Torstai 24. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Alvar, Auno, Alvar
Julkaistu 24.6.2020 12:00

Evankeliumin aika

Herätysliikkeenä olemme saaneet pitkään nauttia rauhallisista ajoista. Paljolti työväenliikkeen parissa alkanut herätys on kuitenkin muuttanut muotoansa. Kuten Amerikoissakin, liikkeemme on vähitellen vaurastunut ja keskiluokkaistunut koulutustason ja muun siunauksen myötä.

 

Rakennus- ja kokouskeskeisyys ovat välillä tuntuneet muodostuvan meille melkein ansaksi. Olemmeko tulleet uneliaiksi? Telttakokousten ja ovityön jälkeen emme ole aina löytäneet uusia työkaluja. Toki ruokajakelu ja muu tavoittava diakonia on pitänyt katsettamme tiessä. Saammeko edelleen olla kansanliike, joka puhuttelee oman aikamme ihmisiä kansan syvissä riveissä?

 

Alkuseurakunnan aikana Jumala käytti vainoja evankeliumin leviämiseksi. Vainoja pakenevat uskovat veivät sanoman kaikkialle. Erityisesti Jumala käytti kreikkalaistaustaisia hellenistijuutalaisia. Heillä oli kosketuspintaa ympäröivään yhteiskuntaan sekä kieli- ja kulttuurinlukutaitoa.

 

Onko Jumala saanut herätellä meitä viime aikoina? Ehkä koronassakin on Jumalan salainen suunnitelma ja sallimus.

 

Useissa seurakunnissa on tapahtunut pandemian rajoitteiden pakottamana digiloikka. Ennen kokoontumisrajoituksia digitaalisia viestimiä ei ollut paljonkaan valjastettu evankeliumin palvelukseen. Asioista kyllä puhuttiin. Pitäisi saada ”tubettajia”, jotka evankelioivat netissä.

 

No nyt se sitten tapahtui rytinällä. Toki olemme monet vielä opettelemassa asiaa. Pyhä Henki käyttää niin ammattitaitoista kuin kotikutoistakin. Käytettävät määrärahat ja osaaminen vaihtelevat, mutta yhdessä voimme enemmän.

 

Mitä Henki tänään seurakunnille sanoo? Uskon, että hän kehottaa teroittamaan evankelioivaa teräämme. Iloitsemme keskinäisestä yhteydestä kokoontumisrajoitusten purkautuessa vähän kerrallaan. Muistakaamme kuitenkin palata, kaikkialla missä olemme, yhä uudestaan ydintehtäväämme.

 

Omakohtaisesti olen rajoitusaikanakin iloinnut Xee-evankeliointikurssista. Siirsimme kurssin verkkoon, osan kokoontuessa paikan päällä. Yhdessä opettelimme uusien etäviestimien käyttöä niin opiskelussa, evankelioinnissa kuin opetuslapseuttamisessakin. Rajoituksista huolimatta ihmisiä on tullut uskoon. Tätä on tapahtunut niin lähisuhteissa kuin kadulla.

 

Myös lähetyskentiltä kantautuu hyvää viestiä. Sain juuri kuvan Fidan kumppanikirkon työyhteydestä Tansaniasta, jossa oli 64 uutta kastettua uskovaa. Myös Avainmedian jälkihoitotyöntekijät ovat täystyöllistettyjä, kun Ismaelin lapset joukoittain löytävät Messiaan. Nyt on evankeliumin aika!

 

 

Matti Niemelä


Kirjoittaja on Joensuun helluntaiseurakunnan johtava pastori ja neuvoa-antava vanhin.Jaa
KHO: Uskonnollisilla yhdyskunnilla on itsenäinen oikeus päättää samansukupuolisten vihkimisestä
Kuoleman toive vaihtui elämään – Tuukka nauttii tavallisesta elämästä selvin päin
Tämän vuoden Syyspäivät verkossa
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!