Tiistai 7. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Klaus, Launo, Klas, Klaus
Julkaistu 27.5.2018 08:35

Game over?

Pelimaailmasta tuttu sanapari (suomeksi ”peli on ohi”) on välkkynyt monien pelaajien näytöissä epäonnistuneen pelin päätteeksi. Samanlainen viesti tuntuu välkkyvän myös monien mielissä, kun puhutaan kristinuskon tulevaisuudesta länsimaissa. Vastaan tulevat niin aggressiivinen sekularismi kuin radikaali islam – puhumattakaan kristillisten seurakuntien sisäisestä hajaannuksesta, vastakkainasetteluista ja Raamatun arvovaltaa murentavista harhaopeista. Tämänkaltaisten antikristillisten voimien vallatessa alaa palataan pakanalliseen filosofiaan, etiikkaan ja elämäntapaan, jotka Jerusalemista 2 000 vuotta sitten alkanut evankeliumin voittokulku aikanaan syrjäytti.

Tällaisen haasteen edessä olemme Suomessakin. ”Edistyksellisiltä” tahoilta kuulee ajatuksia, joiden mukaan kristinusko taistelee jo hävittyä sotaa. Kristinusko on eilisen uskonto ja kristityt ovat väärällä puolella historiaa. Järjen ja tieteen edistyksellisyys tulee  korjaamaan keisari Konstantinuksen virheen ja ajamaan taikauskon pois.

Seurakunnissakin aktiivinen uskonelämä tuntuu vaihtuneen hiljaiseloon ja pessimismiin: rahat loppuvat, väki ikääntyy, nuoret katoavat ja monien ajatuksissa tulevaisuudessa on odotettavissa vain luopumusta ja vääriä profeettoja.

Onko siis peli jo menetetty? Lukeeko näytöllä ”game over”?

Kun tällaiset ajatukset valtaavat sydämiä, on jotakin aivan olennaista unohdettu. Kyllä, luopumus on todellista. Länsimainen seurakunta kärsii vakavasta hengellisestä puutostaudista ja alavireisyydestä. Olisi mieletöntä kieltää tosiasioita. Mutta on myös toisenlaisia, taivaallisia tosiasioita, joita emme saa koskaan unohtaa.

Jeesuksen mukaan evankeliumi tullaan julistamaan kaikille kansoille todistukseksi ja vasta sitten tulee loppu. Tämä työ on vielä kesken. Seurakunnalle on annettu voima korkeudesta, Pyhä Henki, eivätkä tuonelan portitkaan voita Kristuksen seurakuntaa. Sana rististä on edelleen Jumalan voima pelastukseksi. Siksi pessimismi ja pelko eivät kuulu Jumalan kansan elämään edes synkkinä aikoina. Sen sijaan meitä kutsutaan parannusta tehden uskomaan ja elämään evankeliumi todeksi, olemaan valona maailmalle ja vaeltamaan uskollisina seurakunnan Herralle.

Luottakaamme siis Jumalaan ja hänen Sanaansa. Eläkäämme kutsumme arvon mukaisesti, Kristuksen ristiä rohkeasti kantaen. Silloin meillä on ilo ja etuoikeus jälleen kokoontua eri  puolilla Suomea lukuisille kesäjuhlille ja julistaa, että Jumalan kansalla on tulevaisuus ja toivo Kristuksessa.

Vain vihollisen näytöllä lukee ”game over”. On lukenut jo lähes 2 000 vuotta.


Petri Mäkilä

Kirjoittaja on pastori ja uusi Aikamedian lehtien vastaava päätoimittaja 18.6.2018 alkaen.

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!