Torstai 25. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Tuija, Tuire
Julkaistu 14.5.2020 15:18

Kohtaammeko hädän ja ahdistuksen 

Seurakunnat jakavat tämän ja seuraavien viikkojen aikana Postin tai omajakelun kautta Hyvä Sanoma Plus -lehteä tuhansiin koteihin. Korona-extraksikin kutsuttu lehti on ensimmäinen, jota jaetaan myös sähköisessä muodossa. Sadan tuhannen paperilehden painos tavoittaa yli kaksisataa tuhatta lukijaa. 

 

Jeesus ei sulkenut silmiään inhimilliseltä hädältä ja kärsimykseltä. Hän osoitti Jumalan hyvyyttä ja rakkautta menemällä ihmisten keskelle. Hän paransi sairaita, auttoi heikkoja ja nosti alas painettuja. Jeesus ei kuitenkaan vain poistanut fyysistä raihnautta ja köyhyyttä. Hän tuli vastaukseksi ihmisen syvimpään tarpeeseen, jotta tämä löytäisi yhteyden rakastavaan Luojaansa. 

 

Hyvä Sanoma -lehden plusnumeron sisältö on rakennettu Jeesuksen esimerkin mukaan. Lehden teema ”turva, toivo ja tulevaisuus” ja sen sisältö huomioi Covid-19-virusepidemian nostattaman inhimillisen hädän ja ahdistuksen. Samalla kun se tukee ja rohkaisee lukijoitaan, se ojentaa myös evankeliumin käden. Ovi Jumalan yhteyteen on jokaiselle auki. 

 

Koronaepidemia jatkuu vielä pitkään rajoitteiden osittaisesta purkamisesta huolimatta. Samoin jatkuu ihmisten epätietoisuus, hätä ja ahdistus. Epidemia on jo mullistanut seurakuntien toimintaa. Niin kutsutun digiloikan ansiosta jumalanpalveluksia tuotetaan internetiin enemmän kuin koskaan. Digiloikka on ollut vastaus tekniseen haasteeseen tavoittaa ihmisiä. 

 

Toinen ja tärkeämpi kysymys on, tarvitseeko sanomamme oman ”loikan”, eli kohtaako jumalanpalveluksemme aidolla tavalla ihmisissä nyt vallitsevan epätietoisuuden, hädän ja ahdistuksen? Miten voisimme seurakuntana ja yksilöinä nykyistä paremmin tulla ihmisten rinnalle, jakaa heidän kuormaansa ja välittää heille ajanmukaisesti sanoitettuna tietoa Jumalan huolenpidosta? Jospa Covid-19 jäisi seurakuntiemme historiaan digiloikan lisäksi ihmisten kohtaamisen ja evankeliumin sanoittamisen kehitysloikan aikaansaajaksi. 

 

Kristittyinä meidän on hyvä muistaa, että Jumalan hyvyys on tarkoitettu näkymään elämästämme. Ei menestyksenä tai terveytenä vaan toisten huomioimisena ja auttamisena. Tähän ei jumalanpalvelus tai jaettu lehti yksinään riitä. Kysymys ei ole diakoniatyöstä vaan kristityn sydämen asenteesta. 

 

 

Jumalan hyvyyden sanotaan vetävän ihmisiä parannukseen. Jumalan hyvyys on sitä, että hän viivyttää rangaistuksen toimeenpanoa, että ihminen löytäisi Jeesuksen ja pelastuisi. Jumalan hyvyys tarvitsee sanoilla ja teoilla varustetun ”julistajansa” – sinut ja minut. 

 

 

Janne Lahti 

Kirjoittaja on helluntaiseurakuntien kotimaanjärjestö Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja. Jaa
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
Helluntaiseurakuntien jäsenmäärä pienimmillään 25 vuoteen – vuosittainen kastettujen määrä pudonnut alle puoleen takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!