Sunnuntai 27. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Vesa, Torolf
Julkaistu 13.5.2019 09:21

Kutsuttu loistamaan

Lähetyskäsky on helluntaikristitylle tuttu toimeksianto. Lähetystyössä sosiaalinen auttaminen ja muu käytännön palvelutyö ovat keskeisiä osia evankeliumin julistamisessa. Näin lähetit rakentavat yhteyttä ja osoittavat Jumalan rakkautta käytännössä sekä uskoville että ei-uskoville.

 

Lähetyskäskyn toteuttaminen kotimaassa vaikuttaa seurakuntien jäsenkehityksen valossa tehottomalta. Syitä on monia. Evankelioimistilaisuuksiin ja niiden mainontaan liittyvät uudistukset ovat varmasti tarpeen. Median parempi hyödyntäminen auttaa tavoittamaan uusia ihmisiä. Koulutuksen ja rukouksen merkitystä ei saa unohtaa. Mutta riittävätkö nämä?  Mikä oikeasti tekee sanomastamme tavoittavan ja koskettavan?

 

Mediakonsultti Phil Cooke nosti Saalemin johtajuuskonferenssissa esille uskottavuuden.  Elämmekö niin kuin julistamme? Toimiiko sanomamme omassa elämässämme? Kysymykset ovat kipeitä mutta tarpeellisia. Cooken kysymyksiin voisi liittää vielä yhden: Miltä vaikuttaa, jos tietyn automerkin myyjä ajaa itse mieluummin kilpailevalla merkillä? Klassinen esimerkki kertoo huonosta kasvattajasta, joka sanoo, että ”tehkää, kuten sanon, älkää niin kuin teen”. Voiko meistä itsestämme tulla niitä, joita olemme nimitelleet nimikristityiksi?

 

Kotimaan evankelioinnin koordinaattori Pekka Perho on nostanut tärkeäksi näkökulmaksi kutsumustietoisuuden. Olemmeko tietoisia henkilökohtaisesta kutsumuksestamme? Jokainen oman kutsumuksensa ja paikkansa seurakunnassa löytänyt kristitty on automaattisesti evankeliumia loistava ja vaikuttava kristitty, koska elää todeksi saamansa tehtävän niin seurakunnassa kuin sen ulkopuolellakin. Tähän liittyen Hyvä Sanoma ry vaihtoi ensi syksynä IK-opistolla alkavan evankelistapolku- koulutuksen nimen Kutsumuspoluksi.

 

Vuorisaarnassaan Jeesus kuvaa kristittyjä maailman valoksi. Hän rohkaisi meitä nostamaan evankeliumin valon jalustalle, jotta se loistaisi ihmisille. Tämän jälkeen hän kertoi loistamisesta tärkeän näkökulman: ”että ihmiset näkisivät teidän hyvät tekonne!” Kysymys ei ole teoista, joilla voimme ansaita pelastuksen, vaan teoista, jotka tuovat evankeliumin esille konkreettisella tavalla. Meidän on hyvä pohtia, mitkä ovat niitä tämän päivän tekoja, joiden kautta Jeesus tahtoisi loistaa.

 

Seppo Kaski esittää ansiokkaan avauspuheenvuoron tähän aiheeseen tämän lehden sivulla 11. Diakonia-aiheisessa kirjoituksessaan hän osoittaa, miten suuri tarve maassamme on evankeliumin valolle eli hyville teoille, jotka kiinnittävät ihmisten huomion rakastavaan ja yhteyttä tarjoavaan Jumalaan. Voisimmeko päätyä sanoissamme ja teoissamme kirjoittajan kanssa samaan johtopäätökseen, että nyt on diakonian aika?

 

 

Janne Lahti

Kirjoittaja on helluntaiseurakuntien

kotimaanjärjestö Hyvä Sanoma ry:n

toiminnanjohtaja.Jaa
KHO: Uskonnollisilla yhdyskunnilla on itsenäinen oikeus päättää samansukupuolisten vihkimisestä
Viidesosalle Yhdysvaltain evankelisista sukupuoli on joustava asia
Tämän vuoden Syyspäivät verkossa
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!