Lauantai 11. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Elli, Noora, Nelli, Eleonoora, Eleonora, Nora, Leonora, Elli, Ellinor
Julkaistu 19.5.2017 09:45

Iso Kirja – iso ilo

Yksi helluntailiikkeen merkittävimpiä ja myönteisimmin ulospäin näkyviä toimijoita on Iso Kirja koulutus- ja konferenssikeskus. Muutaman viikon lyhytkursseista 1950-luvulla alkanut opistotoiminta on kehittynyt yli puolessa vuosisadassa jättiharppauksin. Nykyisin IK-opisto tarjoaa monipuolista, laadukasta ja myös yliopistotason tutkintoihin johtavaa koulutusta.

 

Tärkeä edistysaskel Ison Kirjan toiminnassa oli kansanopiston aseman saaminen 1990-luvun puolivälissä. Kansanopisto-oikeudet tulivat yhteiskunnallisesti ja koulutuspoliittisesti oikealla hetkellä, jolloin päättäjien joukossa oli helluntailiikkeen kasvatustyötä ymmärtäviä ja arvostavia henkilöitä. Kansanopistotoiminta Suomessa nojaa vahvasti 1800-luvulla syntyneiden herätysliikkeiden ja muiden aatteellisten yhteisöjen sivistyspyrkimyksiin. Siksi myös helluntailiikkeelle suotiin oikeus omalla arvopohjalla toimivaan kansanopistoon.

 

Opiston johdossa 1990-luvulla toimineet Veli-Matti Kärkkäinen, Jouko Ruohomäki ja Tapio Sopanen tekivät uraauurtavaa työtä opetusohjelmien ja tutkintorakenteen uudistamiseksi sekä velkaantuneen opistotoiminnan saattamiseksi taloudellisesti kestävälle pohjalle. Heidän jälkeensä Pasi Parkkila opiston rehtorina ja Marko Halttunen Iso Kirja ry:n johtajana ovat yhdessä ja itseään säästämättä kehittäneet Ison Kirjan toimintaa.

 

Parkkila on pedagogi ja osaava hallintomies, joka on rakentanut hyvät suhteet Opetushallitukseen, opetus- ja kulttuuriministeriöön, Euroopan helluntailiikkeen raamattukouluihin sekä maamme kansanopistoyhdistykseen. Yhteistyön käynnistäminen ensin Walesin yliopiston ja viimeksi australialaisen Alphacrucis Collegen kanssa sekä siihen liittyvä opetusohjelmien yhteensovittaminen on vaatinut rehtorilta ja koko opettajakunnalta valtavan työmäärän. Iso Kirja on hankkinut hyvin hoidetulla hallinnollaan ja pedagogisella kehittämistyöllään luottamuksen opetusviranomaisten keskuudessa. Uusimpana osoituksena tästä oli tänä keväänä ministeriöltä saatu lupa etätoimintapisteen aloittamiseen pääkaupunkiseudulla.

 

Marko Halttunen on puolestaan useita kieliä puhuva, luova ja innostava organisaattori. Hänen johtamistyönsä jälki näkyy muun muassa vuosittaisessa Juhannuskonferenssissa, joka on väkimäärältään Euroopan helluntailiikkeen suurimpia joukkotapahtumia.

 

Iso Kirja on helluntailiikkeelle iso ilo. Monipuolisen koulutustoiminnan ja tapahtumajärjestelyjen ohella se huolehtii myös helluntaiseurakuntien työntekijäkoulutuksesta antaen pastoreille vankan teologisen pohjan ja valmiuden seurakuntatyöhön.

 

Raamattuopisto kasvattaa tulevia vastuunkantajia. Se on myös yksi helluntailiikkeen yhtenäisyyden tärkeimmistä kulmakivistä. Siksi opiston toiminta ansaitsee esirukouksemme, siunauksemme ja myös määrätietoisen taloudellisen tukemme.

 

 

Leevi LaunonenJaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!