Maanantai 20. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Lilja, Karoliina, Lilli, Karolina, Lilli, Lilian
Julkaistu 24.6.2015 14:44

Lähetystulta ei voi leikata

Suomen hallituksen aikomus leikata kehitysyhteistyötukia peräti 300 miljoonalla on kova isku monille lähetys- ja kehitysyhteistyötä tekeville järjestöille. Myös Fida Internationalin avustusprojektit eri puolilla maailmaa ovat vaarassa. Tässä tilanteessa on hyvä palauttaa mieleen, mikä merkitys yhteisellä lähetysjärjestöllä on maailman hädän lieventämisessä ja Jeesuksen lähetyskäskyn toteuttamisessa.

Fida – aikaisemmalta nimeltään Suomen Vapaa UIkolähetys ry – perustettiin jo vuonna 1927 lähetystulen sytyttämien henkilöiden toimesta. Vaikka lähetysjärjestön tarpeellisuutta välillä mietittiin, huomattiin ajan myötä, ettei lähetystyö voi olla haja-ammuntaa, vaan siihen tarvitaan keskitettyä voimaa. Niinpä maamme helluntaiseurakunnat ovat tähän päivään asti laajasti asettuneet yhteisen lähetysjärjestön taakse.

Suomen helluntaiherätyksen omaksuma malli on nykyisin tunnustettu myös maailmanlaajuisessa helluntailiikkeessä. Lähetys on sydämen asia kaikille eläville seurakunnille, mutta yhteisen koordinoinnin puute on usein johtanut voimavarojen tuhlaamiseen ja pettymyksiin. Niinpä
monet helluntailiikkeet ovat ottaneet oppia Suomesta ja kokeneet sen kautta lähetystyönsä voimistumista ja siunausta.

Kotimaassa Fida International osataan nykyisin yhä paremmin yhdistää helluntaiseurakuntien työhön. Fidan lähetystorit ovat erinomaisia ”eteisiä”, joiden kautta ihmisten on helppo saada tuntumaa lähetystoritoiminnan taustalla vaikuttaviin arvoihin. Luonnonkatastrofien ja sotien aiheuttamissa hätätilanteissa Fida on usein ollut ensimmäisten joukossa tarjoamassa apuaan.

Fida, niin kuin monet muutkin lähetysjärjestöt, on osoittautunut luotettavaksi avun välittäjäksi. Paikallisten seurakuntaverkostojen avulla se pystyy hyvinkin nopeaan ja tehokkaaseen toimintaan. Avainasemassa ovat luonnollisesti ulkomailla ja kotimaassa toimivat kutsumustietoiset työntekijät.

Suomalaisten lähettien kautta lukemattomat ihmiset ovat saaneet kokonaisvaltaisen avun elämäänsä. Eri puolille maailmaa on syntynyt seurakuntia ja liikkeitä, jotka vaikuttavat oman maansa hengelliseen elämään, sosiaaliseen tasa-arvoon ja jopa yhteiskunnalliseen
oikeudenmukaisuuteen. Fida pitäytyy myös siihen, että hengellisen sanoman välittäminen on edelleen sen ydintehtävä.

Hallitus ja eduskunta voivat joutua perustellustikin tekemään kipeitä leikkauksia. Lähetystulta ei kuitenkaan mikään taho voi leikata, sillä se on Jumalan sytyttämää rakkautta ja vastuuta lähimmäisistä. Siksi helluntaiseurakunnilla onkin nyt historiallinen hetki tiivistää yhteistä lähetysrintamaansa.

Klaus Korhonen

Kirjoittaja toimii mentorina Itävallan helluntailiikkeessä ja avustustyössä Romaniassa.

Jaa
Bunko Ookitan pitkä hautajaismatka
Seurakuntien yhteistyö diakoniassa voisi olla toimiva ratkaisu
”Sinä osaat itkeä hyvin”
Lähetyskentällä Hollywoodissa
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!