Lauantai 19. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Reija, Torborg
Julkaistu 26.8.2020 10:51

Lähetystyö koronan aikana 

Suomen helluntaiseurakuntien lähetystyöntekijöistä puolet palasi Suomeen pandemian takia viime keväänä. Kentille jääneistä osa joutui olemaan kuukausia kotonaan viranomaisten asettamien liikkumisrajoitusten vuoksi. Nykyiset yhteydet mahdollistivat kuitenkin, niin Suomessa kuin maailmalla oleville läheteille, mahdollisuuden jatkaa työtä. 

 

Tilanne edellytti uusien toimintatapojen käyttöönottoa. Digitaalisten palveluiden kautta alettiin pitää seminaareja, rukouskokouksia, työpalavereja ja jumalanpalveluksia ja huomattiin, että paljon voidaan tehdä ilman fyysistä läsnäoloa. Pandemian jälkeisessä maailmassa lähetystyö on muuttunut. Digitaalisuutta osataan käyttää entistä paremmin hyväksi, mutta koskaan se ei voi korvata ihmisten kohtaamista kasvoista kasvoihin. 

 

Fyysinen läsnäolo on edelleen lähetystyön välttämätön edellytys. Kauneimmillaan tämä tulee esille Jeesuksen elämässä, kuolemassa ja ylösnousemuksessa. Lähetystyössä on syvimmiltään kysymys Jeesuksen kirjeenä olemisesta siellä, missä häntä ei vielä tunneta. 

 

Syksy merkitsee lähetystyöntekijöille yleensä palaamista omalle asemapaikalle. Tänä vuonna pandemian aiheuttamat rajoitukset estävät palaamisen moneen maahan. Etätyöhön maailmalle ei kannata lähteä. Työ voidaan tehdä yhtä hyvin turvallisessa kotimaassamme. Niihin maihin, joissa työtä voidaan tehdä myös olemalla fyysisesti läsnä, on mahdollista palata huomioiden riskitekijät. 

 

Seurakuntien ja järjestöjen työnantajavastuu on nyt suuri. Ketään ei saa pakottaa lähtemään tai osallistumaan työhön, jota ei voi tehdä turvallisesti. Lähetystyöhön on aina sisältynyt vaaroja ja vaikka riskejä pyritään ennaltaehkäisemään, ei se tarkoita sitä, että ketään ei pitäisi lähettää. Jeesuksen kirjeenä olemista tarvitaan myös maissa, joissa on paljon turvallisuuteen liittyviä riskejä. 

 

Myös seurakunnille pandemian aika on haastava. Ihmisten halu ja mahdollisuudet uhrata taloudellisesti ovat saattaneet vähentyä. Seurakuntien päättäjille voi syntyä tarve vähentää lähetystyön rahoittamista. Silloin on syytä pysähtyä ja nostaa katse sinne, mistä viisaus ja apu tulee. Seurakunnalla ei ole varaa luopua lähetystyöstä. Jumalan lähetys on seurakunnan tärkein tehtävä. 

 

Juuri nyt on aika saada uusi innostava näky lähetystyöstä. Jumala ravistelee maailmaa covid-19-pandemian kautta. Jumala haluaa pelastaa ihmisiä. Hän haluaa, että kaikki maailman kansat oppivat tuntemaan hänet. Nyt on aika varustaa lähtijöitä sinne, missä Jeesusta ei tunneta. 

 

Lähetystyö koronan aikana on ennen kaikkea varustautumista ja varustamista Jumalan antamaan herätykseen, joka leviää seuraavien vuosien aikana koko maailmaan. 

 

 

Harri Hakola 

Kirjoittaja on Fida International ry:n toiminnanjohtaja. Jaa
Suomen sananvapaustapausta seurataan
Simon Kyreneläinen taas lavalle
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
Saavuttavan työn resepti 2020-luvulla poikkeaa takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!