Maanantai 25. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Paavo, Pauli, Paavali, Paul
Julkaistu 5.11.2018 07:28

Isän lapset

Tulevana sunnuntaina on isänpäivä, jota vietetään isien kunniaksi ja muistoksi. Ihannetapauksessa perhe kokoontuu yhdessä juhlimaan ja lapset osoittavat rakkautta isälle lahjoin ja lauluin. Valitettavasti monilla ihmisillä isänpäivään liittyy välinpitämättömyyttä ja kipua, koska ei ole yhteyttä isään eikä sisaruksiin.

 

Meillä uskovilla on taivaallinen Isä, jonka lapsia me olemme. Meidän tulisi aina muistaa, mitä hän on tehnyt puolestamme. Olemmehan yksi perhe, jossa ei tulisi esiintyä  välinpitämättömyyttä tai halveksuntaa toinen toisiamme kohtaan.

 

Olemme saman Isän lapsia, ja hänen tahtonsa on, että olisimme yhtä. Hän ei pakota  lapsiaan vaan kysyy, mitä he tahtovat. Yhteyteen kuuluu vapaaehtoinen antautuminen Jumalalle ja ihmisille.

 

Me emme itse valitse veljiämme emmekä sisariamme, vaan heidät annetaan meille.  Ihmisten välinen yhteys vaatii joskus kärsivällisyyttä, ja se on meille kasvun paikka. Tarvitsemme erilaisuuden hyväksymistä, pelkkä sen sietäminen ei riitä. Tähän meillä on  hyvät mahdollisuudet seurakuntaperheessä, jossa on ihmisiä eri ikäryhmistä, kulttuureista ja sosiaalisista ryhmistä.

 

Isän lapsilla on erilaisia vahvuuksia ja heikkouksia. Heillä on monenlaisia armoituksia ja kutsuja. Näille kaikille on annettava tilaa, jotta jokainen lapsi voi olla läsnä kodissa täysipainoisesti. Heitä tulee varustaa ja rohkaista elämään perheenjäseninä rohkeasti omaa  elämäänsä. Tämä on innostava haaste, joka edellyttää kaikilta vaivannäköä.

 

Helsingin Syyspäivillä oli selkeästi havaittavissa, että nyt halutaan olla rehellisiä ja avoimia pohdittaessa seurakuntien nykytilaa. Tähän liittyy jatkuvan oppimisen haaste, jossa  tarvitaan nöyryyttä ja rohkeutta. Jostain on ehkä luovuttava, jotta saadaan uutta tilalle.

 

Hyvän Isän rakastaminen ja kunnioittaminen on itsestäänselvyys. Hänen tahtonsa  mukaisesti tulisi rakastaa myös veljiä ja sisaria. Se voi tuntua työläältä, mutta se on  tottelevaisuutta ja Isän kunnioittamista. Seurakunnissa tapahtuvien muutosten pyörteissä terve yhteys on tärkeä perusta elinvoimaisuudelle ja kasvulle. Voimmeko todella ohittaa rakkauden käskyn ja jatkaa vain ohjelmiemme ja opetussuunnitelmiemme päivittämistä?

 

Tulevaisuuteen keskittyessämme on tarkistettava, että perustuksessamme ei ole heikkoa  kohtaa, joka tekisi työmme tyhjäksi. Meillä on innoittava ja tärkeä tehtävä, sillä taivaan Isän lapsina meillä on annettavana maailmalle suurin ja paras lahja.

 

 

Irma Frestadius


Kirjoittaja on Espoon helluntaiseurakunnan pastori.Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!