Isän lapset

Tulevana sunnuntaina on isänpäivä, jota vietetään isien kunniaksi ja muistoksi. Ihannetapauksessa perhe kokoontuu yhdessä juhlimaan ja lapset osoittavat rakkautta isälle lahjoin ja lauluin. Valitettavasti monilla ihmisillä isänpäivään liittyy välinpitämättömyyttä ja kipua, koska ei ole yhteyttä isään eikä sisaruksiin.

 

Meillä uskovilla on taivaallinen Isä, jonka lapsia me olemme. Meidän tulisi aina muistaa, mitä hän on tehnyt puolestamme. Olemmehan yksi perhe, jossa ei tulisi esiintyä  välinpitämättömyyttä tai halveksuntaa toinen toisiamme kohtaan.

 

Olemme saman Isän lapsia, ja hänen tahtonsa on, että olisimme yhtä. Hän ei pakota  lapsiaan vaan kysyy, mitä he tahtovat. Yhteyteen kuuluu vapaaehtoinen antautuminen Jumalalle ja ihmisille.

 

Me emme itse valitse veljiämme emmekä sisariamme, vaan heidät annetaan meille.  Ihmisten välinen yhteys vaatii joskus kärsivällisyyttä, ja se on meille kasvun paikka. Tarvitsemme erilaisuuden hyväksymistä, pelkkä sen sietäminen ei riitä. Tähän meillä on  hyvät mahdollisuudet seurakuntaperheessä, jossa on ihmisiä eri ikäryhmistä, kulttuureista ja sosiaalisista ryhmistä.

 

Isän lapsilla on erilaisia vahvuuksia ja heikkouksia. Heillä on monenlaisia armoituksia ja kutsuja. Näille kaikille on annettava tilaa, jotta jokainen lapsi voi olla läsnä kodissa täysipainoisesti. Heitä tulee varustaa ja rohkaista elämään perheenjäseninä rohkeasti omaa  elämäänsä. Tämä on innostava haaste, joka edellyttää kaikilta vaivannäköä.

 

Helsingin Syyspäivillä oli selkeästi havaittavissa, että nyt halutaan olla rehellisiä ja avoimia pohdittaessa seurakuntien nykytilaa. Tähän liittyy jatkuvan oppimisen haaste, jossa  tarvitaan nöyryyttä ja rohkeutta. Jostain on ehkä luovuttava, jotta saadaan uutta tilalle.

 

Hyvän Isän rakastaminen ja kunnioittaminen on itsestäänselvyys. Hänen tahtonsa  mukaisesti tulisi rakastaa myös veljiä ja sisaria. Se voi tuntua työläältä, mutta se on  tottelevaisuutta ja Isän kunnioittamista. Seurakunnissa tapahtuvien muutosten pyörteissä terve yhteys on tärkeä perusta elinvoimaisuudelle ja kasvulle. Voimmeko todella ohittaa rakkauden käskyn ja jatkaa vain ohjelmiemme ja opetussuunnitelmiemme päivittämistä?

 

Tulevaisuuteen keskittyessämme on tarkistettava, että perustuksessamme ei ole heikkoa  kohtaa, joka tekisi työmme tyhjäksi. Meillä on innoittava ja tärkeä tehtävä, sillä taivaan Isän lapsina meillä on annettavana maailmalle suurin ja paras lahja.

 

 

Irma Frestadius


Kirjoittaja on Espoon helluntaiseurakunnan pastori.
45/2018

UutisetKodin, koulun ja seurakunnan yhteistyöhön lasten kasvattamisessa kannattaa panostaa.
Miten onPakistanin korkein oikeus vapautti viime viikolla vuodesta 2009 vangittuna olleen, kuolemantuomiota odottaneen Asia Bibin. Kristitty viiden lapsen äiti oli vangittu sen jälkeen, kun hänen oli...
UutisetSeurakunnissa viritellään jälleen miehille suunnattuja tapahtumia.
UutisetPresidentti on tuulettanut puhekulttuuria, mutta väkivalta on eri asia, sanoo Yhdysvaltain historian asiantuntija.
Kolumni1) Syyllistäminen. ”Miksi sinä noin teit? Etkö olisi voinut toimia
näin? Järkikin jo sanoo, ettei tuosta mitään ollut tulossakaan.”

Syyllistäminen on sitä kuuluis...
MuutVuodet sairaalatyössä lastenpsykiatrina tekivät Jari Sinkkosesta isyyden puolestapuhujan.
MuutViime sunnuntaina loppuunmyydyssä Kulttuuritalossa kohuprofessori Jordan Petersonia kuuntelivat monet konservatiivikristitytkin.
PääkirjoitusTulevana sunnuntaina on isänpäivä, jota vietetään isien kunniaksi ja muistoksi. Ihannetapauksessa perhe kokoontuu yhdessä juhlimaan ja lapset osoittavat rakkautta isälle lahjoin ja lauluin. Valit...
UutisetDiakonia-ammattikoulun koordinoima Työnimikampanja on aiheuttanut pientä kohua. Neljä tunnettua suomalaista hakivat töitä käyttäen tyypillistä romaninimeä mutta omia ansioluetteloitaan kokeillakse...
UutisetKuopion kristillisen koulun oppilasmäärät jatkavat tasaista kasvua. Kahden viipalerakennuksen avulla on saatu lisätilaa ryhmille Neulamäessä sijaitsevan koulurakennuksen yhteyteen. Tavoitteena on kui...
UutisetSuomen helluntaiseurakuntien vuosittaisille Euroopan-työn lähettipäiville kokoontui lokakuun lopussa yli sata henkilöä kymmenestä maasta.

Tapahtuma järjestettiin tällä ker...
PikavisiittiNiko Ijäksen elämässä yhdistyvät luontevasti ja monipuolisesti usko ja urheilu.
MielipideOletko kokenut Jumalan johdatusta elämässäsi? Olisitko tarvinnut johdatusta, mutta olet kipuillut sitä etsien?

Kerään tutkimusaineistoa käytännöllisen teologian pro gradu...
MielipideKiitos Herralle rohkeasta uskonveljestä! Katsoin UskoTV:ltä tämän vuoden Syyspäiviä, koska en päässyt tulemaan paikalle. Parasta antia mielestäni oli ensimmäinen paneelikeskustelu, jossa Juha Keto...
MielipideEnsinnäkin tahdon kiittää Juhani Happosta rohkaisevasta ja haastavasta kirjoituksesta Ristin Voitossa (RV 43). Luin sen henkeä haukkoen, koska en tiennyt siitä ennakkoon mitään.

...
MuutIsän ja ukin tehtävät jatkuvat, vaikka lapset asuvat kaukana.
Arvio: Bonnken sanoma ei jätä kylmäksi
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!