Joulu kolkuttaa jo sydämillä

Loppusyksy tuo tullessaan pimeneviä iltoja, koleutta ja räntäsateita. Merkillisellä tavalla ihmismieli silti lämpenee. Joulun läheisyys haastaa monia muistamaan läheisiään. Ihminen kaipaa edelleen hyvän mielen juhlaa, joka tarjoaa tilaisuuden hoitaa ja syventää ihmissuhteita.

Viime vuosina tehtyjen kyselyjen mukaan jokainen työikäinen suomalainen käyttää keskimäärin noin 500 euroa joululahjoihin ja joulun valmisteluun. Suomen vaimean talouskehityksen vuoksi summa on pysynyt kohtuullisena useihin muihin hyvinvoiviin länsimaihin verrattuna. Tämän vuoden valoisat talousnäkymät saattavat hyvinkin vaikuttaa siihen, että suomalaiset käyttävät joulun valmisteluun entistä enemmän rahaa.

Joulunajan rahankäyttö on aihe, joka nousee vuosittain julkiseen keskusteluun. Kristillisen arvomaailman näkökulmasta voi olla houkuttelevaa arvostella muita tuhlaamisesta ja itsekkäästä hyvinvoinnista. Silti joulu sisältää niin paljon hyviä ja lämpimiä arvoja, että kristittyjen ei kannata lähteä tavoittelemaan askeettisuutta. Parempi on tehdä joulusta ilon juhla, jota se perusolemukseltaan onkin.

Kokonaan toinen asia on haastaa ihmisiä jakamaan hyvää mieltä oman lähipiirin ulkopuolelle. Pitkät ruokajonot osoittavat, että omassa maassamme on paljon hädänalaisia. Monet seurakunnat ovatkin ihailtavasti ottaneet tämän huomioon. 

Lisäksi omassa maanosassamme on miljoonia koteja, joissa loppuvuoden suuri juhla tunnetaan, mutta sen juhlimisesta jäädään osattomiksi. Itä-Euroopan syrjäisissä romanikylissä ja suurkaupunkien takapihoilla elämä on arkena ja juhlana taistelua jokapäiväisestä toimeentulosta. Lähestyvän talven kylmyys vain lisää elämän ankeutta.

Fida ja Elämä ja Valo järjestävät tänä syksynä entistäkin laajemman kampanjan Itä-Euroopan köyhimpien puolesta. Olisi toivottavaa, että tämä Toivon Kipinä -kampanja sytyttäisi kaikki seurakunnat muistamaan lapsia, joilta tulevaisuuden toivo on hukassa. Kampanjan avulla monet lapset saavat oman joulupussin, joka sisältää jouluherkkuja ja hedelmiä, erityisissä hätätilanteissa myös muita elintarvikkeita. Moneen pussiin riittää myös suomalaisten ystävien lapsille kutomia neuleita.

Suomesta jaettava tuki ei ulotu ainoastaan joulunaikaan. Keräysvaroilla voidaan tukea läpi vuoden jatkuvaa pitkäjännitteistä toimintaa, jolla lapsille rakennetaan turvallista tulevaisuutta.

Saakoon jokainen Suomessa asuva nauttia hyvästä ja runsaasta joulusta. Kun voimme samalla jakaa muille saamastamme hyvästä, joulusta tulee entistäkin enemmän ilon ja hyvän mielen juhla.

Klaus Korhonen

Kirjoittaja on emeritusseurakunnanjohtaja, joka toimii nykyisin avustustyössä Romaniassa ja mentorina Itävallan helluntailiikkeessä.  43/2017

UutisetJumala uudistaa seurakuntia ulkomaalaistaustaisten kristittyjen kautta, maahanmuuttajatyön seminaarissa todettiin
MuutIdän ja lännen vuorovaikutus on välttämätöntä maanosamme uudessa heräämisessä.
UutisetAreiopagin uuden ohjelman jaksoissa keskustellaan muun muassa ihmiskäsityksestä, tekoälystä ja evoluutiosta.
MuutVakava sairauskaan ei estä työtä köyhien ja syrjäytettyjen hyväksi.
MielipideKauppakassin kanssa ohi kulkiessani mietin, pitäisikö hänelle antaa jotakin kauppakassistani vai muutama lantti. 
MielipideAika on paha. Sen me jokainen tiedämme. Kristittyinä haluaisimme olla niin kuin muutkin. Emme haluaisi kantaa Kristuksen pilkkaa tai vainoa. 
MielipideKiitos Jyrki Palmille yksinkertaisista ja käytännönläheisistä parisuhdeneuvoista (RV 40).
MielipideRakkausluku 1. Kor. 13 lähetyssaarnaajan tulkinnan mukaan.
MuutEhyttä arkkuun!
PikavisiittiTansaniassa perheineen asuva Jarkko Korhonen iloitsee siitä, että hän saa tehdä hengellistä työtä yhdistettynä lentämiseen.
MuutRiviseurakuntalainen päätti jättää unelmatyönsä seuratakseen Jumalan kutsua. IK-opisto tarjosi eväät ensiaskeliin lähetystyössä.
ArtikkelitEuroopan unionin uudistettu yleinen tietosuoja-asetus astui voimaan keväällä 2016. Sitä aletaan soveltaa keväällä 2018, jolloin viimeistään henkilötietojen käsittelyn tulee kaikissa seurakunnissa olla...
PakinaOlen kerännyt kirjahyllyyni vanhoja avioliittoon ja perhe-elämään liittyviä oppaita, joiden lukeminen on nykyaikaiselle naiselle sekä hyödyllistä että viihdyttävää. Kokoelmani tähti on Veronica Dengel...
MuistolleRakas isämme Aatos Koivumäki syntyi Ruovedellä vuonna 1922 nelilapsisen perheen kolmantena lapsena. Isän koti oli torpparilain voimaantulon myötä itsenäistynyt Koivumäen tila luonnonkauniin Salussärkä...
MuutMarja Liisa Lappalainen tunnetaan Lapinlahdella hymyilevänä hammaslääkärinä. Ei siis ihme, että vastaanotolla 1980-luvun alkuvuosina käynyt maanviljelijä Heikki Lappalainen ihastui naiseen ja heidät v...
UutisetTukholman suomalainen Filadelfia-seurakunta on lähtenyt liikkeelle tukemaan Euroopan lähetystyötä, ei vain palkkaamalla siihen työntekijän, vaan tekemällä sen hyväksi myös CD-levyn.
Kolumni”En ole kiinnostunut kehyksistä. Sisältö ratkaisee.”
MuutEero Sorila: Taskurahalla maailman ympäri. Omakustanne, 326 s.
UutisetReformaation teemaseminaari tarjoili herättäviä näkymiä sekä kirkkohistoriaan että tulevaisuuteen.
UutisetKaustisen urheilutalo täyttyi lokakuun ensimmäisenä lauantaina Kids Action Night -tapahtumaan osallistuvista lapsista.
UutisetRistin maa yhdisti kuntien ja eri yhteisöjen toimijat.
UutisetBrittiläinen Great Western Railway -yhtiö on nimennyt yhden junistaan John Wesleyksi 1700-luvulla eläneen metodismin perustajan kunniaksi.
UutisetApostoli Paavalin elämästä ollaan valmistelemassa Hollywood-tuotantoa.
UutisetKoillis-Englannin Stocktonissa toimiva perinteikäs Stockton Baptist Tabernacle -seurakunta päätyi vaihtamaan nimensä, koska paikkakuntalaiset eivät käsittäneet, että kyse oli kristillisen yhteisön kir...
UutisetMonet helluntaiseurakunnat ovat tämän vuoden aikana liittyneet Suomen Helluntaikirkkoon
UutisetSuomen Ekumeenisen Neuvoston 100-vuotisjuhlakonsertti keräsi lokakuisena sunnuntai-iltana runsaasti kuoromusiikin ystäviä Uspenskin katedraaliin.
UutisetVainottuja kristittyjä yhdistää yhteyden arvostaminen.
Miten onIK-opisto järjesti 13.–14.10. reformaation merkkivuoteen liittyen seminaarin teemalla ”Reformaation riitaisat perilliset”. Seminaarissa tarkasteltiin uskonpuhdistuksen jälkeistä kirkkohistoriaa, kirkk...
PääkirjoitusLoppusyksy tuo tullessaan pimeneviä iltoja, koleutta ja räntäsateita. Merkillisellä tavalla ihmismieli silti lämpenee. Joulun läheisyys haastaa monia muistamaan läheisiään. Ihminen kaipaa edelleen hyv...
Korhoset kaikista köyhimpien asialla
Messiaanisen juutalaisen identiteetti ei avaudu helposti
”Oma onnellisuus ei ole muiden vastuulla”
Lähetysinnostus leviää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!