hyvin vähälle huomiolle. Kuitenkin Uusi testamentti neuvoo kristittyjä tästä aiheesta lukuisia kertoja. 

 

Jaakobin kirjeen mukaan hyvät teot ovat elävän uskon erottamaton kumppani: ”Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin ilman tekoja kuollut.” Jaakob viittaa tässä hyvin käytännöllisiin tekoihin, ruuan ja vaatteiden antamiseen puutteessa oleville. Hyvät teot ovat myös kristityn puolustus: ”Sillä Jumalan tahto on, että te hyvää tekemällä tukitte suun ymmärtämättömien ihmisten tietämättömyydeltä.” 

 

Hyvät teot tuovat kunniaa ennen kaikkea Jumalalle. Tästä Jeesus itse sanoi: ”Te olette maailman valo. Ylhäällä vuorella oleva kaupunki ei voi olla kätkössä. Eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidänkin valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.” 

 

Nyt hyvää tekevät veljemme on nostettu hetkeksi koko maailman nähtäväksi. Heidän valonsa loistaa kauas, kauemmas kuin monen muun. Tähän maailmaan jää kuitenkin monta varjoisaa notkelmaa, joihin heidän valonsa ei yllä. Mutta ehkä juuri sinä oletkin aivan siinä vieressä ja olet se lähellä loistava valo, joka valaisee yhden ihmisen varjoon jääneen elämän.Esko Matikainen 

Kirjoittaja on pastori ja Suomen 

Helluntaikirkon toiminnanjohtaja.Jaa
Syksyn abiturientti Elsa Karmitsa: ”Rukous on kaiken A ja O”
Suosittu Chosen-sarja saa jatkoa
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
Vähän erilainen leiri
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!