Kahden maan kansalaisia

Koronapandemian aika on jälleen osoittanut, että elämme maassa, joka edelleen saa elää Jumalan siunauksen alla enemmän kuin ansaitsemme. Olemme siis päässeet osalliseksi ansaitsemattomasta armosta. Viettäessämme taas tulevana sunnuntaina Suomen itsenäisyyspäivää on tämäkin asia syytä lisätä monien muiden kiitosaiheiden joukkoon. 

 

Kukaan meistä ei elä sattumalta juuri tätä aikaa, vaan me olemme täällä Jumalan tarkoitusta varten, osana hänen suurta suunnitelmaansa. ”Hän on meidät pelastanut ja kutsunut pyhällä kutsulla, ei meidän tekojemme vaan oman suunnitelmansa ja armonsa mukaan, jonka hän antoi meille Kristuksessa Jeesuksessa”, muistutti Paavali Timoteusta. 

 

Kristilliselle seurakunnalle ja sen myötä jokaiselle sen jäsenelle on annettu tehtävä rukoilla ja osaltaan tuoda Jumalan valtakunta, sen arvot ja vaikutus kaoottisen aikamme keskelle. Me anomme, rukoilemme ja kiitämme kaikkien ihmisten puolesta, myös kaikkien vallanpitäjien puolesta silloinkin, kun he eivät välttämättä edusta näkemyksiä, joita itse pidämme tärkeinä. Jumalan valtakunnan näkökulmasta meidän tavoitteemme onkin se, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.

 

On tärkeää, että kristittyjä on kaikkialla yhteiskunnan keskellä, rakentamassa maata ja kansaa, jonka keskelle Jumala on meidät tahtonsa mukaan asettanut. ”Tavoitelkaa sen kaupungin parasta, johon minä olen teidät siirtänyt, ja rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen hyvinvointi koituu teidänkin parhaaksenne”, muistutti Jumala pakkosiirtolaisina elävää kansaansa profeetta Jeremian kautta. Nuo sanat on syytä kuulla korona-ajan Suomessakin. 

 

Kuitenkin kaiken näkyvän siunaamisen ja rakentamisen keskellä meidän sydäntemme silmien tulisi olla käännettynä kohti näkymätöntä. Tämä ajallinen ja näkyvä isänmaamme on lahja Jumalalta ja se on meille rakas. Jumala on kuitenkin valmistanut Kristuksessa lunastetulle kansalleen vielä jotain paljon parempaa. Jotain, jota kohti kaikkien aikojen pyhät ovat kulkeneet. Nämä uskon sankarit ovat vaeltaneet uskossa pyrkien parempaan maahan, nimittäin taivaalliseen. He ovat kaukaa sen nähneet ja sitä tervehtineet ja tunnustaneet olevansa vieraita ja muukalaisia maan päällä, ilmaisten näin etsivänsä isänmaata. 

 

Kun jälleen kiitollisina hiljennymme juhlimaan maamme täyttäessä 103 vuotta, on syytä muistaa, että olemme täällä vain kauttakulkumatkalla. Uskomme isän, Aabrahamin, lailla odotamme sitä kaupunkia, jolla on perustukset ja jonka suunnittelija ja rakentaja on Jumala. Olemme kahden maan kansalaisia. Eläkäämme jalat mullassa maailman, mutta sydämissämme tavoitelkaamme taivasta.

 

 

Petri Mäkilä


Kirjoittaja on Ristin Voitto -lehden päätoimittaja.
49/2020

UutisetSuomalaisten ”supervoima” on luottamus toisiin ihmisiin ja yhteiskuntaan.
KolumniSeurakunnat ovat vastaanottaneet vuosikymmenien saatossa paljon testamenttikiinteistöjä. Suurille kaupunkiseurakunnille niitä on saatettu osoittaa kymmeniä, jopa...
PääkirjoitusKoronapandemian aika on jälleen osoittanut, että elämme maassa, joka edelleen saa elää Jumalan siunauksen alla enemmän kuin ansaitsemme. Olemme siis päässeet osalliseksi ansaitsemattomasta armosta...
UutisetHelsingin seudun Käsi kädessä -työ on viettänyt kuluvanana vuonna kymmenenvuotisjuhlavuotta. Työ on osa Hyvä Sanoma ry:n vammaispalvelua.
Vuonna 2009 IK-opistolla...
UutisetMarraskuinen aamupäivän tilaisuus Nastolan helluntaiseurakunnassa täytyy iloisilla sävelillä. Lasten ja varkkien Aurinko-kuoro laulaa.
– Tuntuu niin hyvältä, kun laulu lähtee soimaan...
UutisetSaarijärven Päätytuote Oy:n toimitusjohtaja Anni Kinnunen luottaa johtamansa yrityksen metallimiehiin ja haluaa kohdata heistä jokaisen henkilökohtaisesti.
MuutKun tammikuussa aloitimme uutta vuotta vankilaraamattupiirien parissa, emme arvanneet, mitä maaliskuu toisi tullessaan: koronaepidemia pysäytti koko vapaaehtoistoiminnan vankilassa.


Van...
PikavisiittiTuula Rossi kiittää joka päivä Jeesusta, joka vapautti hänet vuosikymmeniä kestäneestä alkoholismista.
MuutEi koskaan, ei ikinä. Sellainen sanapari voi herättää mitä syvimmän pelon rohkeimmankin sisimpään.
UutisetKirkotkin tarvitsevat nyt hybridistrategiaa.
UutisetPieni koillisranskalainen Givors on lähetystyöntekijäpariskunta Marie-Laure ja Mikko Haakanan kotikaupunki. Suomalainen Mikko toimii puoliaikaisena pastorina Givorsin Assemblee...
UutisetHelsingin Lähetyskirkossa järjestetyssä seminaarissa julkaistiin äskettäin teos, johon on koottu viiden kirkkokunnan yhteiskuntateologisia näkemyksiä. Ajatushautomo Kompassin tuottamassa teoksessa...
UutisetKirkon, moskeijan ja synagogan seiniensä sisään kätkevän rakennuksen on tarkoitus valmistua parin vuoden sisällä.
UutisetReinhard Bonnke: Tulilataus – päivähartauskirja. KKJMK OY 2020. Nid. 569.

Englantia hauskalla ja mieleen jäävällä saksalaisella aksentilla puhunut helluntaijulistaja Reinhard Bon...
”Juoksin läpi mustan savun” – Soile Harriksen kotitalossa tapahtui ihmishenkiä vaatinut tulipalo
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!