Torstai 2. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Maria, Mari, Maija, Meeri, Maaria, Marika, Maiju, Maikki, Kukka-Maaria, Maria, Marika, Maja, Maj, Mary
Julkaistu 7.9.2018 13:57

Jeesus tulee, ja häntä kannattaa odottaa

Syyskuun 11. päivä vuonna 2001 pysäytti maailman. Terrorismi kylvi tuhoa siellä, missä ihmiset kuvittelivat olevansa turvassa. New Yorkin pilvenpiirtäjissä työskentelevillä ei ollut huolen häi­vää. Kukaan ei ollut valmis koko maailmaa vavahduttaneeseen tapahtumaan.

 

Tänään 17 vuotta myöhemmin tuo tapahtuma on edelleen ih­misten mielissä. Terrorismin uuden aikakauden voidaan katsoa alkaneen tuosta päivästä. Iskut ovat seuranneet toisiaan kylvä­en tuhoa ja pelkoa. Turvattomuus ja pelko ovat lisääntyneet koko maailmassa. Rauhallinen kotimaammekaan ei ole säästynyt ter­rorismilta.

 

Terrorismi on äkkiarvaamatonta. Siksi se on niin pelottavaa. Keskellä rauhallista suomalaista toria mies alkaa huitoa ohikulki­joita puukolla. Kuka siihen voisi varautua?

 

1970-luvulla Jeesuksen takaisintulon odotettiin tapahtuvan pian. Lopun ajasta ja siihen valmistautumisesta kirjoitettiin lu­kuisia kirjoja. ”Jeesus tulee – oletko valmis”, oli suosittu kysymys länsimaisissa seurakunnissa. Pahimmillaan Jeesuksen takai­sintulosta tuli aihe, jolla peloteltiin niin, että jotkut jopa trau­matisoituivat.

 

Toisin kuin pelkoa herättävät terroristi-iskut tai pelottelu jäämisestä ulos seurakunnan ylösoton tapahtuessa, Jeesuk­sen takaisintulo on asia, jota kannattaa odottaa. Siihen voi myös valmistautua. Jeesuksen toisen tulemisen ja siihen valmis­tautumisen tulisi olla kristitylle myönteisin asia maailmassa, sillä siihen sisältyy lupaus Jumalan antamasta valmiudesta ja toivos­ta, joka on kestävää.

 

Jokainen kristitty voi ehkäistä terrorismia ja jouduttaa Jeesuk­sen takaisintuloa. Hänen seuraajiaan kutsutaan olemaan rau­hantekijöitä. Rauhan tekeminen alkaa jokaisen uskovan omasta elämästä ja vaelluksesta. Rakkaudellinen asenne kanssaihmisiä kohtaan on parasta lääkettä vihaa ja katkeruutta vastaan. Rau­hantekijä riisuu omalla asenteellaan vastustajat aseista. Tässä maailmassa aito lähimmäisenrakkaus on aseista vahvin.

 

Rakkaus lähimmäiseen motivoi Jeesuksen seuraajat myös evankelioimaan ja tekemään lähetystyötä. Jeesus tulee takaisin, kun kaikki kansat, heimot ja kielet ovat kuulleet evankeliumin. Vielä on paljon tehtävää, sillä monet etniset ryhmät eivät ole kos­kaan kuulleet Jeesuksesta. Monet näistä ihmisryhmistä ovat nii­tä, joiden parissa syntyy väkivaltaa ja terrorismia. Maailma kaipaa evankeliumia. Sanoma Jeesuksesta on paras lääke myös terrorismia vastaan.

 

Jeesuksen ensimmäinen tuleminen oli myöntei­nen asia, joka muutti maailmamme. Hänen toinen tulemisensa on samalla tavalla myönteinen asia. Sekin muuttaa maailmamme paremmaksi, ja sitä kannattaa odottaa.

 

 

Harri Hakola


Kirjoittaja on Fida International ry:n toiminnanjohtaja.Jaa
Ennen puhuttiin liikaa, nyt asiasta vaietaan – Sanoma Jeesuksen paluusta tärkeä
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!