Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 5.3.2019 11:59

Lähetystyö liike-elämässä

Jeesuksen seuraajia kutsutaan lähtemään ja julistamaan, missä ikinä he kulkevatkin. Jumalan kutsumina suomalaiset helluntailaiset ovat lähteneet lähetystyöhön yli vuosisadan ajan. Lähetystyötä on tehty sanoin ja teoin. Perinteisesti seurakunnat tai lähetysjärjestöt ovat hankkineet varat lähettämiseen. Viime vuosikymmeninä niin sanotun teltantekijälähetystyön merkitys on kasvanut. Perinteinen lähettäminen kohtaa esteitä erityisesti saavuttamattomien kansojen ja ihmisryhmien kohdalla.

 

Oman ammatin tai yritystoiminnan kautta lähetystyöhön lähteminen ei ole uusi asia. Paavali oli yrittäjä, joka teki telttoja, ja se mahdollisti hänen upean lähetystyönsä. Teltantekijätyö on saanut innoituksensa ja nimensä Paavalin mallista. Nykyisin puhutaan myös lähetystyöstä liike-elämässä (engl. marketplace ministries). Kristittyjä ammattilaisia kutsutaan  palvelemaan lähetyksen Herraa yrittäjinä tai liike-elämän palveluksessa.

 

Yrittäjyys ja ammattilaisuus avaavat ovia, jotka muuten olisivat suljettuina evankeliumilta. Jumala kutsuu kristittyjä lähtemään sinne, missä Jeesuksen nimi ei ole vielä tunnettu. Moni on jo vastannut kutsuun, mutta mahdollisuuksia olisi sadoille uusille lähtijöille. Suomalaiset ovat haluttuja työntekijöitä monella alalla. Erityisesti korkean teknologian ja koulutuksen alalla on työpaikkoja maailmalla paljon. Suomalainen peruskoulutus on niittänyt maailmalla mainetta, ja siksi suomalaisia opettajia halutaan töihin eri maissa toimiviin  yksityisiin kouluihin.

 

Lähetystyöhön lähteminen vaatii valmistautumista. Lähetystyöntekijäksi ei muututa muuttamalla ulkomaille. Raamattu- ja lähetyskoulutus antavat valmiuksia kohdata eri  kulttuuri- ja uskontotaustaisia työkavereita. Aktiivinen toiminta omassa kotiseurakunnassa luo pohjan toimia työskentelymaan seurakunnassa tai jopa seurakunnan perustamisessa. Lähteville on myös saatavilla hyviä työkaluja henkilökohtaiseen evankeliointiin ja seurakuntatyöhön.

 

Seurakuntien johdon on hyvä tiedostaa ja ymmärtää, että Jumala haluaa omiensa toimivan kirjeinään myös liike-elämässä. Jumala kutsuu edelleen lähtemään ja lähettämään myös perinteisesti, seurakuntien taloudellisen tuen varassa. Julkisen sektorin tehtäviä koulutuksen ja terveydenhuollon alalla on tarjolla monissa maissa. Myös opiskelijana tai eläkeläisenä lähteminen avaa ovia. Saavuttamattomien saavuttamiseksi tarvitaan kuitenkin yhä enemmän liike-elämän ammattilaisia.

 

Ovet ovat auki maailman suljetuimpiin paikkoihin. Jumalan kutsuessa yrittäjyys ja liike-elämän palveluksessa toimiminen ovat tehokasta ja tuloksellista lähetystyötä.

 

 

Harri Hakola


Kirjoittaja on Fida International ry:n Ovet ovat auki maailman toiminnanjohtaja.Jaa
Salon helluntaiseurakunnassa joulukuussa kahdesti noin 150 tarvitsijan ruokajono – korona mutkistanut jakelua
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!