Evankeliumin aika

Herätysliikkeenä olemme saaneet pitkään nauttia rauhallisista ajoista. Paljolti työväenliikkeen parissa alkanut herätys on kuitenkin muuttanut muotoansa. Kuten Amerikoissakin, liikkeemme on vähitellen vaurastunut ja keskiluokkaistunut koulutustason ja muun siunauksen myötä.

 

Rakennus- ja kokouskeskeisyys ovat välillä tuntuneet muodostuvan meille melkein ansaksi. Olemmeko tulleet uneliaiksi? Telttakokousten ja ovityön jälkeen emme ole aina löytäneet uusia työkaluja. Toki ruokajakelu ja muu tavoittava diakonia on pitänyt katsettamme tiessä. Saammeko edelleen olla kansanliike, joka puhuttelee oman aikamme ihmisiä kansan syvissä riveissä?

 

Alkuseurakunnan aikana Jumala käytti vainoja evankeliumin leviämiseksi. Vainoja pakenevat uskovat veivät sanoman kaikkialle. Erityisesti Jumala käytti kreikkalaistaustaisia hellenistijuutalaisia. Heillä oli kosketuspintaa ympäröivään yhteiskuntaan sekä kieli- ja kulttuurinlukutaitoa.

 

Onko Jumala saanut herätellä meitä viime aikoina? Ehkä koronassakin on Jumalan salainen suunnitelma ja sallimus.

 

Useissa seurakunnissa on tapahtunut pandemian rajoitteiden pakottamana digiloikka. Ennen kokoontumisrajoituksia digitaalisia viestimiä ei ollut paljonkaan valjastettu evankeliumin palvelukseen. Asioista kyllä puhuttiin. Pitäisi saada ”tubettajia”, jotka evankelioivat netissä.

 

No nyt se sitten tapahtui rytinällä. Toki olemme monet vielä opettelemassa asiaa. Pyhä Henki käyttää niin ammattitaitoista kuin kotikutoistakin. Käytettävät määrärahat ja osaaminen vaihtelevat, mutta yhdessä voimme enemmän.

 

Mitä Henki tänään seurakunnille sanoo? Uskon, että hän kehottaa teroittamaan evankelioivaa teräämme. Iloitsemme keskinäisestä yhteydestä kokoontumisrajoitusten purkautuessa vähän kerrallaan. Muistakaamme kuitenkin palata, kaikkialla missä olemme, yhä uudestaan ydintehtäväämme.

 

Omakohtaisesti olen rajoitusaikanakin iloinnut Xee-evankeliointikurssista. Siirsimme kurssin verkkoon, osan kokoontuessa paikan päällä. Yhdessä opettelimme uusien etäviestimien käyttöä niin opiskelussa, evankelioinnissa kuin opetuslapseuttamisessakin. Rajoituksista huolimatta ihmisiä on tullut uskoon. Tätä on tapahtunut niin lähisuhteissa kuin kadulla.

 

Myös lähetyskentiltä kantautuu hyvää viestiä. Sain juuri kuvan Fidan kumppanikirkon työyhteydestä Tansaniasta, jossa oli 64 uutta kastettua uskovaa. Myös Avainmedian jälkihoitotyöntekijät ovat täystyöllistettyjä, kun Ismaelin lapset joukoittain löytävät Messiaan. Nyt on evankeliumin aika!

 

 

Matti Niemelä


Kirjoittaja on Joensuun helluntaiseurakunnan johtava pastori ja neuvoa-antava vanhin.
26/2020

PääkirjoitusHerätysliikkeenä olemme saaneet pitkään nauttia rauhallisista ajoista. Paljolti työväenliikkeen parissa alkanut herätys on kuitenkin muuttanut muotoansa. Kuten Amerikoissakin, liikkeemme on vähite...
KolumniJulkaisin toukokuun lopussa blogikirjoituksen otsikolla ”Kamala ihana kiltteys”. Siinä kirjoitin muun muassa, että ”kristillisyys ei ole yhtä kuin kiltteys”. Vaikka seison edelleen väärän kiltteyd...
MuutJumalan silmissä olemme arvokkaita – ja tämä vapauttaa meidät minuuden taakasta.


Mistä onni löytyy? Miten saavuttaa elämään ilo ja rauha? Nämä kysymykset ovat askarruttaneet ihmisiä h...
UutisetKisat, pelit ja leikit onnistuivat myös etäleirillä.
Helsingin Saalem-seurakunnan lastenleiri järjestettiin tänä kesänä poikkeusolosuhteiden vuoksi etäleirinä. Alakouluikäisille suunnatulle...
ArtikkelitOlemme eläneet mielenkiintoisen ja haastavan koronakevään. Monet työntekijät ovat kertoneet töiden lisääntymisestä ja uusista toimintatavoista työssään. Toisaalta jotkut ovat joutuneet kokemaan lo...
UutisetRuotsinkielinen Betesda-helluntaiseurakunta osti uusiksi toimitiloikseen Tammisaaren 150-vuotiaan seminaaritalon.
Nykyiset tilat Tammisaaren keskustassa olivat käyneet ahtaiksi kasvavalle...
UutisetSuorat lähetykset Nettikonfasta Keuruulta ovat menossa. Lähetykset näkyvät osoitteissa Uskotv.fi, Juhannuskonferenssi.fi ja eri seurakuntien Facebook-sivuilla.

Perjantaina puoli...
Ennen puhuttiin liikaa, nyt asiasta vaietaan – Sanoma Jeesuksen paluusta tärkeä
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!