Kohti suurta huomista

Tsiibenes Jank lauloi aikanaan Kyösti Rothin johdolla siitä, että olemme matkalla suureen huomiseen ja siksi voimme laulaa hymyillen. Noina aikoina moni muukin levytti lauluja, jotka puhuivat suuresta ja siunatusta päivästä, joka on tuleva ja jota uskovina saamme odottaa: ”Päivä on tuleva, Herran päivä valtava.”

 

Näyttää siltä, että vuosien myötä katseemme on kuitenkin laskenut ja ”Herran päivä valtava” on kadonnut horisonttiin. Tilalle ovat tulleet arkisemmat ja maanläheisemmät näköalat. Siinä ei ole mitään moitittavaa, jos uskovina olemme sen myötä osanneet paremmin tarttua arkisiin ja ajankohtaisiin asioihin tarmolla, joka on tuonut monille avun sen sijaan, että vain haikailemme ylöstempauksen toivossa.

 

Toisaalta on ymmärrettävä, että todellinen ”taivastoivo” ei ole pakoa nykyhetkestä vaan enemmänkin kuin syvästi rakkaan kohtaamisen odottamista, joka passiivisuuden sijaan vahvistaa aktiivista toimintaa odotuksen täyttymiseksi. Meidän kohdallamme se tarkoittaa ennen kaikkea Herran päivän jouduttamista eli käytännössä evankeliumin aktiivista levittämistä niin lähellä kuin kaukanakin.

 

Joskus kuulee sanottavan, että uskovan parhaat päivät ovat aina edessäpäin. Ikuisuusnäkökulmasta katsottuna näin onkin, mutta myös ajallisessa elämässämme päivä kerrallaan kulkiessamme, Jumalan tahtoa kysyen ja totellen, voimme rohkeasti todeta, että kuljemme jatkuvasti kirkastuvaa polkua.

 

Nykyisen aikamme uhkakuvien keskellä, kun monet puhuvat lähestyvästä ekomaailmanlopusta, uskovien on syytä puhua ja toimia vastuullisesti mutta samalla tuoda esille rohkeasti Jumalan näkökulma maailman tulevaisuuteen.

 

Maa saastuu ihmisen pahuuden alla, mutta Jumalan vastaus tähän ongelmaan ei ole ensisijaisesti hiilineutraalisuus vaan evankeliumi Kristuksesta Jeesuksesta, joka puhdistaa ensin ihmisen saastuneen sydämen ja avaa hänelle tien ulos ylpeyden, itsekkyyden ja ahneuden tilasta, kantamaan vastuuta lähimmäisistään ja elinympäristöstään. Ihmisen paras ekoteko onkin tehdä parannus, uskoa evankeliumi Jeesuksesta ja elää sen jälkeen hänelle kuuliaisena.

 

Jumala itse on sanonut antavansa kansalleen tulevaisuuden ja toivon, siitä huolimatta, että joudumme kohtaamaan ympärillämme myös synnin vaikutuksen, jonka tähden koko luomakunta huokaa odottaen vapautuksen päivää. Miksi siis emme etsisi tulevaisuutta hänen yhteydestään toteuttamalla hänen tahtoaan? Vain Jumala voi luvata uuden taivaan ja uuden maan. Vain hän voi tuoda päivän, jolloin pyyhitään kaikki kyyneleet meidän silmistämme eikä kuolemaa enää ole, ei surua, ei parkua eikä tuskaa, sillä kaikki entinen on mennyt. Sitä päivää sopii tänäänkin odottaa tulevaksi.

 

 

Petri Mäkilä
42/2019

UutisetOman teini-ikäisen lapsen menetys on luonut Markku Sandbergin elämään pohjavireen, jossa soi kaipaus.
PääkirjoitusTsiibenes Jank lauloi aikanaan Kyösti Rothin johdolla siitä, että olemme matkalla suureen huomiseen ja siksi voimme laulaa hymyillen. Noina aikoina moni muukin levytti lauluja, jotka puhuiva...
UutisetMonipuolisuus soi jälleen eduskunnan avustuksen Samarian koalitiolle. Järjestelmä saattaa kaivata uudistamista.
UutisetFarsinkielinen konferenssi keräsi lauantaina 21. syyskuuta Malmin Saalemiin yli 160 henkilöä.

Seurakunnan farsinkielisessä ryhmässä on sekä iranilaisia että afgaaneja, ja siksi ko...
UutisetPuunistutusta tekee Nepalissa myös Fida - painopiste on ympäristötietouden lisäämisessä.
UutisetTurkissa vangittu amerikkalaispastori Andrew Brunson on puhunut vankeutensa hyvistä vaikutuksista Christianitytoday.comin lainaamassa Jaclyn S. Parrishin haastattelussa.

A...
KolumniViime vuosina useat blogistit, tubettajat ja podcastaajat ovat kertoneet julkisuudessa syitä, miksi he ovat jättäneet helluntailiikkeen. Jokaisella on ollut oma tarinansa. Suorituskeskeinen...
MuutMitä on kutsumus? Miten se toteutuu omassa elämässäsi? Usein kutsumukseen saattaa liittyä sekä intoa että haavoittuvuutta.
ArtikkelitKuuntelin Syyspäivillä raskautettujen työntekijöiden juttuja ja syntyi ajatuksia. Onko niin, että seurakuntasysteemimme on jollakin tapaa sairas ja ihmiset käyttäytyvät terveesti, kun he sairastuvat?...
PikavisiittiEveliina Mulenga toteutti tänä vuonna pitkäaikaisen haaveensa ja julkaisi ensimmäisen romaaninsa.
MielipideOlen mielenkiinnolla mutta lisääntyvästi huolestuneena seurannut niin kansainvälisten kuin kotimaammekin vapaiden suuntien ja uudempien karismaattisten seurakuntien
toimintakulttuuria ja sen mu...
MuistolleKanadasta saapui suruviesti laajasti arvostetun sananjulistajan ja laulajan Herman Blomeruksen kuolemasta. Hän toimi toistamiseen Toronton suomalaisen helluntaiseurakunnan pastorina. Mon...
MuutElämän kiireen keskeltä noussut oivallus synnytti Susanna Sinivirran käsissä kolmen vuoden päiväkirjan.
Messiaanisen juutalaisen identiteetti ei avaudu helposti
”Oma onnellisuus ei ole muiden vastuulla”
Lähetysinnostus leviää
Koskettavien kirjojen asialla
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!