Tiistai 7. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Klaus, Launo, Klas, Klaus
Julkaistu 20.8.2018 10:00

Isomamman perintö

Raamattu kertoo meille esimerkin voimasta ja sukupolvien ketjusta. Jumala ohjeisti israelilaisia painamaan hänen sanansa sydämiinsä ja mieliinsä sekä opettamaan ne lapsillensa. Van­hempien esimerkki välittyy lapsille asenteista, ajatuksista ja te­oista. Näin siunaus siirtyy sukupolvelta toiselle.

 

Usko oli läsnä aamuisin, päivisin ja iltaisin. Siitä kerrottiin ko­tona ja matkalla. Pääsiäisen vietto ja Jordanin muistokivet muis­tuttivat Jumalan avusta. Jumala antoi israelilaisille näitä silmin nähtäviä, käsin kosketeltavia, maistettavia ja korvin kuultavia asi­oita, jotta myös lapset kyselisivät ja oppisivat tuntemaan Juma­lan. Sukupolvi kertoi sukupolvelle Jumalan suurista teoista.

 

Paavali kiitti Jumalaa siitä vilpittömästä uskosta, joka Timote­uksen isoäidillä Looiksella sekä äidillä Eunikella oli. Hän muistut­ti Timoteusta, että tämä jo lapsena oli oppinut tuntemaan pyhät kirjoitukset. Äidin ja isoäidin vilpitön usko oli välittynyt myös Ti­moteukselle. Samassa kirjeessään Paavali tunnustaa omien esi­vanhempiensa esimerkin vaikutuksen.

 

Muistan, kun isäni kertoi iltaisin pikkusiskoilleni prin­sessasta, joka pelasti kansakunnan. Prinsessan nimi oli Ester. Myös muistot Jumalan avusta sukuamme koh­taan välittyivät noissa hetkissä. Siinä usko ja itsetunto saivat tärkeitä rakennuspalikoita.

 

Isäni piti meille lapsille raamattupiiriä. Kuuntelin ja istuin mu­kana vielä lukutaidottomana, kun vanhemmat sisarukseni ottivat uskon askeleita Raamattua lukien. Isä luki minulle kuvaraamat­tua olohuoneen sohvalla. Siinä poikana sain kysellä ja jutella isän kanssa. Myös uskonratkaisu tuli siinä oma-aloitteisesti ja isä ru­koili kanssani.

 

Kun nyt muistelen vanhempieni kristillistä kasvatustyötä, tah­don jakaa samaa omillekin lapsilleni. Vanhempi poikani sanoikin joku ilta: ”Isä, kerro lisää! Miten osaat aina lopettaa kertomuksen jännimpään kohtaan!” Nuoremman poikani kanssa rukoilimme il­tarukouksessa parantumista. Seuraavana päivänä saimme jo kiit­tää Jeesusta terveyden lahjasta.

 

Mistä kaikki alkoi? En tarkalleen tiedä, mutta isäni isomamman sanat kaikuvat vieläkin: ”Vaikka koko maailma hylkäisi Jumalan, älkää te, lapset, hyljätkö.”

 

Herätysliikkeenä elämme neljännen ja viidennen sukupolven vaihetta. Millaisen perinnön me jätämme? Saakoon sinunkin elämäsi esimerkki kannustaa ja kaikua tuleville polville. Olkaamme isiä ja äitejä niille monille, jotka muuten kas­vavat ilman vanhempia tässä rikkinäisessä ajassamme.

 

 

Matti Niemelä


Kirjoittaja on Joensuun helluntaiseurakunnan johtava pastori.Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!