Iloa, väriä ja valoa elämään

Keskustelin erään kerran uskosta osattoman henkilön kanssa, jolla oli suuria vaikeuksia elämässään. Juttutuokiomme lopussa rohkaisin häntä tulemaan seurakuntaan ja miettimään, mitä usko Jeesukseen voisi hänelle tarjota. Hän katsoi minua vakavasti ja totesi: ”Sinne uskovaisten joukkoon en ainakaan lähde. Elämäni on muutenkin jo tarpeeksi synkkää ja ilotonta. Pari kertaa sitä hautajaismeininkiä riitti minulle.”

 

Puhujan ajatukset säpsäyttivät, ja joskus olen palannut noihin sanoihin ja miettinyt sitä vaikutelmaa ja ”tuoksua”, joka meistä kristityistä lähtee. Aika ajoin olen tarkkaillut itseäni ja laajaa kristillistä toimintaympäristöäni ja toden totta, alavireisyyttä, synkkyyttä, negatiivisuutta ja ilottomuutta tuntuu löytyvän enemmän kuin tarpeeksi.

 

On hämmästyttävää, kuinka kaukana olemme siitä, mitä elämä Kristuksessa voisi olla. Pyhityksemme vääristyy uskonnollisuudeksi, jossa elämästämme katoavat elämän värit, maut ja sen moninainen rikkaus ja jäljelle jää vain vihainen ja mustavalkoinen uskovainen. Pitäessämme ”järjestystä” yllä elämässämme ja välillä toistenkin elämässä ajaudumme kummalliseen elämän kielteisyyteen, jossa ilo, vapaus ja kaikenlainen myönteinen elämän nälkä muodostuu mielissämme jollei nyt ihan synniksi, niin vähintäänkin epäilyttäväksi mukautumiseksi ajan henkeen. 

 

Jeesus sanoi: ”Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.” Pyhän Hengen täyttämään elämään on kätkettynä kaikki se Jumalan luomistyön rikkaus, joka ihmiselle alun perin tarkoitettiin mutta jonka lankeemus riisti. Jeesus kuitenkin palautti sen kärsimyksensä, kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta jokaiselle, joka häneen uskoo, ja nyt voimme laittaa kaiken toivomme ”Jumalaan, joka antaa meille kaikkea runsaasti nautittavaksemme”.

 

Vihollinen on tullut ryöstämään sen, minkä Jumala on meille lahjoittanut. Värit eivät ole pride-kulkueen omaisuutta, musiikki ei ole Saatanan keksintö ja hyvä ruoka hyvässä seurassa on Jumalan antama siunaus, puhumattakaan Hengen antamasta sisäisestä todellisuudesta, joka kaikkien koetustemmekin keskellä rakentuu vanhurskaudesta, rauhasta ja ilosta ja tuottaa esiin mehevän maukasta Hengen hedelmää. Se on täynnä rakkautta, iloa, rauhaa, pitkämielisyyttä, ystävällisyyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, sävyisyyttä ja itsehillintää.

 

Mikä paletti taivaallisia sävyjä! Ei kyynisyyttä, ei synkkyyttä, ei tuomiohenkeä, ei pessimismiä, ei ilkeyttä, ei vihaisuutta, ei pelkoa, ei panettelua, ei mitään sellaista. Iloon ja vapauteen Kristus on kutsunut omansa näinä synkkinäkin aikoina niin, että taivaallinen valo voisi tältäkin osin loistaa aikamme pimeyteen. Enjoy!

 

 

Petri Mäkilä
39/2019

UutisetPastori Janne Saarela vakuuttaa, että seurakunnan monimuotoisuus on sen elinehto.


Vammalan helluntaiseurakunnan pastorilla Janne Saarelalla on uudessa työssään unelma: hän haluaa...
PääkirjoitusKeskustelin erään kerran uskosta osattoman henkilön kanssa, jolla oli suuria vaikeuksia elämässään. Juttutuokiomme lopussa rohkaisin häntä tulemaan seurakuntaan ja miettimään, mitä usko Jeesukseen...
UutisetKansainvälinen tausta yhdistää – lähetyslapsilla ja esimerkiksi diplomaattien lapsilla on samanlaisia haasteita ja vahvuuksia kotoutumisessa.
Suomen Raamattu­opistolla järjestettiin 13.–15...
UutisetSamaria pyrkii nykyisinkin löytämään julkisen huomion ulkopuolelle jääviä ryhmiä.
Vuonna 1969 perustettu Samaria tarttui ajan oloon erikoiseen
paikallistason ongelmaan. Porvooseen merenranna...
UutisetUskovaisille Bolsonaro on esikuva taistelussa liberaaleja arvoja vastaan.
Brasiliassa helluntailaisten poliitikkojen tilanne on toisenlainen kuin Pohjois-
Euroopassa: maan ylimmässä johdossa...
ArviotGeorge Verwer: Messiologia – Sekasotkun siunaus. Aikamedia 2019. Nid. 77 s.


Tänä vuonna suomeksi ilmestyneen kirjan Messiologia – Seka­sotkun siunaus kirjoittaja George Verwer on yk...
KolumniKolumniin kannattaa valita napakka, kysymyksiä herättävä otsikko. Todennäköisesti sinäkin, rakas lukija, luet tätä tekstiä pitkälti siksi, että otsikon tunnustus nostattaa mielenkiintoa.
...
MuutJumalalla on aina ollut mielessä koko ihmis­kunta – ei ainoastaan Israel ja juutalaiset.
Jumalan visio koko ihmiskunnan pelastuksesta näkyy heti luomis­kertomuksesta alkaen: ”–– Tehkäämme ihm...
MuutKristityt liike-elämän osaajat voivat auttaa ihmisiä kukoistamaan perustamalla uusia yrityksiä heidän kanssaan.


Ruotsalaisen yritysvalmentajan Håkan Sand­bergin mielestä seurakunta on lai...
PakinaTapasin taas pitkästä aikaa Erkon. Törmäsimme sattumalta toisiimme

S-marketin parkkipaikalla ja jäimme tarinoimaan.


Huomasin heti, että Erkko oli innoissa...
ArtikkelitFida Internationalin Israel- ja juutalaistyö on määrätietoista ja siinä etsitään uusia haasteita. Työ juutalaisessa maailmassa on vaativaa, ja siihen tarvitaan jatkuvasti uusia ihmisiä sekä varoja...
MuutPakkaamisen ja lajittelun rutiinit kehittyvät muuttojen myötä.
Lähetystyöntekijöille kertyy vuosien varrella runsaasti kokemusta tavaroiden pakkaamisesta, purkamisesta ja lajittelusta.
...
PikavisiittiLinzissä asuva Hanna Vuorinen ei pelkää tarttua haasteisiin.
Seurakuntien lapsi- ja perhetyö on yksi tärkeä avain seurakuntien kasvuun. Kun uskovat perheet alkavat elää uskoa todeksi omassa arjes...
MielipideTässä ehdotukseni. Moni nuori aikuinen kaipaa elämäänsä enemmän kuin vain asuntolainan lyhennystä ja kymmenysten maksua seurakunnalle. Voisiko työelämän täällä Suomessa kokea missiona, Jumalan läh...
MielipideVuosikymmeniä olen ollut helluntaiherätyksessä mukana ja olen ihmetellyt ja kummastellut nykyistä taloudellista suuntaa. Kun olimme aiempina vuosi­kymmeninä lähetystyössä ja pastoreina, niin hellu...
MerkkipäiviäTalvisodan alla 29.9.1939 syntyi Kuopiossa Pekka-poika Taavetin ja Helmin perheeseen Annikin ja Kalevin lisäksi. Sodan äänet kuuluivat, mutta turvallinen, uskovainen koti oli suojapaikka pojalle...
MuutKahden rikkinäisen rakkaus on kuin koko elämän värikirjolla kudottu räsymatto.
Avioparityötä tekevät Henna ja Matti Halmetvaara elävät kolmen lapsensa kanssa Kuopiossa tiivistä perhearkea. Lapsis...
Nuorison into ja osaaminen sytyttävät ja hoitavat
Kutsumus vaatii sitoutumista
Kiire syö resursseja perheiltä
”Jokaisella on vastuu yhteyden rakentamisessa”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!